ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Τρίτη 30/8 οι τελικές αποφάσεις των Δασκάλων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς! Έντονη δυσαρέκεια

Την Τρίτη 30/8 οι τελικές αποφάσεις των Δασκάλων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς! Έντονη δυσαρέκεια

Εντονη δυσαρέσκεια εκφράζει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού για το γεγονός ότι έφτασε το τέλος του Αυγούστου, λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και συζητείται ακόμα το θέμα της στελέχωσης των σχολείων.

«Κάτι, που επιβάλλεται να προβληματίσει πάρα πολύ το Υπουργείο, το οποίο φέρει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτό και οφείλει χωρίς καθυστέρηση να βρει τρόπους να ξεπεράσει αυτές του τις αδυναμίες που επηρεάζουν αρνητικά όλη τη λειτουργία των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές», αναφέρει ο κ. Φυλακτού σε γραπτή δήλωσή του μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

Αναφέρει, επίσης, ότι η ΠΟΕΔ, μετά την κρίσιμη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη 30 Αυγούστου θα λάβει και θα ανακοινώσει τις τελικές της αποφάσεις ως προς την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Είχαμε σήμερα τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για να δούμε πώς μετουσιώνεται στην πράξη η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με την έγκριση των 200 θέσεων και πώς αυτές θα αξιοποιηθούν στην κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι ανησυχίες της ΠΟΕΔ όλο αυτό το διάστημα έχουν επιβεβαιωθεί απόλυτα σε σχέση με τις ελλείψεις που υπήρχαν στα σχολεία, γι’ αυτό και οι περισσότερες θέσεις (150 περίπου) δόθηκαν στη Δημοτική Εκπαίδευση. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι με τις θέσεις αυτές που εγκρίθηκαν θα καλυφθούν οι ανάγκες και τα σχολεία θα είναι πλήρως στελεχωμένα όπως διαβεβαιώνει, άλλωστε, ο ίδιος ο Υπουργός», συμπληρώνει.

Ο κ. Φυλακτού αναφέρει ότι ο Υπουργός Παιδείας έχει παρουσιάσει τις προτάσεις και αποφάσεις του Υπουργείου τόσο ως προς την αντιμετώπιση των ελλείψεων που υπάρχουν στα σχολεία όσο και για την αντιμετώπιση των κρίσιμων εκπαιδευτικών θεμάτων της καθημερινότητας (όπως του Αλφαβητισμού και της Παραβατικότητας) που έθεσε η ΠΟΕΔ εδώ και πάρα πολύ καιρό.

«Όλα αυτά τα οποία θα μας δοθούν και γραπτώς, πια, τη Δευτέρα, θα τεθούν προς αξιολόγηση ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη στις 30 Αυγούστου για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις», προσθέτει.

Όπως αναφέρει, η ηγεσία της ΠΟΕΔ μετά από ένα πολύ καυτό καλοκαίρι διαβουλεύσεων και συζητήσεων έχει ολοκληρώσει μια σημαντική και επίπονη προσπάθεια για σωστή στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και η απόφαση για το πώς θα προχωρήσει στη συνέχεια θα περάσει μέσα από το αρμόδιο Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Συνεπώς, δεν είναι δεοντολογικά σωστό να τοποθετηθώ κατά πόσο όσα παρουσιάστηκαν μας ικανοποιούν ή όχι. Οπωσδήποτε έχω προσωπική άποψη την οποία θα εκφράσω ενώπιον του Συμβουλίου. Η ΠΟΕΔ είναι η τελευταία που θα ήθελε να υπάρξουν εντάσεις στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα διστάσει να εκφράσει και με έντονο τρόπο τις απόψεις της όταν κρίνει ότι κάποια πράγματα δεν λειτουργούν σωστά», καταλήγει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, στη γραπτή του δήλωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top