ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντυπωσιασμένος από το θάρρος των ηγετών στην Κύπρο δηλώνει ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης

Εντυπωσιασμένος από το θάρρος των ηγετών στην Κύπρο δηλώνει ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης

Εντυπωσιασμένος από το θάρρος και τη δέσμευση που επιδεικνύουν στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δηλώνει ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν με επιστολή του προς τη βουλευτή των Συντηρητικών Τερέζα Βίλιερς.

Ο σερ Άλαν αναφέρει ότι διαπίστωσε αυτό το θάρρος κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο στις αρχές του Σεπτεμβρίου και τις συναντήσεις του με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Όπως προσθέτει, «η ηγετική τους στάση έχει επιτρέψει την επίτευξη σημαντικής προόδου», με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχει μία «ιστορική» ευκαιρία για επανένωση της Κύπρου μέσω μίας δίκαιης και διαρκούς λύσης. «Είναι επομένως σημαντικό (οι δύο ηγέτες) να λάβουν την υποστήριξη που αξίζουν για αυτές τις προσπάθειές τους», σημειώνει ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης.

Η επιστολή καταλήγει με την επισήμανση ότι κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο ο σερ Άλαν υπογράμμισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο «θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τις δύο κοινότητες να εξασφαλίσουν μία λύση», καθώς και να συνεργάζεται στενά με αμφότερες τις πλευρές, με τις άλλες εγγυήτριες δυνάμεις και με τη διεθνή κοινότητα.

Η διαβεβαίωση αυτή δίνεται στην κα Βίλιερς με αφορμή προηγούμενη δική της επιστολή προς την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και προς τον Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, με την οποία μετέφερε τις προτροπές στελεχών της κυπριακής παροικίας προς το πρόσωπό της να υπογραμμίσει στην κυβέρνηση την ανάγκη βρετανικής στήριξης των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού.

Η κα Βίλιερς είχε συνοδεύσει τη δική της επιστολή με αντίγραφο συναφούς επιστολής πέντε προσφύγων μελών της ομογένειας, των κ.κ. Ανδρέα Ταμπουρίδη, Αντώνη Σαββίδη, Δώρου Παρτασίδη, Πάρι Ευαγγέλου και Τάσο Πογιατζή.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top