ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Θορυβώδης παραίτηση μέλους του Πολιτικού Γραφείου – Το διέψευδε χαμογελώντας ο Προδρόμου VIDEO

ΔΗΣΥ: Θορυβώδης παραίτηση μέλους του Πολιτικού Γραφείου – Το διέψευδε χαμογελώντας ο Προδρόμου VIDEO

Την παραίτηση της από τον ΔΗΣΥ υπέβαλε η διεθνολόγος και μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Ιωάννα Συγκρασιτή το βράδυ της Δευτέρας (17/10), με επιστολή την οποία κοινοποίησε σε όλα τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Στην επιστολή της εξηγεί του λόγους που την ώθησαν σε αυτή την απόφαση υπογραμμίζοντας ως κυριότερους την εσωτερική λειτουργία του κόμματος αλλά και την πορεία που έχει πάρει το εθνικό μας θέμα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου καλεσμένος στην εκπομπή «Κάθε μέρα, άλλη μέρα», ερωτήθηκε από τον συνάδελφο του Άθω Αντωνιάδη του ΔΗΚΟ για το συγκεκριμένο περιστατικό, με τον κ. Προδρόμου να το διαψεύδει.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε αυτούσια την επιστολή παραίτησης της Συγκρασίτη όπως την δημοσίευσε ο reporter.com.cy:

Λευκωσία, 17 Οκτωβρίου 2016
Πρόεδρο Δημοκρατικού Συναγερμού,
κ. Αβέρωφ Νεοφύτου
 
Πρόεδρε,
 
Με την παρούσα, επιθυμώ να σας υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά και από μέλος του κόμματος. Πρόκειται για μια δύσκολη και εξαιρετικά επίπονη για εμένα απόφαση.
Από 14 ετών, συμμετέχω ενεργά στα πολιτικά δρώμενα της παράταξης έχοντας θητεύσει με θεσμικό  ρόλο, στις τάξεις της ΜΑΚΙ Λεμεσού, της Πρωτοπορίας Αθήνας ως Αντιπρόεδρος και της ΝΕΔΗΣΥ ως Γραμματέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων.

Ως στέλεχος μάλιστα της ΝΕΔΗΣΥ είχα και την τιμή να εκλεγώ για τέσσερις συνεχόμενες θητείες Αντιπρόεδρος της Νεολαίας της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης (IYDU). Η πολιτική μου δραστηριότητα συνεχίσθηκε στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, αρχικά διορισμένη από τον τότε Πρόεδρο Αναστασιάδη και ακολούθως, δύο φορές ως εκλεγμένο μέλος. Όλα αυτά τα χρόνια, προσέφερα ανιδιοτελώς στην παράταξη τον καλύτερό μου εαυτό από όλες τις θέσεις ευθύνης που κλήθηκα να την υπηρετήσω στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για αυτή μου τη στάση είμαι ιδιαιτέρως περήφανη. Περήφανη, γιατί πορεύτηκα, γαλουχήθηκα και σμιλεύθηκα πολιτικά από τις ιδέες του ΔΗΣΥ. Δυστυχώς όμως, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, τα τελευταία χρόνια διολισθαίνει επικίνδυνα και ξεμακραίνει από το ιδεολογικό και το πολιτικό του πλαίσιο αναφοράς.
 
Οι λόγοι λοιπόν που με ωθούν σε αυτή μου την απόφαση, έχουν να κάνουν με την ανεπαρκή -κατά τη γνώμη μου- εσωτερική λειτουργία και οργάνωση του Κόμματος που δεν συνάδει με τις αρχές, τις αξίες, το καταστατικό και την ιστορία του ΔΗΣΥ που κάποτε αποτέλεσε για την πατρίδα μας, πολιτικό οργανισμό πρότυπο για την οργανωτική του δομή, την αξιοποίηση του στελεχιακού του δυναμικού και την εσωτερική του δημοκρατία. 
 
Την ίδια στιγμή, η επαμφοτερίζουσα στάση της ηγεσίας του κόμματος στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού δεν φαίνεται να υποβοηθά και να ευνοεί την εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης που να διασφαλίζει τα συμφέροντα της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Είναι λυπηρό να θυμόμαστε το "την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω" μόνο στα μνημόσυνα των Ηρώων και να το αγνοούμε επιδεικτικά στην καθημερινή παραγωγή πολιτικής ιδιαίτερα στο Εθνικό μας Θέμα.
 
Για όλους τους παραπάνω λόγους αδυνατώ να συνεχίσω την πολιτική μου δραστηριότητα από τις τάξεις του ΔΗΣΥ. Εξάλλου, βασική μου πεποίθηση είναι, ότι τα στελέχη ενός πολιτικού οργανισμού όταν διαφωνούν ριζικά με τη λειτουργία και την εσωτερική οργάνωση ενός κόμματος, αλλά και με την ακολουθούμενη πολιτική στο Εθνικό ζήτημα, οφείλουν να μην κρύβονται πίσω από θέσεις και αξιώματα, να  διαθέτουν το θάρρος της γνώμης τους και όταν  κρίνουν απαραίτητο να παραιτούνται.
 
Με την ευχή, ο Δημοκρατικός Συναγερμός να ξαναβρεί την πολιτική και οργανωτική του φυσιογνωμία, αλλά και να επαναφέρει στην προμετωπίδα της δράσης του τον λησμονημένο  ιδεολογικοπολιτικό του χαρακτήρα,
Ευχαριστώντας σας για την πολύχρονη συνεργασία μας,
 
Με τιμή,
Ιωάννα Συγκρασίτη

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top