ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ: Με αλεξίσφαιρο γιλέκο μόνο ο Πάμπος Ανδρέου – Όλα όσα κατέθεσε στους ανακριτές

ΦΟΝΙΚΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ: Με αλεξίσφαιρο γιλέκο μόνο ο Πάμπος Ανδρέου – Όλα όσα κατέθεσε στους ανακριτές

Tην ερχόμενη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας - Αμμοχώστου θα επιβάλει ποινή στους Χαράλαμπο Ανδρέου και Σωτήρα Νεοφύτου, δύο από τους έξι κατηγορούμενους στην υπόθεση του τετραπλού φονικού της Αγίας Νάπας.

Κατά τη διαδικασία της Πέμπτης (20/10) η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ελλη Παπαγαπίου απήγγειλε στον Loy Dejan τις κατηγορίες εναντίον του τις οποίες δεν παραδέχθηκε.

Στη συνέχεια, η κυρία Παπαγαπίου παρέθεσε τα γεγονότα για την Σωτήρα Νεοφύτου λέγοντας ότι η εναντίον της κατηγορία είναι αυτή της συνέργειας μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος, ότι δηλαδή ενώ γνώριζε ότι ένας εκ των υπόπτων (Aleks Burrelli) είχε διαπράξει φόνο εκ προμελέτης του παρείχε βοήθεια με σκοπό να διαφύγει. Ανέφερε ακόμα ότι η κατηγορουμένη δεν έχει οποιεσδήποτε προηγούμενες καταδίκες. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Σωτήρας Νεοφύτου ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι η πελάτισσα του δεν μπορεί να είναι μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση γιατί όπως εξήγησε, δεν γνώριζε κανένα από τους άλλους συγκατηγορουμένους της πλην του Χαράλαμπου Ανδρέου με τον οποίο είχαν δεσμό εδώ και έξι περίπου χρόνια.

Αγορεύοντας για μετριασμό ποινής είπε πως στις 2/8/2011 οι Ανδρέου και Νεοφύτου είχαν δημοσιεύσει στον Τύπο αμοιβαία υπόσχεση γάμου, πως υπέβαλε αίτηση για οικονομική ενίσχυση λόγω της προσφυγικής της ιδιότητας, προκειμένου να αποκτήσουν στέγη, αίτημα το οποίο το Υπουργείο Οικονομικών έκανε αποδεκτό.

Σημείωσε πως η πελάτισσα του έχει λευκό ποινικό μητρώο, δεν έχει απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν και η εμπλοκή της είναι «στο όριο της ενοχής», εξηγώντας πως εάν είχε συνάψει γάμο με τον Χαράλαμπο Ανδρέου τότε θα τύγχανε ειδικής υπεράσπισης που αφορά τη σύζυγο αδικοπραγούντα.

Ανέφερε ακόμα πως ήταν η κατάθεση της Σωτήρας Νεοφύτου στην Αστυνομία που ξεκίνησε την εξιχνίαση της υπόθεσης, σημείωσε την άμεση παραδοχή της τόσο στην Αστυνομία όσο και στο Δικαστήριο και συμφώνησε με τον «δίκαιο τρόπο» που η Κατηγορούσα Αρχή εξέθεσε τα γεγονότα.

Είπε επίσης πως ανάλογα με την ποινή που θα της επιβληθεί από το Κακουργιοδικείο η Σωτήρα Νεοφύτου θα χάσει το δικαίωμα για εργασία, αφού έχει σπουδάσει νηπιαγωγός.

 Στη συνέχεια, η κυρία Παπαγαπίου εξέθεσε τα γεγονότα για τον Χαράλαμπο Ανδρέου και μεταξύ άλλων ανέφερε πως στην κατάθεση του στην Αστυνομία εμπλέκει τον εαυτό του στην υπόθεση, αφού μετά από οδηγίες παρέλαβε και παρέδωσε τα δύο όπλα (πιστόλι και αυτόματο) στους Yani Vogli και Aleks Burrelli αρχικά για να σκοτώσουν τους Αλέξη Μαυρομιχάλη άλλως Αλεξούϊ, Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφη και Χρήστο Δημητρίου άλλως Τσιάκκα.

Ωστόσο, η εγκληματική αυτή ενέργεια ματαιώθηκε γιατί ο Αλέξης Μαυρομιχάλης είχε μεταβεί στην Ελλάδα.

Είπε ακόμα ότι ο Ανδρέου οδηγούσε το αυτοκίνητο από το σπίτι όπου διέμεναν οι Burrelli και Vogli στο εστιατόριο όπου δειπνούσαν οι Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης και το ζεύγος Ηλίας και Σκεύη Χατζηευθυμίου, κατέβηκαν από το όχημα, επιτέθηκαν και σκότωσαν τα θύματα τους.

 Μετά τη διάπραξη του φόνου ο Burelli επέστρεψε στο όχημα, αφού ο Vogli σκοτώθηκε στο εστιατόριο κατά την ανταλλαγή πυρών και διέφυγαν. 

Λαμβάνοντας το λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του Ανδρέου ανέφερε πως ο πελάτης του θα είναι μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των άλλων τεσσάρων συγκατηγορουμένων του και γι’αυτό το λόγο έχει ενταχθεί στο σύστημα προστασίας μαρτύρων.

Είπε ακόμα ότι για τα αδικήματα που διέπραξε ο Ανδρέου η ποινή είναι μία και καθορισμένη από το Νόμο, αυτή της δια βίου φυλάκισης, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως για τον πελάτη του δεν υπάρχουν ελαφρυντικά.

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι ως ημερομηνία για επιβολή ποινής τόσο στον Χαράλαμπο Ανδρέου όσο και στη Σωτήρα Νεοφύτου. Μέχρι τότε οι δύο θα παραμείνουν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

 Ενώπιον του Σώματος οι συνήγοροι υπεράσπισης των Μάριου Χριστοδούλου άλλως Μπέννυ, Παναγιώτη Πένταυκα, Σοφίας Γρηγορίου και Loy Dejan, ανέφεραν ότι οι πελάτες τους δεν επιθυμούν να παρευρίσκονται στο Δικαστήριο την Δευτέρα 24/10/2016 όταν θα επιβληθεί ποινή στους Ανδρέου και Νεοφύτου.

 Μετά την εξέλιξη αυτή η Πρόεδρος του Σώματος όρισε τις ημερομηνίες 18,19 και 20 Ιανουαρίου 2017 για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

 Σε αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής όπως οι τέσσερις παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δίκης, οι συνήγοροι υπεράσπισης των Μάριου Χριστοδούλου και Loy Dejan δεν έφεραν ένσταση και οδηγήθηκαν στις Κεντρικές Φυλακές.

 Ωστόσο οι δικηγόροι των Παναγιώτη Πένταυκα και Σοφίας Γρηγορίου έφεραν ένσταση στην κράτηση τους και ανέφεραν στο Δικαστήριο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής τους στο εξωτερικό και επηρεασμού μαρτύρων.

 Χαρακτήρισαν επίσης «αδύνατη» τη μαρτυρία του Χαράλαμπου Ανδρέου σημειώνοντας πως η μαρτυρία του δεν μπορεί να στηρίξει το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης.

 Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου είπε όχι στο αίτημα των δυο κατηγορουμένων να αφεθούν ελεύθεροι.

 Σημειώνεται ότι η παρουσία της Αστυνομίας τόσο στο προαύλιο του Δικαστηρίου όσο και στην αίθουσα ήταν ισχυρή, με τους αστυνομικούς να φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα, με αυτόματα όπλα και το χέρι στη σκανδάλη.

Από τους πέντε κατηγορουμένους μόνο ο Χαράλαμπος Ανδρέου έφερε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ όσοι εισήλθαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου πέρασαν από αστυνομικό έλεγχο. 

Υπενθυμίζεται ότι οι Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπέννυ, Παναγιώτης Πένταυκας και  Σοφία Γρηγορίου κατηγορούνται μεταξύ άλλων για τον φόνο των Φάνου Θεοφάνους Καλοψιδιώτη, Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και Yani Vogli που έγινε το βράδυ της 23ης Ιουνίου σε εστιατόριο στην Οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top