ΠΑΡΑ-THEMA

Η Ομόνοια ο λόγος που «καταρρέει» το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου

Η Ομόνοια ο λόγος που «καταρρέει» το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου

Η φράση αυτή μπορεί και να αντικατοπτρίζει μια πικρή αλήθεια για το επίπεδο του ποδοσφαίρου στο νησί μας.

Αν και οι πράσινοι, έχουν να γευτούν την χαρά του τίτλου σχεδόν 5 χρόνια, δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα ράφια της ομάδας, στολίζουν 20 πρωταθλήματα Κύπρου, 14 κύπελλα Κύπρου και 16 Super Cup, όντας η δεύτερη πιο πετυχημένη ομάδα σε κατακτήσεις τροπαίων στο κυπριακό ποδόσφαιρο. 

Το τελευταίο πρωτάθλημα της Ομόνοιας ήταν 2009-10 και τελευταίο κύπελλο το 2011-12.

Η δυναμικότητα της ομάδας τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως κάπου χάθηκε, όπως και ο σεβασμός προς το μέρος της από διάφορους.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος μετά από σειρά λαθών των διοικήσεων, τα κτυπήματα κάτω από την μέση σε Κύπρο και Ευρώπη για παράδειγμα από την διαιτησία (βλέπε Dinamo Μόσχας σε Ευρώπη - στην Κύπρο πολλά παραδείγματα) αλλά και άλλοι παράγοντες, εξουδετέρωσαν και αποδυνάμωσαν την ομάδα και δεν την αφήνουν να σηκώσει κεφάλι.

Ως φυσικό επακόλουθο των όσων έγιναν τα τελευταία χρόνια, ήταν να αρχίσει να «μικραίνει» μια μεγάλη ομάδα, να λιγοστεύει ο ανταγωνισμός μεταξύ των μεγάλων ομάδων και να χάνει κάπου το ενδιαφέρον του ο οπαδός για την ουσία και να «ψάχνετε» σε ...άλλα.

Το ότι είτε οι συγκυρίες είτε κάποιος ανθρώπινος παράγοντας δεν αφήνει την Ομόνοια να σηκώσει κεφάλι το εννοούμε (!), αφού αν για παράδειγμα η Ομόνοια έμπαινε σε Ευρωπαϊκό όμιλο την χρονιά που «σφάχτηκε» από τον Τούντορ στον αγώνα με την Dinamo, η ιστορία της ομάδας, αλλά κατά πάσα πιθανότητα και του Κυπριακού ποδοσφαίρου θα άλλαζε κατά πολύ. 

Παναγιώτου Μ. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top