ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προστατευτείτε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα- Η Πολιτική Άμυνα μας δίνει συγκεκριμένες συμβουλές

Προστατευτείτε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα- Η Πολιτική Άμυνα μας δίνει συγκεκριμένες συμβουλές

Σύμφωνα με την Πολιτική Άμυνα επιβάλλεται να είμαστε πιο προσεχτικοί στους δρόμους και να προμηθευτούμε τα κατάλληλα εργαλεία για την αποφυγή όποιονδήποτε προβλημάτων.

Συστάσεις στο κοινό για το πώς να προστατευθεί από τις χιονοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους και τους κεραυνούς, δίνει η Πολιτική Αμυνα ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που παρατηρούνται.

Οπως αναφέρει, αν κατοικείτε σε ορεινή ή δύσβατη περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα από χιονοπτώσεις τότε προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες και φροντίστε για εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ. φτυάρια).

Αν βρίσκεστε στο σπίτι διατηρείστε το ζεστό και παραμείνετε σε αυτό όσο μπορείτε.

Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα.

Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.

Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Σύμφωνα με την Πολιτική Αμυνα, αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο, αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές, αλλάξτε πορεία αν είστε σε δύσβατο δρόμο και υπάρχει έντονη χιονόπτωση και τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, πηγαίνετε σε ασφαλές μέρος χωρίς να εκτεθείτε στη χιονοθύελλα ενώ ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και φορέστε ζεστές αδιάβροχες μπότες.

Αν πρέπει να μετακινηθείτε, πάντα σύμφωνα με την Πολιτική Αμυνα, ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.

Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε, ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση και εξοπλίστε το αυτοκίνητό σας με αντιολισθητικές αλυσίδες, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, κουτί πρώτων βοηθειών, κτλ.

Σε περίπτωση προστασίας από θυελλώδεις ανέμους, ασφαλίστε αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο, ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς, στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει, ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας και αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Αποφύγετε επίσης, τη διέλευση κάτω από δέντρα, αναρτημένες πινακίδες, μπαλκόνια, κτλ.

Σε περίπτωση, προστασία από κεραυνούς, αν βρίσκεστε στο σπίτι, θέστε αμέσως εκτός λειτουργίας τους ηλεκτρικούς διακόπτες, κλείστε τις πόρτες, τα παράθυρα και περιοριστείτε στο εσωτερικό του κτηρίου μακριά από παράθυρα, τζάκια, θερμάστρες, ηλεκτρικές συσκευές, σωλήνες και μεταλλικά αντικείμενα και αποφύγετε τις μπανιέρες, τις βρύσες και τους νεροχύτες, διότι οι μεταλλικοί σωλήνες ενδέχεται να μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Αν βρίσκεστε στον δρόμο, προσπαθήστε να καταφύγετε αμέσως σε ένα κτήριο και κλείστε το κινητό σας τηλέφωνο.

Αν οδηγείτε σταματήστε σε ασφαλές μέρος και μείνετε μέσα σε αυτό.

Η ανοικτή ομπρέλα είναι επικίνδυνη.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top