ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο λιμάνι Λεμεσού ο Υπουργός Μεταφορών: «Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει βελτίωση μέρα με τη μέρα»

Στο λιμάνι Λεμεσού ο Υπουργός Μεταφορών: «Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει βελτίωση μέρα με τη μέρα»

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στην εξυπηρέτηση από το διαχειριστή του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας 06/02 ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος επισκέφθηκε ξανά το λιμάνι της Λεμεσού για να επιθεωρήσει την κατάσταση που επικρατεί, εν μέσω διαμαρτυριών από τους μεταφορείς, για χρονοβόρες διαδικασίες.

Ο Μάριος Δημητριάδης συνομίλησε με τους υπεύθυνους της εταιρείας ενώ είχε και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Κεντρικό Οργανωτικό Γραμματέα της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκο Μουστάκα, ο οποίος με αντιπροσωπεία των μεταφορέων επέδωσε υπόμνημα εισηγήσεων προς τη Διεύθυνση της Eurogate, αναμένοντας απαντήσεις, που θα παρουσιαστούν την Τετάρτη στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των οδηγών τρέιλερ Α`.

Σε δηλώσεις του, Υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως, "σίγουρα είναι βελτιωμένα τα πράγματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και το σημαντικό είναι ότι υπάρχει βελτίωση μέρα με τη μέρα", επαναλαμβάνοντας τη χθεσινή έκκλησή του για πίστωση χρόνου, "ώστε να δουλέψει ο νέος τρόπος εργασίας".

"Έχω ακούσει και κάποια παράπονα από οδηγούς φορτηγών και είναι γεγονός ότι έχουν μπει κάποιες νέες διαδικασίες, οι οποίες όμως - πιστεύω - κάποιες από αυτές χρειάζονταν, δηλαδή για να λειτουργεί και το λιμάνι με περισσότερη ασφάλεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό στα μοντέρνα λιμάνια ή γενικότερα στα λιμάνια", σημείωσε.

Το σημαντικό, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, είναι να δούμε τους αριθμούς, δηλαδή πόσα εμπορευματοκιβώτια εξυπηρετούνταν πριν και πόσα εξυπηρετούνται σήμερα, εκφράζοντας την εκτίμηση πως είναι θέμα ημερών να φτάσει το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων στα επιθυμητά επίπεδα εξυπηρέτησης.

Διευκρίνισε δε πως "και προηγουμένως υπήρχαν ουρές αναμονής, οι οποίες ήταν μέσα στο λιμάνι, επειδή ήταν διαφορετική η διαρρύθμιση, διότι ξαφνικά όλοι ακούμε πως προηγουμένως όλα ήταν τέλεια, δεν υπήρχε καμία αναμονή, εξυπηρετούνταν όλοι σε τρία λεπτά, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα".

Από ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top