ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η άλλη πλευρά των Κύπριων αστυνομικών – Απίστευτη αντίδραση αστυνομικού μετά από τηλεφώνημα πολίτη που «εγκλωβίστηκε»

Η άλλη πλευρά των Κύπριων αστυνομικών – Απίστευτη αντίδραση αστυνομικού μετά από τηλεφώνημα πολίτη που «εγκλωβίστηκε»

Παρεξηγημένη άποψη έχουν οι Κύπριοι πολίτες για τα όργανα της τάξεως, κάποιες φορές δικαιολογημένα, κάποιες άλλες όχι...

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Είναι γεγονός, ότι οι Κύπριοι, έχουμε μια κακή εντύπωση για τους αστυνομικούς, εντύπωση όμως που δημιουργήθηκε είτε από συγκυρίες, είτε από γεγονότα, είτε από… «κακές στιγμές»!

Οι αστυνομικοί όμως, είναι κι αυτοί άνθρωποι σαν όλους τους υπόλοιπους, με προβλήματα, με σκοτούρες, με ανάγκες, με συναισθήματα, με…διαφορετικούς χαρακτήρες! Συν αυτών όμως, έχουν και όλους εμάς υπό την επίβλεψή τους…

Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται οι άσχημες συμπεριφορές μερικών οργάνων της τάξης, αφού η «εξουσία» που κρατούν στα χέρια τους, δεν πρέπει να καπηλεύεται απ’ αυτούς, αλλά, ούτε οι δικές μας κακές συμπεριφορές είτε προς αυτούς είτε γενικά, δεν δικαιολογούνται!

Αυτός ο πρόλογος έγινε για να αναφερθεί ένα ασήμαντο -για κάποιους- ίσως γεγονός, που συνέβη πρόσφατα. Όμως δύο αστυνομικοί με όλη τη καλή τους διάθεση πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους ώστε να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπό μας, μέσα στην μαύρη νύχτα.

Ένας πολίτης, στάθμευσε το όχημά του σε χώρο όπου λειτουργούσε για συγκεκριμένες ώρες, όμως η προειδοποιητική πινακίδα (ταμπέλα) ήταν τόσο μικρή που δεν ήταν ευδιάκριτη. Έτσι, όταν επέστρεψε ο οδηγός να πάρει το όχημά του και να αποχωρήσει, βρήκε κλειδωμένα κάγκελα και δεν υπήρχε τρόπος να αποχωρήσει.

Σε πρώτη φάση ο οδηγός επικοινώνησε με πολλά «υποτιθέμενα» αρμόδια σώματα (Δήμους, εταιρείες ασφαλείας κλπ.)  που πίστευε πως μπορούν να βοηθήσουν. Δεν έδειξαν, όμως, κανένα ενδιαφέρον. Τελευταία επιλογή ήταν να επικοινωνήσει με την Αστυνομία, όπου ο πολίτης εξεπλάγη ευχάριστα.

Ο αστυνομικός που βρισκόταν στην γραμμή, αμέσως προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει και μέσα σε διάστημα μερικών λεπτών βρέθηκε στο σημείο μαζί με συνάδελφό του για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον πολίτη που τους είχε ανάγκη εκείνη την στιγμή. Εν τέλει, για να μην μακρηγορούμε, οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το όχημα από τον χώρο στάθμευσης.

Η αναφορά αυτή δεν γίνεται για να μεγεθύνουμε την πράξη των αστυνομικών ή για να αρχίσουν οι δάφνες και τα κολακευτικά σχόλια προς αυτούς, αλλά, για να αναδειχθεί μια άλλη πλευρά της αστυνομικής δύναμης που πολλοί αγνοούν.

Σε μερικούς θα μοιάζει αστεία ή αδιάφορη η πράξη των αστυνομικών, για άλλους ότι ήταν καθήκον τους να το πράξουν, άλλοι όμως μπορεί να καταλάβουν…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top