ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σημαντική έκκληση Αστυνομίας προς το κοινό για επιτήδειους πλανοδιοπώλες - Ο τρόπος που μπορούν να σε ξαφρίσουν

Σημαντική έκκληση Αστυνομίας προς το κοινό για επιτήδειους πλανοδιοπώλες  - Ο τρόπος που μπορούν να σε ξαφρίσουν

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η Αστυνομία λόγω επισκέψεων σε οικίες από επιτήδειους με σκοπό την κλοπή.

Η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και υποψιασμένο όταν δέχεται επισκέψεις από επιτήδειους για πλανοδιοπώληση.

Σε αστυνομική ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή συχνές καταγγελίες για κλοπές, η Αστυνομία αναφέρει ότι τα  θύματα τις περισσότερες φορές είναι ηλικιωμένα άτομα, τα οποία δέχονται επίσκεψη από επιτήδειους, επίδοξους κλέφτες οι οποίοι προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες, για τους λόγους της επίσκεψης, όπως η πλανοδιοπώληση, η διεξαγωγή εράνων, η επαιτεία και άλλα, καταφέρνουν να πείσουν τους ενοίκους, να τους επιτρέψουν την είσοδο στην οικία τους.

Τότε, χρησιμοποιώντας και πάλι διάφορες προφάσεις, βρίσκουν τον τρόπο να ξεφύγουν από την επιτήρηση των ενοίκων και να αρπάξουν οποιαδήποτε αντικείμενα αξίας ή χρήματα.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στο κοινό να είναι πάντοτε προσεχτικό και υποψιασμένο, σε περιπτώσεις επισκέψεων από αγνώστους και να μην δείχνει σε αυτούς καμία εμπιστοσύνη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλό να μην αφήνουμε ποτέ και για κανένα λόγο ανεπιτήρητους τους αγνώστους εντός της οικίας μας ή ακόμα και να αρνηθούμε την είσοδό τους σε αυτή.

Επίσης, καλό σε κάθε περίπτωση είναι να μην αφήνουμε ποτέ εκτεθειμένα χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας, όπως τιμαλφή και χρυσαφικά, έστω και εντός της οικίας μας. Η χρήση χρηματοκιβωτίου, για φύλαξη αυτών των αντικειμένων, αποτελεί την ασφαλέστερη λύση, για αποτροπή κλοπής της περιουσίας μας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top