ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισοδιακή συνεδρία στη Βουλή για το ενωτικό δημοψήφισμα – Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος ο Μυλωνάς

Επεισοδιακή συνεδρία στη Βουλή για το ενωτικό δημοψήφισμα – Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος ο Μυλωνάς

Η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για τις εγκυκλίους οδηγείται στην Ολομέλεια την Παρασκευή 31/3

Στη Ολομέλεια οδηγείται η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για τροποποίηση του νόμου περί Κοινοτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης για Μεταβίβαση της Ασκήσεως των Αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Κοινοτικής Συνελεύσεως και της Ιδρύσεως του Υπουργείου Παιδείας Νόμου, που δίνει την εξουσία στον Υπουργό να καθορίζει με εγκυκλίους τους εορτασμούς στα σχολεία.

Η πρόταση νόμου κατατέθηκε μετά το θέμα που προέκυψε με την τροποποίηση του κανονισμού για τη λειτουργία των Σχολείων Μέσης από το ΕΛΑΜ ώστε να υπάρχει 10λεπτη αναφορά στο ενωτικό δημοψήφισμα.

Η συζήτηση διεξήχθη υπό ένταση και αμφισβήτηση της διαδικασίας και της λειτουργίας της Βουλής αφού κατά την τοποθέτηση για την άρση της πρότασης νόμου στην Ολομέλεια υπήρξε ισοψηφία 5 -5 που προκάλεσε ζήτημα κανονισμού της Βουλής. Υπέρ της άρσης της πρότασης νόμου ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τάχθηκαν οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ. Τα δύο κόμματα έχουν 6 μέλη και τα κόμματα ΔΗΚΟ, Συμμαχία Πολιτών, Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων που αντιτίθενται έχουν 5 ψήφους.

Κατά το χρόνο της τοποθέτησης απουσίαζε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Λεμεσού Γιώργος Γεωργίου και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι ο Βουλευτής του κόμματος τους τοποθετείται υπέρ, γεγονός που προκάλεσε συζήτηση παρουσίας – ψήφου.

Τελικά η πρόταση νόμου οδηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής μετά από ερμηνεία του κανονισμού λειτουργίας της Βουλής, ο οποίος στο άρθρο 46 διαλαμβάνει ότι οι αποφάσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών λαμβάνονται με πλειοψηφία και σε περιπτώσεις ισοψηφίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής ή ο αναπληρών αυτόν έχει δεύτερη νικώσα ψήφο.

Ο Βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Παύλος Μυλωνάς αποχώρησε διαμαρτυρόμενος.

Η πρόταση νόμου αναμένεται να είναι ενώπιον της Ολομέλειας τη μεθεπόμενη Παρασκευή.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top