ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ! «΄Έξυπνη αστυνόμευση» βγαίνει σε όλες τις πόλεις - Κάμερα που αναγνωρίζει τις πινακίδες - 79 καταγγελίες μέχρι στιγμής

ΠΡΟΣΟΧΗ! «΄Έξυπνη αστυνόμευση» βγαίνει σε όλες τις πόλεις - Κάμερα που αναγνωρίζει τις πινακίδες - 79 καταγγελίες μέχρι στιγμής

Εντοπίζουν παράνομους οδηγούς μέσα από τα περιπολικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Φιλελεύθερο», σε 79 καταγγελίες προέβη η Αστυνομία την Δευτέρα (3/4) με τη χρήση της «έξυπνης αστυνόμευσης», δηλαδή τα αστυνομικά οχήματα που διαθέτουν σύστημα αναγνώρισης πινακίδων.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγίδη, το σύστημα που είναι εγκατεστημένο σε οχήματα της Αστυνομίας, διαθέτει κάμερα που αναγνωρίζει τις πινακίδες των οχημάτων που βρίσκονται  μπροστά  και πίσω από ένα περιπολικό.  

Το σύστημα δίδει τα στοιχεία ενός οχήματος. Δηλαδή αν διαθέτει ασφάλεια, ΜΟΤ, άδεια κυκλοφορίας, αν αναζητείται ως κλοπιμαίο κ. α.

Για τον ιδιοκτήτη του οχήματος, το σύστημα μπορεί να πληροφορήσει τους αστυνομικούς κατά πόσον το άτομο καταζητείται  από την Αστυνομία, αν εκκρεμούν εναντίον του ένταλμα σύλληψης ή πληρωμής προστίμου.

Στην Λευκωσία πιάστηκαν 19 οδηγοί εναντίον των οποί ων εκκρεμούσαν εντάλματα πληρωμής προστίμου και διέφευγαν την καταβολή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγίδη, με την έξυπνη αστυνόμευση έγιναν 60 καταγγελίες οδηγών επειδή τα οχήματα τους δεν διέθεταν άδειες κυκλοφορίας, ή πιστοποιητικό μηχανικού ελέγχου (MOT), δεν είχαν ασφάλεια, ή δεν έφεραν την ζώνη τους ή τα οχήματά τους ήταν διαγραμμένα.

Το νέο σύστημα αναγνώρισης πινακίδων, είναι γνωστό ως ANPR θα γίνουν και σε άλλες πόλεις ενώ θα συνεχιστούν και στη Λευκωσία. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top