ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κυπριακά Πρωτοσέλιδα: Το δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί και η φονική έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη στο επίκεντρο

Κυπριακά Πρωτοσέλιδα: Το δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί και η φονική έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη στο επίκεντρο

Το δείπνο μεταξύ των δύο ηγετών την περασμένη Κυριακή, η φονική έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, η σημερινή συνάντηση Ακιντζί – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου. Άλλα δημοσιεύματα αφορούν την ανεργία, τον αγωγό EastMed, τις εκταφές που θα γίνουν και στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας καθώς και το ψηλό ποσοστό καισαρικών τομών στην Κύπρο.

Η “Αλήθεια” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Απογοήτευση” και αναφέρεται στο δείπνο μεταξύ των δύο ηγετών το οποίο μετατράπηκε από δείπνο επανεκκίνησης σε δείπνο απογοήτευσης, όπως σημειώνει. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η τρομοκρατία κτύπησε την πόρτα της Ρωσίας, αφού οι εδώ και καιρό απειλές ισλαμικών οργανώσεων έγιναν πράξη με τη φονική έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Αλλού αναφέρεται σε απάντηση του ΥΠΕΣ Σωκράτη Χάσικου για το ασυμβίβαστο και τον Γενικό Ελεγκτή.

“Ο τρόμος `ταξίδεψε` στην Αγία Πετρούπολη” είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της εφημερίδας “Η Σημερινή” που αναφέρεται σε θλίψη και παγκόσμιο σοκ από τη φονική έκρηξη στο μετρό της ρωσικής πόλης και γράφει ότι οι ρωσικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, παρά το γεγονός πως καμία οργάνωση μέχρι ψες δεν είχε αναλάβει την ευθύνη. Αλλού γράφει για τις συνομιλίες και αναφέρεται σε «δυσοίωνο μέλλον». Σε άλλο θέμα γράφει για νέα μείωση της ανεργίας.

Υπό τον τίτλο “Αναζητεί στήριγμα ο Ακιντζί” “Ο Φιλελεύθερος” αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι η σημερινή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με τον Μουσταφά Ακιντζί, στις Βρυξέλλες, ενδεχομένως να δώσει κάποιο στίγμα για την παραπέρα πορεία των συνομιλιών. Αλλού γράφει ότι η Ιταλία, όπως και η Κομισιόν, μπήκαν στο παιχνίδι του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου EastMed, που θα συνδέει τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρώπη, από το Ισραήλ, την Κύπρο, την Κρήτη και την Ιταλία. Αλλού γράφει για προειδοποίηση του Υπουργού Οικονομικών προς τη Βουλή να μην αλλάξει το νομοσχέδιο για το Ταμείο Υδρογονανθράκων.

“Κοστοβόρες οι πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η “Χαραυγή” που αναφέρεται σε νέα προβλήματα στο λιμάνι Λεμεσού και γράφει ότι η διαχειρίστρια εταιρεία DP World επικαλείται τη συμφωνία με την κυβέρνηση και αρνείται να σεβαστεί τα δικαιώματα των λιμενεργατών, ενώ το κόστος των προβλημάτων το πληρώνει η κυπριακή οικονομία. Αλλού γράφει ότι μετά το «Φαέθων» και τις εκταφές εννέα Ελλαδιτών, εκταφή θα γίνει και στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τρίτη στην Ευρώπη με την ψηλότερη ανεργία είναι η Κύπρος.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα “`Αρνητικό` σημάδι το ανιαρό δείπνο” και γράφει ότι η αποτυχία των ηγετών να συμφωνήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών κατά τη διάρκεια του δείπνου μεταξύ τους την Κυριακή, δεν ήταν θετική εξέλιξη, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Αλλού γράφει για τη βομβιστική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης και αναφέρει πως σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης η αστυνομία αναζητεί έναν άνδρα που φαίνεται στο κύκλωμα παρακολούθησης και φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην Κύπρο καταγράφεται το ψηλότερο ποσοστό καισαρικών τομών στον κόσμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top