ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άναυδοι οι παρουσιαστές του ΡΙΚ με δηλώσεις Αρχιεπισκόπου - «Οι έποικοι είναι ανατολίτες και άξεστοι» - Βαριές κουβέντες για ΑΚΕΛ - VIDEO

Άναυδοι οι παρουσιαστές του ΡΙΚ με δηλώσεις Αρχιεπισκόπου - «Οι έποικοι είναι ανατολίτες και άξεστοι» - Βαριές κουβέντες για ΑΚΕΛ - VIDEO

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ, «Πρώτη Ενημέρωση», μιλώντας για όλους και για όλα με λέξεις και φράσεις που σίγουρα προκαλούν.

Ο ίδιος κλήθηκε να τοποθετηθεί για όλα τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας προεξάρχοντος του Κυπριακού και των Προεδρικών Εκλογών.

Ανάμεσα στα πολλά, εξέφρασε την διαφωνία του με τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και έδωσε ως παράδειγμα την αποδοχή της παραμονής όλων των εποίκων.

Η φράση που θα συζητηθεί όμως είχε ως εξής:

«Το ότι δέχτηκε να μην φύγει έστω ένας έποικος, αυτός είναι αρνητικό στοιχείο. Διότι, έχουμε πέραν των 300 χιλιάδων εποίκων, οι οποίοι είναι ανατολίτες, άξεστοι, δεν μπορούν να γίνουν Ευρωπαίοι ούτε μετά από 100 χρόνια. Και αν μείνουν εδώ γεννοβολούν και μια δωδεκάδα παιδιά η κάθε οικογένεια. Που θα πάμε;»

Στη συνέχεια και ενώ οι παρουσιαστές της εκπομπής ρώτησαν τον Αρχιεπίσκοπο αν δεν φοβάται ότι με αυτές τις εκφράσεις θα κατηγορηθεί για ρατσισμό, μίλησε με βαρετές εκφράσεις και για το ΑΚΕΛ.

Ο ίδιος κληθείς να σχολιάσει αν διαφωνεί με τις θέσεις του κόμματος στο Κυπριακό απάντησε με τον εξής τρόπο:

«Θέλει πάση θυσία να γίνεις μια λύσις η οποία αν θα καταρρεύσει δεν τους νοιάζει και πιστεύουν ότι θα μπορούν να ζήσουν. Ήμουν κάποτε… Γιατί οι αριστεροί είχαν καλές σχέσεις με τον Μακαριστό τον Αρχιεπίσκοπο. Και θυμάμαι σε μια στιγμή είχε πει “εάν οι Τούρκοι γίνουν αριστεροί εσείς δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Μπορεί να ζήσετε μαζί. Εγώ να σας πω κάτι πιο εύκολο. Μπορούμε να γίνουμε όλοι Τούρκοι και δεν υπάρχει πρόβλημα. Λύεται το Κυπριακό άμεσα, σε πέντε δευτερόλεπτα λύεται”».

Οι παρουσιαστές της εκπομπής έμειναν άναυδοι με την Σταυριανή Κωνσταντίνου να κοιτάζει για λίγα δευτερόλπετα τον Σταύρο Κυπριανού και να λέει χαμογελώντας αμήχανα «Εν λίο βαρετές τούτες οι κουβέντες Μακαριότατε…»

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top