LIFESTYLE

Survivor: Ποιο είναι το περιβόητο Bodrum που ξετρέλανε τους Τούρκους και τους Έλληνες παίκτες; ΦΩΤΟ

Survivor: Ποιο είναι το περιβόητο Bodrum που ξετρέλανε τους Τούρκους και τους Έλληνες παίκτες; ΦΩΤΟ

Από εκεί καταγόταν ο Ηρόδοτος, ξακουστό το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού και πλέον συγκαταλέγεται στην «Κυανή Ακτή της Ανατολής».

Ο ελληνοτουρκικός αγώνας που θα παρακολουθήσουμε απόψε, Πέμπτη, 18-5 θα έχει ως έπαθλο για τη ομάδα που θα νικήσει μια βδομάδα διακοπές στο Bodrum. 

Μόλις το άκουσαν οι παίκτες και οι Έλληνες και οι Τούρκοι ξετρελάθηκαν κι εμείς μπήκαμε στη διαδικασία να ψάξουμε για να βρούμε που είναι το Bodrum και τι προσφέρει. Και δεν φαντάζεστε περί τίνος πρόκειται...

H Αλικαρνασσός (τουρκικά: Bodrum, Μπόντρουμ) είναι παράκτια πόλη στη νοτιοδυτική Τουρκία σε χερσόνησο που βρίσκεται απέναντι από την Κω.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο που καταγόταν από την Αλικαρνασσό, οι άλλες πόλεις την έδιωξαν από την εξάπολη για να την τιμωρήσουν επειδή ο αθλητής της Αγασικλής έκλεψε τον τρίποδα που κέρδισε στους αγώνες αντί να τον αφιερώσει στο ναό του Τριόπιου Απόλλωνα στην Κνίδο και κατά τη διάρκεια των Περσικών πολέμων η βασίλισσα της Αλικαρνασσού Αρτεμισία Α΄ της Καρίας συμμετείχε στην εκστρατεία κατά της Ελλάδας μαζί με τον Ξέρξη, επικεφαλής πέντε πλοίων. 

Αποτέλεσμα εικόνας για bodrum turkey high class

Κατά τον 4ο π.Χ. αιώνα σατράπης της Καρίας έγινε ο Μαύσωλος, ο οποίος μετέφερε την πρωτεύουσα της Καρίας από τα Μύλασα στην Αλικαρνασσό. Μετά το θάνατό του η αδερφή του και σύζυγός του Αρτεμισία Β΄ της Καρίας έχτισε στη μνήμη του το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Πρόκειται για ένα high-class τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας, ένα από τα πιο «δυνατά» σημεία της τουρκικής μεσογειακής ακτογραμμής, της επονομαζόμενης «Κυανής Ακτής της Ανατολής».

Τα μεσογειακά παράλια της Τουρκίας αποτελούν έναν αγαπημένο προορισμό για εκατομμύρια τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο. Και όχι άδικα, αφού η τουρκική ακτογραμμή συνδυάζει ιστορικές ομορφιές και υπέροχες θάλασσες.

Οσον αφορά στο Μποντρούμ, χάρη στις οργανωμένες υποδομές που διαθέτει, όλοι οι τουρίστες -ανεξαρτήτως οικονομικού επιπέδου- μπορούν να ικανοποιήσουν εδώ τις απαιτήσεις τους: από τους παραθεριστές που αναζητούν ένα πολύ φτηνό κατάλυμα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, έως τους ιδιοκτήτες υπερπολυτελών θαλαμηγών που αγκυροβολούν στη σύγχρονη μαρίνα της πόλης.

Αποτέλεσμα εικόνας για bodrum turkey high class


Το Μποντρούμ προσφέρει στους παραθεριστές του καλοκαιριού βαθυγάλαζα νερά, βουτιές σε οργανωμένες παραλίες, πολυσύχναστες ανατολίτικες αγορές, έντονη νυχτερινή ζωή, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και ξέφρενη διασκέδαση.

Αποτέλεσμα εικόνας για bodrum turkey high class

Διαβάστε επίσης: Ποιοι «κατεβαίνουν» με την ομάδα των Ελλήνων στον αγώνα με τους Τούρκους; VIDEO

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top