ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Κ.Μητσοτάκη - Eπικήδειος από Πρόεδρο Αναστασιάδη

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Κ.Μητσοτάκη - Eπικήδειος από Πρόεδρο Αναστασιάδη

Με την παρουσία του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα το μεσημέρι, τελείται την Τετάρτη 31/05 στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που απεβίωσε τη Δευτέρα σε ηλικία 99 ετών.

Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος είχε μακρά γνωριμία με τον εκλιπόντα και υπήρχε μεταξύ τους συχνή επικοινωνία, κυρίως για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό πρόβλημα, θα είναι ένα από τους τρεις πολιτικούς ηγέτες που θα εκφωνήσουν επικήδειο λόγο.

Τον Νίκο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος, και ο διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλης Σοφοκλέους. 

Εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα αποχαιρετίσει τον Κ.Μητοστάκη ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, και εκ μέρους της οικογένειάς του ο γιος του Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η σορός του εκλιπόντος, που ήταν ο μακροβιότερος πρώην Πρωθυπουργός, παρελήφθη στις 7 το πρωί σήμερα από μέλη της οικογένειάς του, και εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών, όπου βρακοφόροι από την Κρήτη ανάλαβαν από το επίσημο στρατιωτικό άγημα, την τιμητική φρούρηση δίπλα στη σορό. Πλήθος κόσμου στέκεται από τις 5 το πρωί στην ουρά για να αποτίσει φόρο τιμής, και να συλλυπηθεί τα μέλη της οικογένειάς του.

Το λαϊκό προσκύνημα θα τερματιστεί στη 1 το μεσημέρι, οπότε και πάλι θα επανέλθει η στρατιωτική φρουρά, ώστε να αρχίσει η εξόδιος ακολουθία στις 3μμ.

Με την ολοκλήρωσή της, η σορός θα μεταφερθεί με C130 από στρατιωτική βάση στην γενέτειρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τα Χανιά.  Εκεί, θα γίνει αύριο Πέμπτη η κηδεία του, και θα ταφεί δίπλα στην σύζυγό του Μαρίκα, που απεβίωσε πριν από ακριβώς 5 χρόνια.

Η τελετή σήμερα στην Αθήνα θα γίνεται με την απόδοση τιμών εν ενεργεία Πρωθυπουργού στον εκλιπόντα. Η οικογένειά του, με επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών εξέφρασε την επιθυμία να μην επιβαρυνθεί το ελληνικό δημόσιο με τα έξοδα της κηδείας, όπως προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, και γνωστοποίησε ότι η επιθυμία του Κ. Μητσοτάκη ήταν αντί στεφάνων, οι δωρεές στη μνήμη του να δοθούν για τη δενδροφύτευση στην επιβλητική οροσειρά των Λευκών Ορέων στη δυτική Κρήτη, που καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα του νομού Χανίων και μέρος της Ρεθύμνης.

Μέχρι τον θάνατο της συζύγου του, ο πρώην Πρωθυπουργός περπατούσε συχνά στα όρη, και υπερηφανευόταν ότι είχε περάσει πολλές φορές το φημισμένο σε όλο τον κόσμο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top