Πύρινη κόλαση στην Πορτογαλία - Δεκάδες νεκροί

Πύρινη κόλαση στην Πορτογαλία - Δεκάδες νεκροί

Μια δασική πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον άλλοι 20 τραυματίστηκαν το Σάββατο στην περιοχή Λεϊρία, στην κεντρική Πορτογαλία.

«Δυστυχώς, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη τραγωδία που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, ο οποίος μετέβη στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, κοντά στη Λισαβόνα.

«Προς το παρόν, έχουν επιβεβαιωθεί 24 θάνατοι, αλλά ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο», πρόσθεσε. «Η προτεραιότητα είναι να σωθούν οι άνθρωποι οι οποίοι μπορεί ακόμη να διατρέχουν κίνδυνο», συνέχισε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

Τρεις από αυτούς απεβίωσαν λόγω εισπνοής καπνού και άλλοι 16 απανθρακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους όταν παγιδεύτηκαν από τις φλόγες στον δρόμο που συνδέει το Φιγκέιρο ντος Βίνιος με το Καστανιέιρα ντε Πέρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εσωτερικών Ζόρζε Γκόμες. Εξάλλου, δύο άνθρωποι αγνοούνται.

Από iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Είμαστε εδώ για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με ένα και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE