ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ:Deal 100 χιλιάδες ευρώ για να δολοφονήσουν το «Αλεξούι» – Όλα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο – Ποιος ο ρόλος του «Μπένη»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ:Deal 100 χιλιάδες ευρώ για να δολοφονήσουν το «Αλεξούι» – Όλα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο – Ποιος ο ρόλος του «Μπένη»

Οκταήμερο διάταγμα προσωποκράτησης των τριών υπόπτων που συνέλαβε την Πέμπτη 22/06 η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης των Σέρβων εκτελεστών, εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Το Δικαστήριο αποδέχτηκε το σχετικό αίτημα της Αστυνομίας κρίνοντας ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για προσωποκράτηση των υπόπτων, απορρίπτοντας την ίδια στιγμή την ένσταση που υπέβαλε η υπεράσπιση του 3ου υπόπτου. Ο 1ος και 2ος ύποπτος δεν έφεραν ένσταση.

Στο αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση των τριών υπόπτων το οποίο υπέβαλε ο Ανώτερος Υπαστυνόμος Μάρκος Νικολεττής, εξιστορούνται λεπτομερώς τα όσα έχουν προκύψει από τη μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στις 22 Μαρτίου 2016 στις 11:23 το πρωί η Interpol Βελιγραδίου διαβίβασε στην Interpol Λευκωσίας κατεπείγον μήνυμα με θέμα “Contract killing in Cyprus” με το οποίο ενημέρωνε τις κυπριακές αρχές ότι οι σερβικές αρχές κατά τη διερεύνηση οργάνωσης εγκλημάτων από μια εγκληματική ομάδα, διαπίστωσαν ότι μέλη αυτής της ομάδας διέμεναν στην Κύπρο και σχεδίαζαν να διαπράξουν φόνο στην Κύπρο. Ο 1οςκαταζητούμενος στην υπόθεση που διερευνά η Αστυνομία, ο οποίος βρισκόταν υπό διερεύνηση από τις αρχές της Σερβίας, επικοινωνούσε με άγνωστο πρόσωπο στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία. 

Σύμφωνα πάντα με το αίτημα της Αστυνομίας άγνωστο τότε πρόσωπο στις Κεντρικές Φυλακές προσέλαβε τον 1ο καταζητούμενο για την οργάνωση δολοφονίας αγνώστου προσώπου από την Κύπρο προς όφελος επίσης αγνώστου προσώπου επίσης από την  Κύπρο, με την αμοιβή του 1ου καταζητούμενου να συμφωνείται στις €100.000. Συμφωνήθηκε επίσης ότι ο 1ος καταζητούμενος θα προσλάμβανε άλλα πρόσωπα οι οποίοι θα ενεργούσαν ως εκτελεστές.

Σύμφωνα πάντα με το αίτημα της Αστυνομίας, από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι πιθανός στόχος των δραστών ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης («Αλεξούι») από τη Λευκωσία. Διαφάνηκε επίσης ότι το πρόσωπο με το οποίο επικοινωνούσε ο 1ος καταζητούμενος ήταν πρόσωπο που καταδικάστηκε για συνωμοσία για φόνο του Αλέξη Μαυρομιχάλη και άλλων δύο προσώπων και ο οποίος είναι κατάδικος από το 2017 στις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολούθως στις 24 Μαρτίου 2016, οι σερβικές αρχές ενημέρωσαν εκ νέου τις κυπριακές αρχές, μεταξύ άλλων, ότι στις 22 Μαρτίου 2016, ο 1οςκαταζητούμενος ταξίδεψε από τη Σερβία με τη πτήση PC984 για την Κωνσταντινούπολη και απ’ εκεί έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, αλλά και πως κατά την παραμονή του στην Κύπρο διέμενε στο ξενοδοχείο Saray στην κατεχόμενη Λευκωσία και ότι στις 22 Μαρτίου και 23 Μαρτίου είχε συναντήσεις με τον κατάδικο για την απόπειρα φόνου.

Ακολούθως στις 29 Μαρτίου η Interpol Βελιγραδίου ενημέρωσε την Αστυνομία Κύπρου ότι ο 1ος καταζητούμενος είχε αγοράσει 2 αεροπορικά εισιτήρια για να έρθουν στην Κύπρο στις 30 Μαρτίου 2016 οι καταζητούμενοι 2 και 3 για να οργανώσουν το έγκλημα και στις 30 Μαρτίου 2016 ότι οι καταζητούμενοι 2 και 3 αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Nikola Tesla του Βελιγραδίου.

Στις 31 Μαρτίου 2016 η Interpol Βελιγραδίου με νέο μήνυμα της ενημέρωσε την κυπριακή Αστυνομία ότι οι καταζητούμενοι 2 και 3 αφίχθηκαν στην Κύπρο, στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν μέσω Κωνσταντινούπολης, στις 22:30 της 30ης,  Μαρτίου 2016 και ότι στο αεροδρόμιο τους ανέμενε ο κατάδικος 1ος ύποπτος μαζί με τον 2ο ύποπτο. Επίσης ότι οι καταζητούμενοι 3 και 3 εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου μέσω παράνομης διόδου και πως στις 31 Μαρτίου 2016 μέσω του κινητού τηλεφώνου που αποδίδεται στον κατάδικο, ενημερώθηκε ο 1ος καταζητούμενος ότι ο στόχος ακολουθείται πάντα από 2 αυτοκίνητα, έχει 5 φρουρούς, το σπίτι έχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και ότι θα χρειάζονταν 3-4 μέρες για να εξετάσουν κατά πόσο είναι δυνατό να γίνει ή όχι η «δουλειά».

Στις 5 Απριλίου 2016 οι σερβικές αρχές ενημέρωσαν την κυπριακή Αστυνομία ότι οι καταζητούμενοι 2 και 3 επέστρεψαν στη Σερβία στις 4 Απριλίου 2016 στις 11:30 π.μ και ότι θα επισκέπτονταν εκ νέου την Κύπρο για τη διάπραξη του ποινικού αδικήματος που είχαν σχεδιάσει.

Στις 13 Απριλίου 2016 η Interpol Βελιγραδίου ενημέρωσε την Αστυνομία Κύπρου ότι μέσα από τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του κατάδικου 1ουυπόπτου και του 1ου καταζητούμενου, έγιναν οι διεργασίες για την καταβολή προκαταβολής €10.000 στη Θεσσαλονίκη από άλλο άγνωστο πρόσωπο στον καταζητούμενο 4.

Οι καταζητούμενοι 2 και 3 αφίχθηκαν στις 16 Απριλίου στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν  μέσω Κωνσταντινούπολης περί τις 15:40 και περί τις 19:00 της ίδιας μέρας επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη καθώς σύμφωνα με μήνυμα των σερβικών αρχών προς την κυπριακή αστυνομία, πληροφορήθηκαν κατά την άφιξη τους ότι είναι υπό παρακολούθηση και ως εκ τούτου έφυγαν με την επόμενη πτήση. Από την Κωνσταντινούπολη παραλήφθηκαν από τον 4ο καταζητούμενο και απ’ εκεί επέστρεψαν οδικώς στη Σερβία.

Στο αίτημα της η Αστυνομία σημειώνει ακολούθως ότι στις 23 Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα δολοφονήθηκαν ο Θεοφάνης Θεοφάνους («Καλοψιδιώτης») και ακόμη δύο πρόσωπα τα οποία συνέτρωγαν μαζί του καθώς και ένας εκ των δύο δραστών της δολοφονίας, και πως μεταξύ των συλληφθέντων και αργότερα κατηγορούμενος στην εν λόγω υπόθεση, ήταν το πρόσωπο που είχε στείλει €1.000 στον 1ο καταζητούμενο (για τα έξοδα ταξιδιού του και διαμονής του στην Κύπρο) και είχε συναντηθεί μαζί του στις 22 Μαρτίου 2016 και 30 Μαρτίου 2016. Αναφέρεται επίσης ότι στις 12 Απριλίου 2017 μετά από δική του παραδοχή καταδικάστηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας/Αμμοχώστου σε φυλάκιση 5 χρόνων για το αδίκημα της συνωμοσίας για φόνο των Αλέξη Μαυρομιχάλη, Ιωσήφ Ιωσήφ και Χρίστου Δημητρίου.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι από την εξέταση του περιεχομένου καταγραμμένων κλήσεων από τηλεφωνικό θάλαμο στις Κεντρικές Φυλακές , διαπιστώθηκε ότι ο 1ος ύποπτος τηλεφωνούσε στον 1ο καταζητούμενο από τις 23 Μαρτίου 2016 μέχρι τις 27 Μαρτίου 2016 και πως μέσα από τις συνομιλίες τους επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που είχαν διαβιβαστεί στην Αστυνομία από την Interpol Βελιγραδίου.

Μάλιστα όπως σημειώνεται, χρησιμοποιούσαν λεξιλόγιο τέτοιο που να μην φαίνεται ότι πρόκειται για διάπραξη φόνου. Επίσης φαίνεται ότι ο 1ος ύποπτος λάμβανε οδηγίες μέσω άλλου προσώπου το οποίο επίσης λάμβανε οδηγίες από άλλο πρόσωπο και έκανε το διαμεσολαβητή για τις συναντήσεις και πληρωμές που θα έπρεπε να γίνουν αλλά και για τον οπλισμό που θα ήταν απαραίτητος για τη διάπραξη του εγκλήματος.

Αναφέρεται επίσης ότι από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι στις 31 Μαρτίου 2016 έξω από καφετέρια όπου σύχναζε ο Αλέξης Μαυρομιχάλης στη Λευκωσία, αυτόπτης μάρτυρας είδε δύο ύποπτα πρόσωπα με τσαντάκια ώμου και σε αναγνώριση που έγινε μέσα από άλμπουμ φωτογραφιών αναγνώρισε τους καταζητούμενους 2 και 3ως τα πρόσωπα που περιφέρονταν ύποπτα έξω από την καφετέρια.

Επίσης ότι σύμφωνα με μαρτυρία, οι καταζητούμενοι 2 και 3 θεάθηκαν ως επιβάτες στο αυτοκίνητο του 3ου υπόπτου, με οδηγό τον 3ο ύποπτο, ο οποίος τους μετέφερε στην οικία του 5ου καταζητούμενου, αλλά και πως όταν αργότερα την ίδια μέρα ο μάρτυρας μετέβη στην καφετέρια όπου συχνάζει στη Λευκωσία, εκεί είδε και αναγνώρισε τους καταζητούμενους 2 και 3 οι οποίοι τον κυνήγησαν και ένας εκ των δύο ανέσυρε πυροβόλο όπλο.

Σημειώνεται ακόμη ότι σύμφωνα με μαρτυρία, ο κατάδικος (ύποπτος 1) με το αυτοκίνητο του 2ου υπόπτου εισήλθε στις 30 Μαρτίου και ώρα 19:56 σε περιοχές που δεν βρίσκονται υπό επαρκή έλεγχο από την Κυπριακή Δημοκρατία και επέστρεψε στις 00:16 μέσω του σημείου διέλευσης του Περγάμου.

Στο αίτημα της η Αστυνομία αναφέρει επίσης ότι στις 21 Ιουνίου 2017 εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης εναντίον των 3 υπόπτων και άλλων προσώπων που καταζητούνται για την εν λόγω υπόθεση και ότι στις 22 Ιουνίου 2017 οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν ενώ οι υπόλοιποι ύποπτοι καταζητούνται και τα στοιχεία τους έχουν τοποθετηθεί στον κατάλογο απαγόρευσης εξόδου από τη Δημοκρατία (stop list).

Σημειώνεται επίσης ότι μέσα από την ανάκριση των υπόπτων που ακολούθησε επιβεβαιώνονται τα πιο πάνω γεγονότα, όχι όμως όλα και ότι ο 3οςύποπτος αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση. Επίσης ότι εκφράστηκαν από ύποπτο φόβοι για τη ζωή του και τη ζωή άλλου συγγενικού του προσώπου λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση.   Αναφέρεται δε πως μέσα από τις ανακρίσεις επιβεβαιώνεται και η εμπλοκή άλλων προσώπων, πέραν των υπόπτων και των καταζητούμενων.

Στο αίτημα της Αστυνομίας αναφέρεται ακόμη ότι μέχρι στιγμής, πέραν των ανακριτικών καταθέσεων των 3 υπόπτων έχουν ληφθεί συνολικά 10 καταθέσεις και έγινε μια έρευνα αλλά και πως αναμένεται να ληφθούν πέραν των 40 καταθέσεων, να γίνουν υποδείξεις σκηνών και άλλες έρευνες σε χώρους που σχετίζονται με τους υπόπτους. Επίσης ότι έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή από άλλη χώρα για λήψη μαρτυρικού υλικού.

Αναφέρεται επίσης ότι καταζητούνται μέχρις στιγμής 4 αλλοδαποί και 1 Κύπριος, για τον εντοπισμό και σύλληψη-έκδοση των οποίων γίνονται ενέργειες, αλλά και πως δεν αποκλείεται να γίνουν και νέες συλλήψεις καθώς με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση και άλλα πρόσωπα.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top