ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σχιστία υπερώας παρουσιάζει το 3μηνο βρέφος στο Γεν. Νοσοκομείο Λεμεσού – «Μedicleft» και «Χρυσαλλίδα» ανέλαβαν την ιατρική του περίθαλψη

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σχιστία υπερώας παρουσιάζει το 3μηνο βρέφος στο Γεν. Νοσοκομείο Λεμεσού – «Μedicleft» και «Χρυσαλλίδα» ανέλαβαν την ιατρική του περίθαλψη

Σχιστία υπερώας παρουσιάζει το 3μηνο βρέφος που αφέθηκε από τη μητέρα του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Την ιατρική του περίθαλψη του 3μηνου βρέφους ανέλαβε η ομάδα των ιατρών του Κυπριακού Κέντρου Σχιστών και Δυσμορφιών Προσώπου Medicleft και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ατόμων με Σχιστίες και άλλες Κρανιοπροσωπικές Ανωμαλίες  «Χρυσταλλίδα».


Σε επικοινωνία που είχε το  ThemaOnline με τον γιατρό Δρ Χριστόδουλος Λάσπος, μέλος της επιστημονικής ομάδας γιατρών του Medicleft, μας ανάφερε ότι το παιδί παρακολουθείτε από τους γιατρούς του Κέντρου τους τελευταίους 2 μήνες. 

Δείτε επίσης: ΛΕΜΕΣΟΣ: Όλη η αλήθεια για την «εγκατάλειψη» του βρέφους – «Δεν μπορώ να το μεγαλώσω»

Το βρέφος, όπως μας εξήγησε ο Δρ. Λάσπος, θα μπορεί να εγχειριστεί 3 μήνες περίπου όταν δηλαδή γίνει 6 μηνών, ενώ η περίοδος ανάρρωσης του θα διαρκέσει περίπου 1 εβδομάδα. Όπως μας ενημέρωσε ο γιατρός, εκτός από τη σχιστία υπερώας το 3μηνο βρέφος δεν αντιμετωπίζει οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας και μετά την επέμβαση το βρέφος θα είναι σε θέση να φιλοξενηθεί από ανάδοχη οικογένεια.   

Ακόμα, όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η οικογένεια που θα το αναλάβει δεν θα έχει καμία επιβάρυνση από τα έξοδα για το πρόβλημα σχιστίας που αντιμετωπίζει.
 
Σχιστία υπερώας είναι ο διαχωρισμός της οροφής του στόματος, δηλαδή του ουρανίσκου, αποτέλεσμα της ανεπιτυχούς συνένωσης των υπερώιων αποφύσεων της άνω γνάθου, αναφέρει η ιστοσελίδα του medicleft. Η σχιστία αποτελεί μία από τις πιο συχνές ανωμαλίες που παρουσιάζονται κατά τη γέννηση ενώ παρουσιάζεται κατά μέσο όρο μια φορά ανά 600 γεννήσεις.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top