ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Έστειλαν γυναίκα στο ψυχιατρείο για να μην καταθέσει στο Δικαστήριο – Ανατροπή δεδομένων από το Ανώτατο

ΚΥΠΡΟΣ: Έστειλαν γυναίκα στο ψυχιατρείο για να μην καταθέσει στο Δικαστήριο – Ανατροπή δεδομένων από το Ανώτατο

Με βάση τα δεδομένα που τέθηκαν ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έπαυσε διάταγμα για υποχρεωτική νοσηλεία γυναίκας, χρονικής διάρκειας 28 ημερών, το οποίο είχε εκδώσει το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της απόφασης, όπως το παρουσιάζει ο «Φιλελεύθερος», η αίτηση για υποχρεωτική νοσηλεία, υποβλήθηκε από την Αστυνομία και συνοδευόταν από μαρτυρία ψυχιάτρου η οποία εξέτασε τη γυναίκα και απεφάνθη ότι χρήζει προσωρινής νοσηλείας και ότι δεν είναι σε θέση να καταθέσει στο Δικαστήριο.

Ενώπιον του Ανωτάτου ωστόσο, η κατάσταση παρουσιάστηκε διαφορετικά, όπου η επηρεαζόμενη καταχώρησε δική της ένορκη δήλωση, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Ιδιαίτερα όμως έχω παράπονο, διότι το σεβαστό Δικαστήριο, με διατάγματα του μου στέρησε την ελευθερία μου και με παρέπεμψε σε υποχρεωτική εξέταση και νοσηλεία 28 ημερών χωρίς να με δει, και χωρίς να μου δώσει την ευκαιρία καταχώρησης ένστασης ή να με ακούσει για να προβάλω τους δικούς μου ισχυρισμούς, είτε προσωπικά είτε διά των δικηγόρων μου, στερώντας μου τη δυνατότητα προσαγωγής μαρτυρίας που να αντικρούει την ψευδή μαρτυρία στη βάση της οποίας εκδόθηκαν τα διατάγματα».

Το Ανώτατο Δικαστήριο, έκανε δεκτό το αίτημα της γυναίκας για αναστολή του διατάγματος για υποχρεωτική νοσηλεία, μέχρι την πλήρη εξέταση της υπόθεσης.

«Κατά την έκδοση κάθε διατάγματος νοσηλείας το δικαστήριο ακούει και τον ασθενή, εκτός αν από την προσαχθείσα μαρτυρία πειστεί ότι ο ασθενής, δεν είναι σε θέση να καταθέσει. Σε τέτοια περίπτωση το δικαστήριο ακούει τις απόψεις του προσωπικού αντιπροσώπου του ασθενούς και όταν αυτός δεν εντοπίζεται, τις απόψεις του κοινωνικού λειτουργού, ο οποίος μπορεί να συνοδεύεται από δικηγόρο και ψυχίατρο δικής του επιλογής», ανέφερε το Ανώτατο, στην απόφασή του.

Φαίνεται πως, η πιο πάνω διαδικασία δεν ακολουθήθηκε εξ’ αρχής, έτσι το Ανώτατο Δικαστήριο, ανέτρεψε τα δεδομένα της αρχικής απόφασης. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top