ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: To Υπουργείο Εργασίας ζήτησε πίσω τα λεφτά επιδόματος που έδινε σε 60χρονο με 75% ανικανότητα

ΚΥΠΡΟΣ: To Υπουργείο Εργασίας ζήτησε πίσω τα λεφτά επιδόματος που έδινε σε 60χρονο με 75% ανικανότητα

Το Διοικητικό Δικαστήριο, ακύρωσε απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, εναντίον 60χρονου, από τον οποίο ζητούσε να επιστρέψει το ποσό των 3,280 ευρώ που το έδωσαν στο παρελθόν, και παράλληλα του διέκοψαν τη σύνταξη ανικανότητας που λάμβανε.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ  της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», βάσει των γεγονότων, ο 60χρονος αντιμετώπιζε από το 2001 πρόβλημα υγείας.

«Ο θεράπων ιατρός, ο οποίος τον παρακολουθεί από το 2008, στην κατάθεσή του αναφέρει ότι ο αιτητής το 2001 υπεβλήθη σε αορτοστεφανιαία παράκαμψη, ότι πάσχει από υπερλυτιδαιμία και αρτηριακή πίσεη, με κύριες ενοχλήσεις την εύκολο κόπωση. Στην έκθεση υποδεικνύεται, επίσης, ότι είναι και ότι προβλέπεται να παραμείνει μόνιμα ανίκανος για της άσκηση του επαγγέλματος του και ότι μπορεί να εκτελεί άλλη εργασία με περιορισμένες δυνάμεις», αναφέρει το Δικαστήριο.

Επίσης, ο 60χρονος το 2014 πέρασε από το Καρδιολογικό Ιατρικό Συμβούλιο, το οποίο είχε γνωματεύσει ότι «λόγω του ότι ο αιτητής υποβλήθηκε σε επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης ήταν ικανός για ελεφρά εργασία», και η αίτηση εγκρίθηκε σε ποσοστό 75% από τις 30/1/2015. Δηλαδή, είναι ανίκανος για εργασία σε ποσοστό 75%.

Χαρακτηριστική ήταν η καταληκτική διαπίστωση του Δικαστηρίου, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες «δεν έλαβαν υπόψη τους ορθά στοιχεία και δεν προέβησαν στη δέουσα διερεύνηση και αξιολόγηση των στοιχείων και η προσβαλλόμενη απόφαση τους είναι προϊόν ενδεχόμενης πλάνης περί τα πράγματα και τον Νόμο».

Το Δικαστήριο ακυρώνοντας την απόφαση με την οποία υπήρξε διακοπή της σύνταξης και αξίωση επιστροφής χρημάτων, υπέδειξε ότι από τη στιγμή που χορηγήθηκε σύνταξη ανικανότητας στο παρελθόν, για να γίνει διαφοροποίηση της απόφασης, θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδικασία προβλεπόμενη στον νόμο, κάτι το οποίο δεν έγινε στην προκειμένη περίπτωση και αυτός ήταν ακόμα ένας λόγος που καθιστούσε τρωτή την επίδικη απόφαση του Υπουργείου. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top