ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλος για πολιτικούς αντιπάλους: «Την επόμενη φορά θα δώσουν εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και στρατό» VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ν. Παπαδόπουλος για πολιτικούς αντιπάλους: «Την επόμενη φορά θα δώσουν εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και στρατό» VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τη θέση ότι όσοι ακολουθούν την παλιά στρατηγική στο Κυπριακό, την επόμενη φορά θα δώσουν και τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα και τον στρατό εξέφρασε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Του Τάσου Χριστοδούλου Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκε η «νέα στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού», το ThemaOnline ρώτησε τον κ. Παπαδόπουλο αν η νέα στρατηγική μπορεί να μην εκληφθεί ως τέτοια από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και αυτό διότι περιέχει τέτοιες προτάσεις που παραπέμπουν στην πολιτική της πρόταξης και του ενεργού ηφαιστείου που εφαρμόστηκαν επί Σπύρου Κυπριανού, Τάσσου Παπαδόπουλου αλλά και Γλαύκου Κληρίδη. Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι η νέα στρατηγική δεν παραπέμπει στην πολιτική του ενεργού ηφαιστείου καθότι, «δεν είναι με στρατιωτικό κόστος που θα λυθεί το κυπριακό αλλά με πολιτικό και διπλωματικό» παραπέμποντας στο πάγωμα των ενταξιακών κεφαλαίων την Τουρκίας, επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου. «Η παλιά στρατηγική θεωρεί ότι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να επιτύχουμε τη λύση είναι μόνο με υποχωρήσεις. Την επόμενη φορά που θα πάνε στις διαπραγματεύσεις θα δώσουν και τα υπόλοιπα και τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα και τον στρατό», τόνισε. Επίσης κληθείς να σχολιάσει από το ThemaOnline την άποψη ότι με την λεγόμενη πολιτική του «καλού παιδιού» είναι που ήρθε προ των ευθυνών της η Τουρκία στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων διεθνώς, ο κ. Παπαδόπουλος διερωτήθηκε, «πώς ακριβώς έφεραν την Τουρκία προ των ευθυνών της;» προσθέτοντας ότι μετά το αδιέξοδο στο Κραν Μοντάνα, η Τουρκία δέχεται συγχαρητήρια. Ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε  από το ΡΙΚ2 στις 18:30 την Παρασκευή 29/9. H ερώτηση του ThemaOnline στον Νικόλα Παπαδόπουλο για την "νέα στρατηγική". Δείτε το βίντεο:  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top