ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυο εκλογικές μάχες για τον Νίκο Τορναρίτη - Οι θέσεις που διεκδικεί στην Ασιατική Κοινοβουλευτική Συνέλευση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δυο εκλογικές μάχες για τον Νίκο Τορναρίτη - Οι θέσεις που διεκδικεί στην Ασιατική Κοινοβουλευτική Συνέλευση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Τορναρίτης, είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και υποψήφιος Αντιπρόεδρος της.

Σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει: Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές, κ.κ. Νίκο Τορναρίτη και Χριστάκη Τζιοβάνη, αναχωρεί το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 για την Πνομ Πενχ (Καμποτία), όπου θα συμμετάσχει στη συνάντηση του 1ου Εκτελεστικού Συμβουλίου για το 2017 της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΑΚΣ). Στην εν λόγω συνάντηση αναμένεται να εκλεγούν οι Πρόεδροι των τεσσάρων μόνιμων επιτροπών της Συνέλευσης για το 2018. Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΑΚΣ, βουλευτής κ. Νίκος Τορναρίτης, είναι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και κατά συνέπεια για τη μια εκ των τεσσάρων θέσεων Αντιπροέδρου της Συνέλευσης. Το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών θα ανακοινωθεί κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του Εκτελεστικού Συμβουλίου. Η Επιτροπή Κοινωνικών και Πολιτιστικών Θεμάτων, κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική καθώς εξετάζει μεταξύ άλλων, ζητήματα που άπτονται της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και καταπολέμησης της παράνομης εμπορίας πολιτιστικών αγαθών, ζητήματα στα οποία η Κύπρος, λόγω και των ιστορικών εμπειριών της, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία. Η Επιτροπή εξετάζει επίσης σημαντικά θέματα που άπτονται της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσω της προώθησης της συνεργασίας σε ζητήματα υγείας, μετανάστευσης, καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών καθώς και καταπολέμησης της διαφθοράς. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα καθορίσει επίσης τα θέματα που θα συζητηθούν κατά την επόμενη Σύνοδο της Ολομέλειας της ΑΚΣ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου του 2017 στην Κωνσταντινούπολη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top