ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειρήνη Χαραλαμπίδου: «Ο δεσμοφύλακας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την δημοσιοποίηση» - Αρχικά το συμβάν απεκρύβη

Ειρήνη Χαραλαμπίδου: «Ο δεσμοφύλακας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την δημοσιοποίηση» - Αρχικά το συμβάν απεκρύβη

Η κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε σχέση με το επίμαχο θέμα το οποίο δημιουργήθηκε σε σχέση με την δημοσίευση του βίντεο ο ίδιος ο δεσμοφύλακας ο οποίος δέχθηκε την επίθεση από τους κρατούμενος στις Κεντρικές φυλακές

Σε ανακοίνωση της η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου όπως αναφέρει την Πέμπτη (28/9) «στη Βουλή στo πλαίσιo της ενημέρωσης για το θέμα της αναμόρφωσης του σωφρονιστικού συστήματος», το οποίο είχε εγγράψει για συζήτηση, «έδωσα στη δημοσιότητα βίντεο με τον ξυλοδαρμό δεσμοφύλακα μέσα στις φυλακές. Θεώρησα ότι είχα καθήκον να προβώ σε αυτήν την ενέργεια ως συνέχεια της εγγραφής και συζήτησης του θέματος και λαμβάνοντας υπόψη ότι έχω αντιμετωπίσει τις παρελκυστικές τακτικές της εκτελεστικής εξουσίας στην συνεχή προσπάθεια μου να αναδείξω τα κακώς κείμενα στο χώρο των φυλακών». Διαβάστε επίσης: Χαραλαμπίδου, ΜΜΕ και κοινό στο στόχαστρο της Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων για το βίντεο των Κεντρικών Φυλακών Η ίδια λέει στην ανακοίνωση ότι ενήργησε καλή τη πίστει , «με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και στο πλαίσιο των καθηκόντων μου ως βουλευτής που ελέγχει την εκτελεστική εξουσία. Από το βίντεο αυτό προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα ως προς την ασφάλεια των δεσμοφυλάκων. Σημειώνω επίσης ότι αρχικά το συμβάν απεκρύβη ενώ παράλληλα απελάθηκε ένας από αυτούς που φαίνονται να είχαν ανάμειξη στο επεισόδιο ξυλοδαρμού». Μετά την ενέργεια της αυτής οι αρμόδιοι , Υπουργός και Διευθύντρια φυλακών αντέδρασαν σύμφωνα με την ίδια «εγείροντας θέματα ασφαλείας, όταν το μόνο πράγμα που αποκαλύπτεται είναι ότι τα κάγκελα της φυλακής είναι πράσινα. Υπενθυμίζω ότι οι πόρτες των κεντρικών φυλακών επανειλημμένα άνοιξαν για τα ΜΜΕ. Οι δε δηλώσεις σε σχέση με το απόρρητο προσωπικών δεδομένων γίνονται ωσάν οι καταδίκες σε φυλάκιση να τελούν υπό καθεστώς μυστικότητας και ανωνυμίας. Πρόκειται για παρελκυστική τακτική καθώς, εγείροντας αυτά τα θέματα, οι αρμόδιοι προσπαθούν να μην απαντήσουν στα άμεσα ερωτήματα που εκ καθήκοντος τους αφορούν. Η συνέχεια της ανακοίνωσης: «Ζητούν επίσης την άρση της ασυλίας μου λες και χρησιμοποίησα την ασυλία για να κάνω το ραλίστα και όχι για να εκτελέσω αποτελεσματικά τα καθήκοντα ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας. Στην πράξη αυτοί που ζητούν άρση της ασυλίας μου, αναζητούν τρόπους φίμωσης των βουλευτών και τερματισμό της άσκησης ελέγχου σε αυτούς. Επιπρόσθετα σε σχέση με την ανακοίνωση της επιτρόπου η οποία εκφράζει ανησυχία για τα προσωπικά δεδομένα του δεσμοφύλακα που χτυπήθηκε, να την ενημερώσω ότι ο ίδιος ο δεσμοφύλακας μου εξέφρασε τις ευχαριστίες του γραπτώς για τον τρόπο που έχω χειριστεί το θέμα δηλώνοντας ότι δεν έχει παράπονο από τη δημοσιοποίηση του βίντεο». Και επειδή θέλω να είμαι συνεπής και προς την παραδοχή τυχόν δικών μου λαθών, θέλω να πω ότι δεν γνώριζα ότι την Πέμπτη ξεκινούσε στο δικαστήριο διαδικασία για το θέμα του ξυλοδαρμού. Δεν θεωρώ ότι η δημοσιοποίηση επηρεάζει αυτήν τη διαδικασία, αλλά αν το γνώριζα θα είχα αποφύγει αυτήν την συγκυρία από σεβασμό προς το Δικαστήριο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top