ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ – ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΒΡΕΦΟΥΣ: Τι θα απογίνει το νεογέννητο με βάση την κοινωνική πρόνοια – Ζήτησε να το δει η μάνα

ΛΕΜΕΣΟΣ – ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΒΡΕΦΟΥΣ: Τι θα απογίνει το νεογέννητο με βάση την κοινωνική πρόνοια – Ζήτησε να το δει η μάνα

Τι θα απογίνει το βρέφος που εγκαταλείφθηκε την Παρασκευή (03/11) κάτω από καρέκλα του χώρου στάθμευσης ασθενοφόρων του παλιού Νοσοκομείου Λεμεσού;

Του Φάνη Μακρίδη Το ThemaOnline επιχειρώντας να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα, επικοινώνησε με την Λειτουργό των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, Ειρήνη Παπαθεοδούλου (λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Α΄). «Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας σε περιπτώσεις εγκαταλελειμμένων παιδιών ενεργούν άμεσα, ώστε να τους προσφέρουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και προστασία του κράτους. Ακολούθως και ανάλογα με τα ειδικά δεδομένα του κάθε παιδιού ενεργούν για εύρεση μόνιμων διευθετήσεων που να διασφαλίζουν την ευημερία τους» μας ανέφερε η κα Παπαθοδούλου. Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, διευκρίνησε ότι σε περιπτώσεις εγκατάλειψης βρεφών, «αυτά φιλοξενούνται από εγκεκριμένες ανάδοχες οικογένειες μέχρι να αποφασιστούν οι τελικές διευθετήσεις». Εδώ να σημειωθεί ότι η μητέρα, 30χρονη Ελληνοκύπρια, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους αστυνομικούς, γέννησε μόνη της στο σπίτι και ούσα σε κατάσταση σοκ θεώρησε πως με την κίνησή της να αφήσει εκεί το βρέφος θα είχε την ανάλογη φροντίδα. Όταν συνήλθε και αναλογίστηκε τι ακριβώς είχε πράξει, επικοινώνησε με φίλη της, η οποία ειδοποίησε την Αστυνομία. Η νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται στο μαιευτήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, καθώς έχριζε ιατρικής φροντίδας λόγω του τοκετού. Το βρέφος νοσηλεύεται σε κοντινό θάλαμο, στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Πάντως, όπως πληροφορείται το ThemaOnline, η μητέρα ζήτησε να δει το παιδί της. Βάσει των δεδομένων, αν κριθεί ότι η μητέρα δεν είναι σε θέση να κρατήσει το παιδί της, τότε αυτό θα δοθεί σε εγκεκριμένη από το κράτος ανάδοχη οικογένεια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top