ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μία ήττα που δεν χωνεύεται εύκολα…

Μία ήττα που δεν χωνεύεται εύκολα…

Τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια που η Ομόνοια παραμένει χωρίς νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι, ηττήθηκε αρκετές φορές από τον ΑΠΟΕΛ.

Κάποιες φορές τα είχε με τη διαιτησία και άλλες με την ατυχία, ενώ σε άλλες έφεραν ευθύνη οι παίκτες ή ο προπονητής ή και οι δυο μεριές μαζί.

Στο σημερινό ντέρμπι όμως, ναι μεν έγιναν λάθη ειδικά στην άμυνα, όμως για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, η Ομόνοια ήταν καλύτερη από τον ΑΠΟΕΛ στο κλασικό ντέρμπι της Λευκωσίας και από ένα σημείο και μετά έδειχνε να το ελέγχει, δημιουργώντας τις προσδοκίες πως αυτή τη φορά θα «έσπαγε η κατάρα».

Είχε την κατοχή μπάλας, έκανε φάσεις και άξιζε να προηγηθεί στο σκορ. Όλα αυτά όμως μέχρι το 66ο λεπτό…

Σε εκείνο το σημείο, οι «πράσινοι» βρέθηκαν ξανά στο ίδιο φετινό έργο θεατές, αφού είδαν τον αντίπαλο να σκοράρει στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι, στο πρώτο του σουτ στον στόχο!

Αυτό το γκολ-«μαχαιριά» επηρέασε ψυχολογικά τους παίκτες της Ομόνοιας και ο πιο έμπειρος και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα «αιώνια» ντέρμπι των τελευταίων ετών ΑΠΟΕΛ, πέτυχε ακόμα δύο τέρματα στη συνέχεια και «καθάρισε» το παιχνίδι, έχοντας ποσοστά ευστοχίας που δεν έχει ούτε ο καλύτερος σουτέρ στο μπάσκετ.

Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου πάντως κατάφερε να μειώσει στο σκορ σε 1-2 και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα (ούτε και τον χρόνο) για το κάτι παραπάνω και για μία ακόμη φορά πότισε «φαρμάκι» τον κόσμο της, ο οποίος δεν μπορεί ούτε να διανοηθεί πως έφτασε σε αυτό το σημείο η Ομόνοια, να μη μπορεί να κερδίσει ένα ντέρμπι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου παρέταξε τους «πράσινους» με σύστημα 4-2-3-1 και στα 2/3 του αγώνα, του βγήκε σε μεγάλο βαθμό, αλλά έλειπε το καθαρό μυαλό, ίσως και η αυτοπεποίθηση στην τελική πάσα και προσπάθεια, ενώ υπήρξαν κάποια προβλήματα στη δημιουργία, παρότι έγιναν φάσεις στην αντίπαλη εστία.

Στην άμυνα δε, όλα έδειχναν να εξελίσσονται ιδανικά μέχρι το 65΄, αλλά η ποιότητα του Ζαχίντ και οι δύο στιγμές αδράνειας, ήταν αρκετές για τον ΑΠΟΕΛ για να φέρει το ματς στα μέτρα του και να προσθέσει μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό του επί του «αιωνίου» αντιπάλου.

Συνοψίζοντας, η Ομόνοια από αυτό το ντέρμπι κρατάει μόνο την καλή της παρουσία για 65 λεπτά και συνεχίζει να προβληματίζεται για την αμυντική της συμπεριφορά, αφού για ένα ακόμη παιχνίδι φέτος, ο αντίπαλος σκοράρει σχεδόν σε κάθε φάση που δημιουργεί!

Παράλληλα, θα πρέπει ο Πάμπος Χριστοδούλου να προβληματιστεί για την έλλειψη αυτοπεποίθησης στα ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, αλλά και το πως θα μπορέσει να αποβάλει την ηττοπάθεια που είναι φανερό πως όσο περνούν τα χρόνια, ολοένα και «ριζώνει» στο σύλλογο.

Επίσης, θα πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά και στο επιθετικό κομμάτι, γιατί είναι κρίμα κι άδικο να σπαταλούνται κλασικές ευκαιρίες και στην πρώτη φάση που σου κάνει ο αντίπαλος να δέχεσαι γκολ και να σε ρίχνει στο καναβάτσο…

Η χρονιά σαφώς και δεν έχει τελειώσει, ούτε έχει χαθεί τίποτα, όμως το όνειρο του τίτλου άρχισε να ξεθωριάζει για τα καλά και είναι πολλά πράγματα που θα πρέπει να αλλάξουν στη συνέχεια, για να εμφανιστεί η Ομόνοια πιο ανταγωνιστική και διεκδικητική.

Επιμέλεια: Γιάννος Ιωάννου

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε γιατί είναι η βασίλισσα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με 2-0 της Ντορντμουντ στον τελικό του Champions League και σήκωσε στον ουρανό του Γουέμπλεϊ το 15ο τρόπαιο της!

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top