ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ομάδα του πάει κατά… «διαόλου» και ο πρόεδρος τα ρίχνει στις… μάγισσες! (video)

Η ομάδα του πάει κατά… «διαόλου» και ο πρόεδρος τα ρίχνει στις… μάγισσες! (video)

Η Μπενεβέντο απέχει 90 λεπτά από το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ο πρόεδρος της τα ρίχνει στις… μάγισσες!

Ο ηλικιωμένος κύριος στάθηκε στωικά μπροστά στα δημοσιογραφικά κασετοφωνάκια, μην έχοντας άλλες επαρκείς εξηγήσεις για αυτό που συνέβαινε μπροστά στα μάτια του: «Ναι, το παραδέχομαι. Είμαι προληπτικός. Πιστεύω στα μάγια που φέρνουν κακή τύχη».

Δεν ήταν λόγια που βγήκαν από ένα παιδάκι ή από κάποιο αμόρφωτο δεισιδαίμονα. Ο 64χρονος Ορέστε Βιγκορίτο έχει στα χέρια του πτυχία νομικής και φιλοσοφίας και θεωρείται ο απόλυτος μεγιστάνας σε ότι αφορά το θέμα της εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας στην Ιταλία. Ωστόσο, η μόνη επαρκής δικαιολογία που είχε ήταν τα… μάγια.

Ο θρύλος κρατάει από τον 13ο αιώνα. Το Μπενεβέντο, μία μικρή κωμόπολη, στην επαρχία της Καμπανίας, μόλις 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νάπολι, ήταν σύμφωνα με τον θρύλο το σπίτι, η έδρα, το σημείο συνάντησης των απανταχού μαγισσών.

Ο ακήρυχτος πόλεμος κράτησε κοντά 500 χρόνια με κατάρες, μάγια, ξόρκια από την μία πλευρά και φρικτά βασανιστήρια, εξοστρακισμούς και θανατώσεις από την άλλη.

Από τότε που οι μάγισσες εξαφανίστηκαν από την πόλη, εικάζεται πως άφησαν πίσω τους μία αιώνια κατάρα, που δεν αφήνει το Μπενεβέντο να δει άσπρη μέρα.

Η ανεργία χτυπάει κόκκινο και ξεπερνάει το 20%. Οι ζημιές από τις πλημμύρες του 2015 ξεπέρασαν το 1 δις ευρώ!

Δεν υπήρχε τίποτα που να κρατάει τους νέους στην πόλη και να διατηρεί συμπαγή τον συνεκτικό δεσμό των πολιτών της. Μέχρι που εμφανίστηκε ένα θαύμα από το πουθενά.

Το 2005 η ποδοσφαιρική ομάδα του Μπενεβέντο διαλύθηκε λόγω χρεών και έκανε restart από το μηδέν.

Ο Ορέστε Βιγκόνιτο: «ένας από τους 4-5 Ιταλούς που είχαν την οικονομική επιφάνεια να αγοράσουν την Μίλαν», σύμφωνα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι εμφανίστηκε από το πουθενά και ο σύλλογος άρχισε μία τρελή πορεία δίχως φρένα:

«Μέσα σε 11 χρόνια ανεβήκαμε 5 κατηγορίες. Βρείτε μου έναν καλύτερο πρόεδρο που να μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο κι εγώ αποχωρώ», λέει ο πρόεδρος της Μπενεβέντο, που έφερε στην πόλη κάτι που δεν υπήρχε ποτέ: το όνειρο.

Μόνο που αυτό το όνειρο, έγινε σύντομα εφιάλτης, που απειλεί με μία αιώνια στάμπα την ομάδα που στο λόγκο της έχει μία μάγισσα πάνω σε μία ιπτάμενη σκούπα!

«Εντάξει, δεν είμαστε και Μπενεβέντο», ήταν το ατυχές σχόλιο του Αντρέα Στραματσόνι που ήθελε να δικαιολογήσει τα χάλια της δικής του Σπάρτα Πράγας και το οποίο λοιδορήθηκε στην χώρα του. Ο Δήμαρχος της πόλης Κλεμέντε Μαστέλα βλέπει το ηθικό μιας ολόκληρης πόλης να έχει πέσει στα Τάρταρα. Η κοινωνική αυτοπεποίθηση έχει πέσει υπό του μηδενός:

«Μέχρι το καλοκαίρι όλοι μιλούσαν για το θαύμα της Μπενεβέντο. Την ηρωική Μπενεβέντο. Και τώρα; Τώρα απειλούμαστε να γίνουμε το ιστορικό αρνητικό σημείο αναφοράς. Το αρνητικό στερεότυπο. Όλοι θα θέλουν να αποφύγουν να γίνουν ουραγοί σαν την Μπενεβέντο. Σάκος του μποξ σαν την Μπενεβέντο».

Δεν είναι πως πήγε ξυπόλυτη στα αγκάθια. Κάθε άλλο. Το καλοκαίρι έκανε 16 νέες μεταγραφές κι έβγαλε από τα ταμεία της 17 εκατομμύρια ευρώ: «Θα έβαζα κι άλλα, αν μου του υποδείκνυαν», ομολογεί ο πρόεδρος.

Ωστόσο, από την πρώτη μέρα τίποτα δεν πήγε καλά. Πολύ σύντομα ο άνθρωπος που έχτισε αυτή την ομάδα ο τεχνικός διευθυντής Σαλβατόρε Ντι Σόμα απομακρύνθηκε και μαζί του αποχώρησε και ο προπονητής Μάρκο Μπαρόνι. Μόνο που φρένο στον κατήφορο δεν μπήκε ποτέ.

Μετά από 12 αγωνιστικές στην Serie A, η Μπενεβέντο μετράει ισάριθμες ήττες. Έχει σκοράρει μόλις 5 φορές και έχει δεχθεί 31 γκολ. Ένας εφιάλτης δίχως τέλος.

Στις 25 Οκτωβρίου όλοι πίστεψαν ότι η κατάρα θα σπάσει. Ο Πιέτρο Ιεμέλο ισοφάρισε σε 1-1 την Κάλιαρι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως στην επόμενη φάση η ομάδα της Σαρδηνίας έκανε το 2-1! Απίστευτο.

Υπό άλλες συνθήκες το παιχνίδι απέναντι στην Σασουόλο θα ήταν παντελώς αδιάφορο. Κι όμως, μοιάζει με τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν η Μπενεβέντο ηττηθεί εκ νέου σπάει ένα αρνητικό ρεκόρ που κρατάει από το 1931.

Καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 13 συνεχόμενες ήττες. Τότε ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σταμάτησε τον κατήφορο στο 13ο της παιχνίδι:

«Ακόμα κι αν σπάσουμε το ρεκόρ θα έχουμε να λέμε ότι το πήραμε από έναν γίγαντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου», λέει με πικρό μειδίαμα ο Ορέστε Βιγκορίτο.

Το μοναδικό πράγμα που κάνει τους οπαδούς της ομάδας να σκάνε ένα μικρό χαμόγελο; Η εμφάνιση του 22χρονου επιτελικού χαφ Αμάτο Τσιτσιρέτι, που μεγάλωσε στις ακαδημίες της Ρόμα με πρότυπο τον Τότι, άγεται και φέρεται, όπως ο Αντόνιο Κασάνο και ο οποίος μέσω Instagram προσπαθεί να περάσει πως όλοι πρέπει να εστιάσουν στην φωτεινή πλευρά της ζωής…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: Όλες οι πλευρές, και το Ισραήλ, συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

«Ευτύχημα» η φετινή χρονιά - Χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες το Πάσχα

Ουκρανία: «Πύραυλος, drone, πύραυλος» - Το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους

Ο Τζόνι Λόγκαν τραγούδησε στη Eurovision το «Euphoria» της Loreen - Ποιος ο λόγος - Δείτε βίντεο

Πυροβολισμοί Ζακάκι: Σύλληψη 62χρονου - Λήφθηκαν τεκμήρια από την Αστυνομία



Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Σε αναμονή βρίσκεται η Λευκωσία για να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top