ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ - ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΡΧΗ ΛΙΜΕΝΩΝ – Μέλος του Δ.Σ., κύριος μέτοχος ιδιωτικής εταιρείας που προσφέρει υπηρεσίες στο λιμάνι

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ - ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΡΧΗ ΛΙΜΕΝΩΝ – Μέλος του Δ.Σ., κύριος μέτοχος ιδιωτικής εταιρείας που προσφέρει υπηρεσίες στο λιμάνι

Θέμα ασυμβίβαστου σε βάρος μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου, εξετάζει η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας.

Του Φάνη Μακρίδη Ο λόγος για τον Χρίστο Χρίστου, ο οποίος ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. της Α.Λ.Κ., είναι κύριος μέτοχος, διευθυντής και γραμματέας εταιρείας, η οποία προσφέρει υπηρεσίες τροφοδοσίας πλοίων στο Λιμάνι Βασιλικού. Ο ίδιος πάντως με δηλώσεις του στο ThemaOnline ξεκαθαρίζει τη θέση του, τονίζοντας πως δεν υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου (βλ. πιο κάτω). Το θέμα που είναι υπό το μικροσκόπιο των λειτουργών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στην προκειμένη περίπτωση είναι προφανές: Κατά πόσον ο κ. Χρίστου συμμετείχε σε αποφάσεις της Αρχής Λιμένων Κύπρου που σχετίζονταν με τα συμφέροντά της εταιρείας του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ThemaOnline, πολύ σύντομα η Ελεγκτική Υπηρεσία θα είναι σε θέση να ετοιμάσει σχετική επιστολή με τις ενδεχόμενες επισημάνσεις της, με στόχο να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς. Ενήμερο για το όλο ζήτημα είναι και το αρμόδιο Υπουργείο (Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων). Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε παραιτηθεί από τη θέση του πρόεδρου της Αρχής Λιμένων Κύπρου ο Ελευθέριος Χατζηζαχαρία. Όπως είχε αποκαλύψει ο «Φιλελεύθερος» περί τα τέλη του 2016, «μετά την ανάθεση του λιμανιού της Λεμεσού σε ιδιώτες, δημιουργήθηκε ιδιάζουσα σχέση μεταξύ του προέδρου της Αρχής Λιμένων και ανάδοχης εταιρείας. Συγκεκριμένα, παιδί του προέδρου της Αρχής Λιμένων είχε παντρευτεί παιδί του Δημήτρη Μούσκου, εκ των κυρίων μετόχων της κοινοπραξίας Eurogate που ανέλαβε το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι». Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει λόγος για εμπλοκή του κ. Χρίστου σε αποφάσεις που εξυπηρετούν την εταιρεία του. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί από τις επισημάνσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Ο ίδιος, βέβαια, ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα. «Την επαγγελματική μου ιδιότητά μου δεν την έκρυψα ποτέ. Το δήλωσα εξ αρχής ότι είμαι ιδιοκτήτης εταιρείας τροφοδοσίας, όπως δήλωσαν και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί μου στο Δ.Σ. της Αρχής», δήλωσε στο ThemaOnline ο κ. Χρίστου και πρόσθεσε: «Προσωπικά όταν το Δ.Σ. εξετάζει θέμα που μπορεί να σχετίζεται με την τροφοδοσία πλοίων, δεν παρακάθομαι σε συνεδρία. Όταν η Αρχή Λυμένων εξέτασε θέμα αδειοδότησης εταιρειών τροφοδοσίας πλοίων, απείχα. Την ίδια τακτική ακολουθούν και άλλα μέλη του Δ.Σ.». Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του, ο κ. Χρίστου μας ανέφερε: «Δεν έχω πελάτη στο λιμάνι, ούτε παίρνω κάποια δουλειά από την Αρχή Λιμένων. Δεχόμαστε προσφορές από το εξωτερικό ως εταιρεία. Εξάλλου, η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 1967 και πληροί όλα τα διεθνή πρότυπα. Δεν υπάρχει κάποια απόφαση της Αρχής Λιμένων που θα μπορούσε να την ευνοήσει. Ούτε ασφαλώς έχει ιδρυθεί τώρα η εταιρεία με την εμπλοκή μου. Ανήκει στην οικογένειά μου εδώ και τρεις γενεές».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top