ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Εισαγγελέας: «Ενδεχόμενο θέμα τάξης της εμπλεκόμενης Εισαγγελέως Ε. Λοϊζίδου»

Γ. Εισαγγελέας: «Ενδεχόμενο θέμα τάξης της εμπλεκόμενης Εισαγγελέως Ε. Λοϊζίδου»

Σοβαρά θέματα προκύπτουν από τους χειρισμούς της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας Ε. Λοϊζίδου, των οποίων θα επιληφθεί ο ίδιος τόσο ενδοϋπηρεσιακά όσο και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο επιβάλλεται υπό τις περιστάσεις, το ταχύτερο δυνατόν, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, σε σχέση με δημοσιεύματα της Κυριακής 26/11 και Δευτέρας 27/11 που αφορούν στη δημοσίευση του περιεχομένου ηλεκτρονικών μηνυμάτων της κ. Λοϊζίδου.
 

Ο Γενικός Εισαγγελέας δηλώνει ότι «το θέμα που προέκυψε έχει πολλές πτυχές», μεταξύ των οποίων:
 
1.     Θέμα ενδεχόμενης παράνομης υποκλοπής και παράνομης δημοσίευσης προϊόντος υποκλοπής ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
 
2.     Θέμα ενδεχόμενου επηρεασμού δικαστικών διαδικασιών σε εκκρεμούσες υποθέσεις που αφορούν και σχετίζονται με αιτήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για παροχή από τη Δημοκρατία δικαστικής συνδρομής, στα οποία γίνεται αναφορά στα δημοσιεύματα.
 
3.     Θέμα ενδεχόμενου επηρεασμού αιτημάτων για παροχή δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η εξέταση των οποίων εκκρεμεί.
 
4.     Ενδεχόμενο θέμα τάξης της εμπλεκόμενης Εισαγγελέως αναφορικά με τη διαβίβαση στοιχείων προς το αιτών συνδρομή κράτος, τα οποία στοιχεία εκφεύγουν των αυστηρών ορίων της ενημέρωσης ως προς την εξέλιξη των αιτημάτων του και για συναφή θέματα.
 
5.     Θέμα χρήσης προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διαβίβαση επικοινωνιών υπηρεσιακού και εμπιστευτικού χαρακτήρα.
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας «δεν πρόκειται να σχολιάσει και να δημοσιοποιήσει απόψεις ως προς το περιεχόμενο και την ουσία φερόμενων υποκλαπέντων ηλεκτρονικών μηνυμάτων και μάλιστα ενόσω εκκρεμούν προς διεκπεραίωση είτε δικαστικές διαδικασίες είτε αιτήματα δικαστικής συνδρομής».
 
Την ίδια ώρα υπογραμμίζεται ότι «ως προς τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν από χειρισμούς που έγιναν αναφορικά με τα προαναφερθέντα, ο Γενικός Εισαγγελέας, θα επιληφθεί τούτων τόσο ενδοϋπηρεσιακά όσο και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο επιβάλλεται υπό τις περιστάσεις, το ταχύτερο δυνατόν»

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top