ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 39χρονος Τ/κ έγινε ο «φόβος και ο τρόμος» πολιτών για 8 χρόνια – Παραδέχθηκε 100 κλοπές σε διάφορες περιοχές της Κύπρου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 39χρονος Τ/κ έγινε ο «φόβος και ο τρόμος» πολιτών για 8 χρόνια – Παραδέχθηκε 100 κλοπές σε διάφορες περιοχές της Κύπρου

Καταδικάστηκε την Τετάρτη 29/11 από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε επτά χρόνια φυλάκισης ο 39χρονος Τ/κ, αφού κρίθηκε ένοχος σε σωρεία διαρρήξεων και κλοπών τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες περιοχές.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», οι λόγοι που οδήγησαν τον 39χρονο να αρχίσει τη δράση του, ήταν οι κακές παρέες που έμπλεξε και το γεγονός ότι ήταν άνεργος.

Οι ενέργειες του, άρχισαν από το 2008, όπου μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, διερρήγνυε οικίες και κτήρια, κλέβοντας τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας.

Η συνολική λεία του μέχρι το 2016 όπου διέπραττε κλοπές, ανέρχεται στις 215,124 ευρώ,

Εναντίον του 39χρονου εκκρεμούσαν 63 υποθέσεις διαρρήξεων στην Λευκωσία, ενώ λήφθηκαν υπόψη και άλλες τρεις σε Λάρνακα και Αμμόχωστο.

Ο ίδιος, παραδέχθηκε ενοχή σε 100 κατηγορίες και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου, αναφέροντας ότι πρόκειται περί ανθρώπινου λάθους, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου».

Ο 39χρονος, είναι το ένα από τα εννέα παιδιά οικογενείας, όπου οι γονείς έχουν αποβιώσει και ζει στο Δάλι μαζί με την θεία του.

Το δικαστήριο στην απόφασή του ανάφερε ότι σχετικά με τον 39χρονο, εντόπισε στοιχεία έκδηλης αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Ο 39χρονος καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση, με το δικαστήριο να επισημαίνει σχετικά με την απόφασή του ότι: «Εκείνο που εύλογα αναδύεται από τη δράση του κατηγορούμενου, είναι η ευκολία του να προβαίνει στα αδικήματα των διαρρήξεων και κλοπών ανεξαρτήτως της αξίας της περιουσίας που τύγχανε να εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση», προσθέτοντας ότι, «διαπιστώσαμε εν ολίγοις μια συστηματική περιφρόνηση του Νόμου από μέρους του, ο οποίος παρουσιάζεται ως ένα άτομο έτοιμο ανά πάσα στιγμή να διαρρήξει οικία και στη συνέχεια να κλέψει οτιδήποτε βρει σε αυτήν, αδιαφορώντας πλήρως για την περιουσία αθώων πολιτών».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top