ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: «Ακύρωσε» την Αστυνομία το Ανώτατο Δικαστήριο - Αστεία πράγματα στην υπόθεση

ΚΥΠΡΟΣ: «Ακύρωσε» την Αστυνομία το Ανώτατο Δικαστήριο - Αστεία πράγματα στην υπόθεση

Εκτεθειμένη φαίνεται να άφησε την Αστυνομία, το Ανώτατο Δικαστήριο σε υπόθεση που αφορούσε έρευνα σε σπίτι πολίτη, μετά από υποψίες μιας γυναίκας ότι της έκλεψε τον μετρητή μποτίλιας υγραερίου και ότι της κατέστρεψε τον σωλήνα της μποτίλιας. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πολίτης" σε δημοσίευμά της την Τρίτης 31/10, η γυναίκα που κατήγγειλε τα πιο πάνω, διατύπωσε υποψίες εναντίον του διαχειριστή της πολυκατοικίας όπου διαμένει, γιατί όπως είπε είχε ταχθεί εναντίον της τοποθέτησης κυλίνδρων υγραερίου σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Η γυναίκα μάλιστα, προσθέτει το δημοσίευμα, κατάγγειλε τον διαχειριστή της και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, γιατί τοποθέτησε κάμερες σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Σε αυτή την περίπτωση, η Αστυνομία, ζήτησε και πήρε ένταλμα έρευνας από το δικαστήριο, ωστόσο ο διαχειριστής της πολυκατοικίας ζήτησε την ακύρωσή του και την πέτυχε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας. Ωστόσο, όταν η υπόθεση προχώρησε στο Ανώτατο Δικαστήριο, διαπιστώθηκε ότι η Αστυνομία δεν είχε καμία μαρτυρία που να δικαιολογεί το ένταλμα έρευνας, παρά μόνο μια υποψία (από την γυναίκα). Το Ανώτατο στην απόφασή του για ακύρωση της υπόθεσης ανάφερε αρχικά ότι «με όλο τον σεβασμό προς τον δικαστή που εξέδωσε το ένταλμα (υποψία) δεν μπορεί να αποτελέσει το βάθρο για την έκδοση του προσβαλλόμενου εντάλματος. Τα πιο πάνω στοιχεία δεν ήταν από μόνα τους ενοχοποιητικά», ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια πως, «ελλείπει δε οποιοσδήποτε συνδετικός κρίκος ο οποίος τείνει να τα συνδέσει, ώστε να καταστούν πηγή υπόνοιας. Κατά την κρίση μου ελλείπει το υπόβαθρο για την ύπαρξη εύλογης αιτίας ή υπόνοιας». Η Αστυνομίας ωστόσο, επικαλέστηκε και τοποθέτηση της επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τις κάμερες που είχαν τοποθετηθεί, αν και η νομοθεσία δεν προβλέπει την ενημέρωση της σε τέτοιες περιπτώσεις. Τέλος, όπως σημειώνεται το δημοσίευμα της εφημερίδας, η Αστυνομία ζήτησε ακύρωση του αιτήματος για έκδοση διατάγματος Certiorari γιατί υπήρξε καθυστέρηση από τον παραπονούμενο, ωστόσο, το Ανώτατο διαπίστωσε ότι η καθυστέρηση ήταν από πλευράς Αστυνομίας, η οποία για τρεις μήνες δεν έδινε τα απαραίτητα στοιχεία στον συνήγορο του παραπονούμενου, ώστε να προχωρήσει η έκδοση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top