ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Μάνα και γιος εξωθούσαν κόρη και αδελφή στην επαιτεία - «Άχρηστη πάλι δεν έφερες λεφτά»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Μάνα και γιος εξωθούσαν κόρη και αδελφή στην επαιτεία - «Άχρηστη πάλι δεν έφερες λεφτά»

Σε 15 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν μάνα και γιος από την Ελλάδα οι οποίοι διέμεναν στην επαρχία Λευκωσίας.

Το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας τους έκρινε ένοχους για υποθέσεις εμπορίας ενηλίκων προσώπων  με σκοπό την επαιτεία και εκμετάλλευση στην εργασία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μάνα και γιος εξωθούσαν τις άλλες δυο κόρες και αδελφές στην επαιτεία ενώ παράλληλα της κτυπούσαν. Οι δυο κατηγορούνταν και για εξώθηση σε πορνεία της μιας κόρης και αδελφής όμως το δικαστήριο τους αθώωσε σε αυτή την κατηγορία. Πρόκειται για μια ιστορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 2016 όταν ο ιερέας της κοινότητας στην επαρχία Λευκωσίας, βρήκε χτυπημένες τις δυο αδελφές και της μετέφερε στο Νοσοκομείο. Μάνα και γιος συνελήφθησαν στην Ελλάδα όπου και διέφυγαν για να εκδοθούν αργότερα στην Κύπρο. Το δράμα της μεγαλύτερης κόρης Σύμφωνα τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο από την μεγαλύτερη κόρη μέχρι το 2012 η οικογένεια  λάμβανε επίδομα από το Γραφείο Ευημερίας. Όταν αποκόπηκε το επίδομα δούλεψε σε ψησταριά ενώ μητέρα και αδελφός της βρήκαν δουλειά σε μπυραρία της κοινότητας τους. Όπως προσθέτει το δημοσίευμα ο ιδιοκτήτης της μπυραρίας της έδινε 5 – 10  ευρώ την νύχτα. Αν κάποιο βράδυ δεν έπαιρνε λεφτά στο σπίτι η μάνα της θύμωνε και την έβριζε λέγοντας της: «Άχρηστη γιατί δεν έφερες λεφτά; Τι έκανες όλη νύκτα;». Η μητέρα της σύμφωνα με τη ίδια την κτυπούσε στο πρόσωπο και της τραβούσε τα μαλλιά. «Άχρηστη πάλι δεν έφερες λεφτά» Η δεύτερη μικρότερη αδελφή προσθέτει το δημοσίευμα ήταν ανήλικη και εξαναγκαζόταν να βγαίνει στους δρόμους και να ζητά λεφτά. Η μικρότερη αδελφή πήγαινε στην μπυραρία που δούλευε η μεγαλύτερη, για να της κάνει παρέα καθότι δούλευε στην κουζίνα, επειδή αρνιόταν να πάει με άντρες. Όταν η μικρότερη επέστρεφε στο σπίτι, η μητέρα της ζητούσε λεφτά. Όταν με της έλεγε ότι δεν έχει, επειδή δεν δούλευε στην μπυραρία, η μητέρα της θύμωνε και την κτυπούσε με τον αδελφό της. Τελευταίο περιστατικό σημειώνει το δημοσίευμα ήταν το 2015 όταν ο αδελφός της την άρπαξε από τον λαιμό με την μητέρα να της δίνει μπουνιές βρίζοντας την με την φράση: «Άχρηστη πάλι δεν έφερες λεφτά». ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top