ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αν. Κυβ. Εκπρόσωπος: Το ΑΚΕΛ δεν ζει στον ίδιο κόσμο που ζουν οι υπόλοιποι Κύπριοι

Αν. Κυβ. Εκπρόσωπος: Το ΑΚΕΛ δεν ζει στον ίδιο κόσμο που ζουν οι υπόλοιποι Κύπριοι

Το ΑΚΕΛ και τα στελέχη του «δεν ζουν στον ίδιο κόσμο που ζουν και οι υπόλοιποι Κύπριοι που αντιλαμβάνονται ότι η χώρα ανοικοδομήθηκε, στάθηκε στα πόδια της και βρίσκεται στον δρόμο της ανάπτυξης», δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

 

Σε γραπτή απάντηση στο ΑΚΕΛ για τον κρατικό προϋπολογισμό, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι στο ΑΚΕΛ δεν μπορούν να αντιληφθούν τί σημαίνει συνεχής ανάπτυξη, ισοσκελισμένοι και πλεονασματικοί προϋπολογισμοί, επιστροφή της χώρας στις αγορές, μείωση του δημόσιου χρέους, μείωση της ανεργίας και αύξηση των δεικτών της οικονομίας.
 
«Το ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας την ομιλία του Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, διερωτάται εάν ζουν στον ίδιο κόσμο. Η απάντηση είναι απλή: και βεβαίως το ΑΚΕΛ και τα στελέχη του δεν ζουν στον ίδιο κόσμο που ζουν και οι υπόλοιποι Κύπριοι που αντιλαμβάνονται ότι η χώρα ανοικοδομήθηκε, στάθηκε στα πόδια της και βρίσκεται στον δρόμο της ανάπτυξης», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.
 
Προσθέτει ότι «το ΑΚΕΛ και τα στελέχη του που κυβέρνησαν στην αλήστου μνήμης διακυβέρνηση ΑΚΕΛ-Χριστόφια με Υπουργό τον νυν υποψήφιο του ΑΚΕΛ Σταύρο Μαλά δεν ζούσαν στον ίδιο κόσμο και όταν κατά την περίοδο 2008-2012 παρακολουθούσαν απαθώς όλους τους δείκτες της οικονομίας να κατρακυλούν, τη χώρα να μένει εκτός αγορών, την ανεργία να πενταπλασιάζεται, να λειτουργούν σταθερά κατά τη θητεία τους με ελλειμματικούς προϋπολογισμούς ενός και πλέον δισ. ευρώ, το δημόσιο χρέος να διπλασιάζεται, τις τράπεζες να καταρρέουν πρώτα με το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατείχαν χωρίς το οποιοδήποτε αντάλλαγμα με τη συναίνεση της Κύπρου, και μετά με το γνωστό ELA ώστε να περάσουν οι εκλογές».
 
«Πράγματι το ΑΚΕΛ και τα υψηλόβαθμα στελέχη του ούτε τότε ζούσαν στον ίδιο κόσμο ούτε τώρα, γι’ αυτό δεν μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει 4% συνεχής ανάπτυξη, δεν μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει ισοσκελισμένοι και πλεονασματικοί προϋπολογισμοί, δεν μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει να βρίσκεται η χώρα στις αγορές απολαμβάνοντας το χαμηλότερο επιτόκιο δεκαπενταετίας, δεν μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει μείωση του δημόσιου χρέους, δεν μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει μείωση της ανεργίας κατά 30% και δεν μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει όλοι οι δείκτες των παραγωγικών τομέων της οικονομίας να ανεβαίνουν».
 

«Αυτά είναι εντελώς άγνωστα και ασύμβατα με τις πολιτικές που πρεσβεύουν», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top