ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιδιάκεθ Vs Χριστοδούλου: Ποιο θα είναι το απόλυτο αφεντικό στον πάγκο;

Ιδιάκεθ Vs Χριστοδούλου: Ποιο θα είναι το απόλυτο αφεντικό στον πάγκο;

Αγωνιστική χωρίς ντέρμπι γίνεται; Μα φυσικά δε γίνεται!

Το ματς που ξεχωρίζει στην 14η στροφή του πρωταθλήματος CYTA είναι αυτό που θα διεξαχθεί την Δευτέρα (4/12) στο «ΑΕΚ Αρένα» ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και την Ομόνοια Λευκωσίας.

Στην δεύτερη τους μεταξύ «μάχη» οι δύο ομάδες θα αναζητήσουν η κάθε μια για τον δικό της λόγο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Οι «κιτρινοπράσινοι» από την πλευρά τους θέλουν το τρίποντο για να συνεχίσουν την πολύ καλή τους πορεία στο πρωτάθλημα και να παραμείνουν στο πρώτο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα, κι απ την άλλη οι «πράσινοι» θέλουν το «διπλό» για  να αρχίσουν να κάνουν την αντεπίθεση τους στον β’ γύρο του πρωταθλήματος.

Φυσικά  το αποτέλεσμα του παιχνιδιού δεν θα  το καθορίσουν μόνο οι δυνατές «μονομαχίες» εντός των τεσσάρων γραμμών, σημαντικό και καταλυτικό ρόλο θα παίξουν και οι «μάχες» των δύο πάγκων. 

Γι αυτόν τον λόγο ο Παναγιώτης Τούμπας και το Themasports.com, επιχειρούν  πριν από αυτό το μεγάλο και σπουδαίο ντέρμπι να κάνουν μια ανάλυση για  τα στοιχεία των δύο τεχνικών, του Ιμανόλ Ιδιάκεθ και Πάμπο Χριστοδούλου που πιθανόν να αλλάξουν πολλά στον αγώνα.

Ψυχολογία

Πάμπος Χριστοδούλου:  Μπορεί η ομάδα της Λευκωσίας σε κάποια παιχνίδια της να μην ήταν και στα καλύτερα της, όμως η Ομόνοια κυρίως στα ντέρμπι παρουσιάστηκε με ένα αρκετά καλό πρόσωπο διεκδικώντας από όλα τους τρεις βαθμούς, έστω και αν με την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ αυτοί δεν ήρθαν.

Ο Κύπριος τεχνικός έδειξε κυρίως στα ματς με τις μεγάλες αντιπάλους του νησιού (ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, ΑΕΛ) ότι ξέρει να δουλεύει αρκετά καλά στον τομέα ψυχολογίας, παρουσιάζοντας την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, ετοιμοπόλεμη και με απαιτήσεις έτσι ώστε να πάρει το ζητούμενο που είναι η νίκη.

Ιμανόλ Ιδιάκεθ: Η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα στο ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας.

Οι έξι συνεχόμενες νίκες και η μία ισοπαλία σε επτά παιχνίδια έχουν ανεβάσει την ομάδα της Λάρνακας στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας και οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις με το πέρας και του πρώτου γύρου έχουν ανέβει κατακόρυφα.

Για να παρουσιάζουν αυτή την εικόνα οι ποδοσφαιριστές του Βάσκου τεχνικού στον αγωνιστικό χώρο όμως παίζει σημαντικό ρόλο φυσικά και ο τομέας ψυχολογίας.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ αρέσκεται πριν από κάθε παιχνίδι να δουλεύει αρκετά στις προπονήσεις στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και δεν είναι τυχαίο που τις πλείστες φορές οι παίκτες του Βάσκου τεχνικού παρουσιάζονται σε κάθε ματς, συγκεντρωμένοι, πειθαρχημένοι και έτοιμοι να πετύχουν τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από τη νίκη.

Προσωπικότητα:

Ιμανόλ Ιδιάκεθ: Δεν χρειάζεται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ για την προσωπικότητα του. Ο τεχνικός των «κιτρινοπράσινων» από τον καιρό που «πάτησε» το  πόδι του στο νησί μας έχει «χτίσει» το δικό του χαρακτηριστικό προφίλ που το γνωρίζουν όλοι, και είτε χάσει, είτε κερδίσει η ομάδα του, αυτός καταφέρνει να κερδίζει τον σεβασμό και την εκτίμηση των αντίπαλων προπονητών.

Με  την έντονη προσωπικότητα του στον χώρο των αποδυτήριων της ΑΕΚ έχει καταφέρει στον χρόνο που βρίσκεται στην ομάδα της Λάρνακας να κερδίσει τους ποδοσφαιριστές και αυτοί σε κάθε παιχνίδι προσπαθούν να του το ανταποδίδουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Βάσκος τεχνικός αντιμετωπίζει το κάθε παιχνίδι και τον κάθε προπονητή με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και έδειξε πολλάκις να μην το νοιάζει να ρισκάρει σε ένα αγώνα.

Πάμπος Χριστοδούλου: Τόσο στον καιρό που δούλεψε στην ΑΕΛ, αλλά κι αυτούς του λίγους μήνες που είναι στην Ομόνοια, ο Κύπριος κόουτς απόδειξε σε όλους το πόσο έντονη προσωπικότητα έχει μέσα στο «κουτάκι» μπροστά από τον πάγκο του.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου έδειξε πολλές φορές το πόσο καλά μπορεί να διαχειριστεί μια ήττα ή μια νίκη της ομάδας του και τον είδαμε σε κάποιες περιπτώσεις να μπαίνει και «ασπίδα» μπροστά από τους ποδοσφαιριστές του.

Το γεγονός ότι ο τεχνικός της Ομόνοιας σε 90λεπτά αγώνα δεν κάθεται σχεδόν ούτε λεπτό στον πάγκο του φανερώνει το πόσο «διψάει» και θέλει να κρατάει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Σύστημα:

Πάμπος Χριστοδούλου: Από την περίοδο που ανέλαβε την Ομόνοια ο Πάμπος Χριστοδούλου τον βλέπουμε να παρουσιάζει την ομάδα του πότε με τον 4-2-3-1 και πότε με το 4-4-2.

Κόντρα στις μικρομεσαίες ομάδες του νησιού είδαμε το «τριφύλλι» να παρουσιάζεται κυρίως με δύο επιθετικούς μπροστά από την αντίπαλη εστία, με τον Πάμπο Χριστοδούλου να δίνει έμφαση κυρίως στο επιθετικό κομμάτι και δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Στα ντέρμπι ο Πάμπος Χριστοδούλου συνήθως χρησιμοποιεί το άλλο σύστημα στο οποίο αρέσκεται θέλοντας να έχει κυκλοφορία της μπάλας στην μεσαία γραμμή, και να δημιουργείται παιχνίδι κυρίως από τα «φτερά».

Το γεγονός ότι αυτή την στιγμή ο Πάμπος Χριστοδουλού δεν θα έχει στην διάθεση του τον Ματ Ντάρμπισαιρ, είναι πολύ πιθανόν να δούμε να παρουσιάζει την ομάδα του με ένα επιθετικό και με μοναδικό φουνταριστό τον Ράφα Λόπεζ.

Ιμάνολ Ιδιάκεθ:  Ο Βάσκος τεχνικός δύσκολα «χαλάει» το σχήμα του, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ στα πλείστα παιχνίδια της ομάδας του είτε αυτά είναι ντέρμπι ή παιχνίδια με θεωρητικά πιο εύκολες ομάδες αρέσκεται να παρουσιάζει την αρμάδα του με το γνωστό 3-4-3 ή το 3-5-2.

Η τριάδα στην άμυνα αναμένεται να παραμείνει και στο ντέρμπι με τους «πράσινους», και μπροστά μάλλον θα δούμε σε άλλο ένα ματς να αγωνίζονται ο Φλοριάν Τολεμές έχοντας για παρτενέρ τον Ιβάν Τρισκόφσκι.

Συνήθως με το σύστημα που χρησιμοποιεί ο Βασκος τεχνικός προσπαθεί να έχει ένα καλά «δεμένο» κέντρο, οι τρεις αμυντικοί καλύπτουν μεγάλους χώρους στην άμυνα, και γενικά η ΑΕΚ δείχνει με αυτά τα συστήματα να έχει πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Αλλαγές:

Πάμπος Χριστοδούλου: Οι Παναγή και Ντάρμπισαιρ που παραμένουν παροπλισμένοι ελέω τραυματισμού θα είναι οι δύο μεγάλοι απόντες από το μεγάλο ντέρμπι και την θέση τους αναμένεται ότι θα πάρουν ο Χριστοδούλου και πολύ πιθανόν (αν δεν υπάρξει έκπληξη) ο Ράφα Λόπεζ.  

Έτσι με αυτά τα δεδομένα ο Κύπριος τεχνικός δεν αναμένεται να προβεί σε ιδιαίτερες αλλαγές σε πρόσωπα στο ματς με την ΑΕΚ, και πολύ πιθανόν να παρουσιάσει την ομάδα του ακριβώς με τους ίδιους έντεκα που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με την Δόξα στο Μακάρειο.

Όσον αφορά τις αλλαγές που γίνονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αναλόγως του αποτελέσματος ο Πάμπος Χριστοδούλου έδειξε να κάνει αρκετές φορές κινήσεις στην «σκακιέρα» του είτε για να κρατήσει ένα αποτέλεσμα ή είτε για να το αλλάξει αυτό.

Ιμανόλ Ιδιάκεθ:  Στο ποδόσφαιρο αρκετές φορές λέμε ότι ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει… Αυτό ισχύει 100%  κι από την μεριά του Βάσκου τεχνικού.

Μπορεί στο «κιτρινοπράσινο» ρόστερ να υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που περιμένουν την ευκαιρία τους για να αγωνιστούν, όμως ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ προτιμάει πάντα να κάνει όσο γίνεται πιο σίγουρες επιλογές.

Ο τεχνικός της Λαρνακιώτικης ομάδας παρουσιάζει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι την ομάδα του σχεδόν τους ίδιους έντεκα στην βασική ενδεκάδα (μοναδική περίπτωση να λείπει κάποιος, είναι να συμπληρώσει κάρτες ή να τραυματιστεί), περιμένοντας από αυτούς να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Στα τελευταία παιχνίδια ειδικά έχει αποφύγει τις αλλαγές, θέλοντας να διατηρήσει ένα κορμό που θα οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες. 

Φυσικά ο Ιδιάκεθ είναι και ένα προπονητής που δεν θα «κωλώσει» εκεί που θα χρειαστεί να κάνει τις αλλαγές του και είδαμε αρκετές φορές τις επιλογές του από τον πάγκο να λειτουργούν και σαν «άσσοι» στο μανίκι.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top