ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Εξαήμερη κράτηση 31χρονου - Απειλούσε 83χρονο ότι «θα του έφερναν τον γιο του μέσα σε σακούλι σκοτωμένο» αν δεν πλήρωνε

ΛΑΡΝΑΚΑ: Εξαήμερη κράτηση 31χρονου - Απειλούσε 83χρονο ότι  «θα του έφερναν τον γιο του μέσα σε σακούλι σκοτωμένο» αν δεν πλήρωνε

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον 31χρονου από τη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή, εκβιασμού, απειλής βιαιοπραγίας και απειλής, που διαπράχθηκαν τον Οκτώβριο του 2017 στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 30 Νοεμβρίου, 83χρονος μαζί με το γιο του 59 χρόνων από τη Λάρνακα κατήγγειλαν στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι αρχές Οκτωβρίου 2017 έλαβε τηλεφώνημα από τον ύποπτο που του ανέφερε ότι ο άλλος του γιος δανείστηκε 15 χιλιάδες ευρώ από άτομα στη Λεμεσό και έπρεπε να αποπληρώσει το χρέος του «διαφορετικά θα του έφερναν τον γιο του μέσα σε σακούλι σκοτωμένο».


Ο 83χρονοςμετέβη στις 2 Οκτωβρίου σε υποκατάστημα Τράπεζας στη Λάρνακα και έκανε ανάληψη 15 χιλιάδων ευρώ, εφτάμιση χιλιάδες σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε τραπεζική επιταγή.

'Επειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον ύποπτο, αυτός μετέβη στο σπίτι του 83χρονου με άλλο άγνωστο άτομο και πήρε τα χρήματα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο σπίτι του 83χρονου, ο ύποπτος του ανέφερε πως ονομάζεται Μιχάλης, ότι ο πατέρας του ονομάζεται Γιώργος και κατάγεται από την Τερσεφάνου.

Ο ύποπτος μετέφερε με το αυτοκίνητο του τον 83χρονο στην Τράπεζα για να εξαργυρώσει την τραπεζική επιταγή. Στη συνέχεια ο 83χρονος έδωσε τα χρήματα στον ύποπτο ο οποίος του εξέδωσε απόδειξη είσπραξης για το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ και ημερομηνίας 2/10/17.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ύστερα από λίγες μέρες ο ύποπτος μετέβη και πάλι, με άγνωστο άτομο, στο σπίτι του 83χρονου λέγοντας του ότι ο γιος του χρωστούσε λεφτά σε άτομα στη Λεμεσό και έπρεπε να αποπληρώσει το χρέος που ανερχόταν στις 14 χιλιάδες ευρώ. Ανέφερε μάλιστα πως εάν ο 83χρονος δεν αποπλήρωνε το χρέος τότε θα έπαιρναν μαζί τους το γιο του και θα του έκαναν κακό.

Ωστόσο επειδή ο 83χρονος δεν είχε χρήματα εκείνη τη στιγμή ζήτησε παράταση και ο ύποπτος του έδωσε. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο 59χρονος γιος του 83χρονου και ο ύποπτος του ανέφερε ότι ονομάζεται Μιχάλης.

Ο 83χρονος μετέβη στις 10 Οκτωβρίου στην Τράπεζα, παρέλαβε επιταγή ύψους 14 χιλιάδων ευρώ και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του. Εκεί μετέβη και ο ύποπτος με ακόμα ένα άτομο, παρέλαβε την επιταγή και εξέδωσε απόδειξη πληρωμής για το ποσό των 14 χιλιάδων ευρώ. Επίσης έδωσε στον 83χρονο απόδειξη τράπεζας πάνω στην οποία αναγραφόταν ένα τηλέφωνο και το όνομα Μιχάλης.

Αρχές Νοεμβρίου ο 83χρονος έλαβε και πάλι τηλεφωνήματα από άγνωστα πρόσωπα που του έλεγαν ότι ο γιος του χρωστούσε το ποσό των 9 χιλιάδων ευρώ και έπρεπε ο ίδιος να το αποπληρώσει. Όταν ο 83χρονος ανέφερε ότι δεν είχε άλλα χρήματα και ότι τους έδωσε ήδη το ποσό των 29 χιλιάδων ευρώ, αυτοί σταμάτησαν να τον ενοχλούν.

Από εξετάσεις που έγιναν μέσω του μηχανογραφημένου συστήματος της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις είχε δηλώσει συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου, ως τηλέφωνο επικοινωνίας του. Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας του υπόπτου ονομάζεται Γιώργος και κατάγεται από την Τερσεφάνου.

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου η Αστυνομία εξασφάλισε δικαστικό ένταλμα σύλληψης του υπόπτου ο οποίος συνελήφθηκε χθες τα ξημερώματα στη Λάρνακα. Ανακρινόμενος από την Αστυνομία αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Οι ανακρίσεις της Αστυνομίας βρίσκονται ακόμα στο αρχικό στάδιο. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε εναντίον του υπόπτου διάταγμα κράτησης για έξι μέρες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top