ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: 243 συνάνθρωποι μας δεν γύρισαν στο σπίτι τους το βράδυ – Τρομάζουν οι αριθμοί τα τελευταία 5 χρόνια– Έκκληση να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στην άσφαλτο

ΚΥΠΡΟΣ: 243 συνάνθρωποι μας δεν γύρισαν στο σπίτι τους το βράδυ – Τρομάζουν οι αριθμοί τα τελευταία 5 χρόνια– Έκκληση  να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στην άσφαλτο

Ο αριθμός είναι μεγάλος και πρέπει να προβληματίσει όλους. 243 οικογένειες ντύθηκαν στα μαύρα από το 2012 μέχρι και το 2016, πενθώντας αγαπημένα τους πρόσωπα που σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα. Οι 150 νεκροί μάλιστα «έσβησαν» στην άσφαλτο από υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή απρόσεκτης οδήγησης.

 

Η Αστυνομία Κύπρου απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση ενόψει και των εορτών ώστε ο κατάλογος αυτός να μην μεγαλώσει κι άλλο τις γιορτινές αυτές μέρες και επιβάλλεται όλοι μας να κατανοήσουμε τους κινδύνους αλλά και να υιοθετήσουμε μια οδική κουλτούρα που θα ελαχιστοποιήσει τα θανατηφόρο δυστυχήματα.

 Διαβάστε αναλυτικά:

 Η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, μαζί με την αμελή και απρόσεκτη οδήγηση, αποτελούν τις τρεις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, που συνέβησαν στην Κύπρο τα τελευταία πέντε χρόνια. Το ποσοστό των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων που είχαν ως κύρια αιτία πρόκλησης τους μία από τις πιο πάνω αιτίες, ανέρχεται στο 62.02%. Πιο συγκεκριμένα, από τα 243 θύματα θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, που συνέβησαν από το 2012, μέχρι το 2016, 150 χάθηκαν σε δυστυχήματα που προκλήθηκαν λόγω υπερβολικής ταχύτητας, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή απρόσεκτης οδήγησης.
 
Λέγεται αρκετά συχνά, ότι στον τόπο μας πάσχουμε από έλλειψη της ορθής κουλτούρας, σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια και ότι αυτή η έλλειψη αποτελεί την κυριότερη αιτία πρόκλησης τροχαίων συγκρούσεων. Αυτή η άποψη, δυστυχώς επιβεβαιώνεται αρκετές φορές μέσα από τα ευρήματα της διερεύνησης του κάθε δυστυχήματος.  Το τελευταίο 24ωρο οδηγοί ενεπλάκησαν σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις και εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί.
 
Για μία ακόμα φορά η Αστυνομία Κύπρου, απευθύνει έκκληση σε όλους τους οδηγούς, να τηρούν πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί και απειλούν τόσο τους ίδιους όσο και τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων. Ιδιαίτερα τις γιορτινές αυτές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι κρίμα να θρηνήσουμε άλλα θύματα στην άσφαλτο.   
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top