ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η άμυνα της ΕΕ, κοινωνικά θέματα, εκπαίδευση, πολιτισμός, καθώς και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με τις διεθνείς εξελίξεις αναμένεται να απασχολήσουν τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 14 και 15 Δεκεμβρίου, στις οποίες θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο, Τετάρτη για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

Στο περιθώριο της Συνόδου, αναφέρεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Τις εργασίες της Συνόδου αναμένεται να απασχολήσουν θέματα που άπτονται της άμυνας της ΕΕ με την έναρξη της λειτουργίας της PESCO, κοινωνικά θέματα, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, καθώς και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με τις διεθνείς εξελίξεις», προστίθεται.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εξάλλου δείπνο εργασίας των Αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί το Μεταναστευτικό.

Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, οι εργασίες της Συνόδου θα λάβουν χώρα σε σύνθεση των «27» και θα ξεκινήσουν με πρόγευμα εργασίας, με θέμα την Ευρωζώνη.

Ακολούθως, προστίθεται, θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν στο Brexit και την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τον οποίον θα συνοδεύει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, θα επιστρέψει στην Κύπρο νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top