Ξανά στο προσκήνιο ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου – Υποχρεώνει ηθοποιούς να παίζουν στα κατεχόμενα – «Δεν υποχρεώνει κανένα» απαντά ο αντιπρόεδρος

Ξανά στο προσκήνιο ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου – Υποχρεώνει ηθοποιούς να παίζουν στα κατεχόμενα – «Δεν υποχρεώνει κανένα» απαντά ο αντιπρόεδρος

Απάντησε, μέσω του αντιπροέδρου του Σταύρου Κυριακίδη ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, στο θέμα που προέκυψε από την ερώτηση του Βουλευτή Μιχάλη Γιωργάλλα και την εξήγηση του υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή, αναφορικά με την υποχρέωση των ηθοποιών του Οργανισμού να παίζουν σε παραστάσεις που γίνονται στα κατεχόμενα.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη


Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του TVONE, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού δήλωσε ότι «ο ΘΟΚ δεν υποχρεώνει κανένα να παίζει στα κατεχόμενα», παραλληλίζοντας όμως το ζήτημα που προέκυψε με τις αντιδράσεις αναφορικά με την παράσταση «Αντιγόνη» στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας.

Όπως είπε, «η Αντιγόνη έστειλε το μήνυμα της ελεύθερης βούλησης στους ανθρώπους στα κατεχόμενα», ενώ δεν ξεκαθάρισε τι θα γίνεται με τους ηθοποιούς που αρνούνται να μεταβούν στα κατεχόμενα, κατά πόσο δηλαδή θα προστατεύονται, αν θέλουν, από τον δημόσιο αντίλογο. Όπως δε δήλωσε ο όρος αυτός έχει απαλειφθεί, αφού ήταν για μια συγκεκριμένη περίοδο, για μια συγκεκριμένη παραγωγή.


Με τη σειρά του, ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης, Μιχάλης Γιωργάλλας, ο οποίος δημοσιοποίησε το θέμα με την ερώτησή του προς τον Κώστα Καδή, δήλωσε ότι «όταν ο πολιτισμός προσπαθεί να αντικαταστήσει την πολιτική μπαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια».


Υπενθυμίζεται ότι στην ερώτηση του Βουλευτή, ο Κώστας Καδής προέβαλε ως επιχείρημα τον «περί Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου Νόμο» του 1970 και τον σχετικό όρο που προστέθηκε στα συμβόλαια των ηθοποιών και φαίνεται να διαψεύδει τον αντιπρόεδρο του ΘΟΚ: «Ο Οργανισμός προγραμματίζει περιοδείες σε όλη την Κύπρο και την Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων και περιοχών που δεν ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία και ο ηθοποιός υποχρεούται να συμμετέχει».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE