ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Χριστούγεννα στα… χαρακώματα – Απόσυρση υποψηφιότητας, βρισιές και ειρωνείες

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Χριστούγεννα στα… χαρακώματα – Απόσυρση υποψηφιότητας, βρισιές και ειρωνείες

Με τη βοήθεια του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων και έναν πονοκέφαλο λιγότερο προχωρεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος στη μάχη των προεδρικών εκλογών.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Όπως έγινε γνωστό, ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης απέσυρε την υποψηφιότητά του και, έπειτα από την ακύρωση της συνάντησης από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ανακοίνωσε την υποστήριξή του προς τον υποψήφιο Πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη σημειώνοντας ότι «η δίκη τους στήριξη είναι πολύτιμη, βοηθητική και καθοριστική για να επιτευχθεί ο στόχος της αποκατάστασης της μεσαίας τάξης, της αποκατάστασης των αδικιών, της αποκατάστασης των ζημιών, που δυστυχώς επωμίστηκαν συγκεκριμένοι συμπολίτες μας το 2013».

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα η υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ συγκεντρώνει την υποστήριξη ενός πολύμορφου Επιτελείου. Εκτός από το ίδιο το κόμμα του, την υποψηφιότητά του στηρίζει η ΕΔΕΚ, η Αλληλεγγύη, το Κίνημα Οικολόγων, η Αυτόνομη Πλατφόρμα, το Μήνυμα Ελπίδας και εσχάτως ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

Από κει και έπειτα, η προεκλογική αντιπαράθεση συνεχίζεται και δεν αναμένεται να σταματήσει ούτε για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, καθώς βρισκόμαστε μόλις 38 μέρες μέχρι την πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών του 2018.

Επί τούτου, ο Σταύρος Μαλάς εξήγησε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου του κρατικού καναλιού ότι «αρνείται να μπει σε πλειοδοσία ανέφικτων εξαγγελιών», κατηγορώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τον Νικόλα Παπαδόπουλο για κάτι τέτοιο.

Προς σχολιασμό της υποστήριξης Μαυροβουνιώτη, η Ξένια Κωνσταντίνου, πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ, ανήρτησε ένα αξιοσημείωτο σχόλιο σε προσωπική της σελίδα: «Με τον ίδιο τρόπο», έγραψε, «που τους ξεγέλασε η τράπεζα και τους πούλησε τα αξιόγραφα, με τον ίδιο ακριβώς τους εξαπάτησε και χθες ο Νικόλας. Τους βρήκε παραδόπιστους και τους είπε ακριβώς ό,τι ήθελαν να ακούσουν. Δύο φορές το ίδιο λάθος παύει να είναι λάθος και καταντά σκέτη βλακεία».

Για να απαντήσει το ΔΗΚΟ ότι «η πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ και στέλεχος του επιτελείου Αναστασιάδη, με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτήρισε τους κατόχους αξιογράφων ως “παραδόπιστους” και “βλάκες”», καλώντας τον Πρόεδρο να απολογηθεί.

Πάντως, αφού ο ΔΗΣΥ απάντησε ότι οι θέσεις του εκφράζονται από τον Πρόεδρό του, τον εκπρόσωπο Τύπου και τις επίσημες ανακοινώσεις, η Ξένια Κωνσταντίνου διέγραψε την ανάρτηση.

Χαμηλού επιπέδου αντιπαραθέσεις

Διερωτόμαστε πάντως αν το επίπεδο των προεκλογικών αντιπαραθέσεων θα ανέβει ή αν θα παραμείνει ως έχει οδηγώντας περισσότερο κόσμο στην απαξίωση. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Παρουσιάζει πρόγραμμα διακυβέρνησης ο Σταύρος Μαλάς – Εστιάζει σε έντεκα πυλώνες

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top