ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα νούμερα… μιλάνε! Ο περήφανος συντελεστής και ο… αδύναμος «κρίκος»

Τα νούμερα… μιλάνε! Ο περήφανος συντελεστής και ο… αδύναμος «κρίκος»

Ανεξαρτήτως της σημερινής βαθμολογικής θέσης που έχει στον πίνακα πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας, 5η με 29 βαθμούς, η ΑΕΛ έχει έναν συντελεστή που περηφανεύεται και έναν αρνητικό.

Συγκεκριμένα, αν και έχουν περάσει 17 αγωνιστικές, η ΑΕΛ έχει δώσει 16 παιχνίδια, καθώς «χρωστάει» το εξ αναβολής ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής μετον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

Μέσα σε αυτά τα 16 παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε η ΑΕΛ μέχρι στιγμής, με έναν παίκτη να μετράει το απόλυτο χρόνου συμμετοχής, τον τερματοφύλακα, Βοζίνια, καθώς και τον Αρουαμπαρένα να αγωνίζεται σε όλα, η Λεμεσιανή ομάδα δέχθηκε μονάχα 7 τέρματα.

Σε επτά διαφορετικούς αγώνες δέχθηκε γκολ η ΑΕΛ, τα περισσότερα σε ντέρμπι.  Τα 6 από αυτά τα δέχθηκε η ΑΕΛ στον πρώτο γύρο, στα μισά από τα 12 παιχνίδια που έχει δώσει, με το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ να εκκρεμεί για τη 2η αγωνιστική.  Η ΑΕΛ στον πρώτο γύρο δέχθηκε γκολ από την ΑΕΚ εκτός έδρας στην 4η αγωνιστική, στο ισόπαλο Λεμεσιανό ντέρμπι με τον Απόλλωνα που ακολούθησε στο Τσίρειο Στάδιο, στην εντός έδρας ήττα από την Πάφο FC, στην εκτός έδρας ήττα από την Ομόνοια, στην εντός έδρας νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας και στο εκτός έδρας ισόπαλο ντέρμπι με την Ανόρθωση.

Για τον δεύτερο γύρου του πρωταθλήματος, μετά από 4 παιχνίδια η ΑΕΛ δέχθηκε γκολ μονάχα από τον συμπολίτη Άρη στη νίκη των γαλαζοκιτρίνων με 1-2.

Ο απολογισμός της ΑΕΛ στο θέμα τέρματα κατά είναι σε 16 παιχνίδια δέχθηκε 7 γκολ, κάτι σίγουρα που έχει να… λέει η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ, καθώς στον μέχρι στιγμής μαραθώνιο της τρέχουσας περιόδου έχει την καλύτερη άμυνα, με τον Απόλλωνα να την ακολουθεί με 9 τέρματα.

Εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα όλους στην ΑΕΛ, δη τον προπονητή, Μπρούνο Μπαλταζάρ, είναι τα γκολ που σημειώνει η Λεμεσιανή ομάδα.  Σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος η ΑΕΛ σημείωσε μονάχα 17 τέρματα.  Δηλαδή, μέσο όρο, ένα γκολ ανά παιχνίδι.  Δηλαδή, ένα μεγάλο πρόβλημα για την ΑΕΛ είναι η επίτευξη τέρματος, δεν έχει το εύκολο γκολ μέχρι στιγμής.

Τα 15 τέρματα η ΑΕΛ τα σημείωσε στα 12 από τα 13 παιχνίδια του πρώτου γύρου πρωταθλήματος που έδωσε, μιας και εκκρεμεί όπως προαναφέραμε το εξ αναβολής ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με τον ΑΠΟΕΛ.  Συγκεκριμένα, η ΑΕΛ σκόραρε σε 9 από τα 12 παιχνίδια που έδωσε στον πρώτο γύρο.  Σε 3 από αυτά τα παιχνίδια σκόραρε από 3 γκολ, με Ολυμπιακό, Αλκή Ορόκλινη και Νέα Σαλαμίνα, και τα 3 παιχνίδια στο Τσίρειο Στάδιο.  Σε άλλα 6 παιχνίδια σημείωσε από 1 γκολ.  Σε 1 από τα 4 παιχνίδια μέχρι στιγμής του δεύτερου γύρου η ΑΕΛ σημείωσε 2 γκολ, στη νίκη με 1-2 επί του συμπολίτη Άρη.  Σε 6 παιχνίδια, 3 στον πρώτο και 3 στο μέχρι στιγμής δεύτερο γύρο, η ΑΕΛ δεν σκόραρε.  Στην εντός έδρας ήττα από την Πάφο FC και στα εκτός έδρας χαμένα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ομόνοια, στον πρώτο γύρο, καθώς και στα τρία συνεχόμενα ισόπαλα 0-0 για τον δεύτερο γύρο με ΑΠΟΕΛ (εντός), Δόξα (Μακάρειο) και ΑΕΚ (Τσίρειο).

Στοιχείο τα 17 γκολ σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος για την ΑΕΛ που δείχνει το πρόβλημα που υπάρχει και το οποίο γίνεται μεγαλύτερο με την παραχώρηση Λεόντσο και τη μοναδική επιλογή που υπάρχει τώρα στο ρόστερ της ομάδας που τυγχάνει εμπιστοσύνης Μπρούνο Μπαλταζάρ, αυτής του Αρουαμπαρένα, αν και υπάρχει και ο νεαρός «ξεχασμένος» Κύπριος επιθετικός, Μαύρου.

Δεδομένη θεωρείται η κίνηση ενίσχυσης στη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου με παίκτη στράικερ για την ΑΕΛ, με όλους να ευελπιστούν ότι θα έχει στο «αίμα» του το εύκολο γκολ.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top