ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποκλειστική συνέντευξη Ντάνιελ Πράνιτς στο ThemaSports! (Μέρος Α΄)

Αποκλειστική συνέντευξη Ντάνιελ Πράνιτς στο ThemaSports! (Μέρος Α΄)

Έχει αγωνιστεί για τρία χρόνια στην Μπάγερν Μονάχου και τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό. Επομένως είναι κάπως δύσκολο να αποτελεί άγνωστο ποδοσφαιριστή σε κάποιον που ασχολείται με τη μπάλα.

Αφήνουμε στην άκρη τις εισαγωγές λοιπόν και πάμε κατευθείαν στο ψητό. Γιατί ιδιαίτερες συστάσεις για ένα παίκτη όπως ο Ντάνιελ Πράνιτς δεν χρειάζονται. Με τη μέχρι τώρα παρουσία του στην Ανόρθωση έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και έχει αγαπηθεί όσο λίγοι από τον κόσμο.

Η τρέλα, το πάθος και η μαχητικότητα που βγάζει στο γήπεδο ξεχωρίζουν. Τον βλέπεις και λες αυτός αποκλείεται να είναι στα 36 του. Το να μπορέσουμε να κλείσουμε μία συνέντευξη μαζί του ήταν κάπως δύσκολο. Όχι γιατί μας το έπαιζε βεντέτα, κάθε άλλο (και θα εξηγήσω παρακάτω), αλλά γιατί αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ είχε προγραμματισμένο ταξίδι.

Ραντεβού δεν είχαμε κλείσει για τη συνέντευξη αλλά είπαμε να το παλέψουμε αμέσως μετά την ήττα με 3-0 μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» από τον ΑΠΟΕΛ. Συνήθως μετά από τέτοια αποτελέσματα οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν διάθεση ούτε καν να χαιρετήσουν, όχι να καθίσουν να δώσουν συνέντευξη λίγη ώρα μετά από ένα τέτοιο σκορ και αφού ξέρουν ότι φεύγουν για διακοπές.

Ο Ντάνιελ Πράνιτς δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Ανήκει στην κατηγορία των… λίγων. Με το που τελειώσαμε τη συνέντευξη του είπα: «Ντάνιελ, σ’ ευχαριστώ που έμεινες και αποδέχθηκες να κάνουμε την συνέντευξη μετά και το δύσκολο αποτέλεσμα για την ομάδα». Η απάντηση του είναι ένα μικρό δείγμα για τον λόγο που έφθασε τόσο ψηλά: «Φίλε, είσαι επαγγελματίας. Το ίδιο και εγώ. Είναι υποχρέωση μου και μέρος της δουλειάς μου να σου δώσω συνέντευξη. Εγώ σ’ ευχαριστώ».

Για να μην σας ζαλίζω περισσότερο, πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης του Ντάνιελ Πράνιτς στο ThemaSports.

Αποκαλύπτει πολλά και ενδιαφέρονται. Αύριο (26/12) θα έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε και το δεύτερο σκέλος…

Ντάνιελ, θα ήθελα να ξεκινήσουμε από την απόφαση σου να έρθεις στην Κύπρο. Γιατί επέλεξες την Ανόρθωση και την Κύπρο για να παίξεις ποδόσφαιρο αυτή τη χρονιά;
«Είναι μία περίεργη κατάσταση. Έπαιζα σε μία μικρή ομάδα στη Σλοβενία (Κόπερ) η οποία έχει πέσει στην 4η κατηγορία και ήμουν χωρίς ομάδα. Ακολούθως μου τηλεφώνησε ο Γκόρντον (Σίλντενφελντ) και με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε η Ανόρθωση. Αυτό που είχα πει είναι ότι δεν ήξερα τόσα πολλά για το κυπριακό πρωτάθλημα, αλλά του είπα να δώσει το τηλέφωνο μου στον πρόεδρο, να μιλήσουμε και να δούμε αν μπορούμε να μιλήσουμε την ίδια «γλώσσα». Μετά όταν μίλησα με τον πρόεδρο αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση. Έχω τον Γκόρντον εδώ και αυτό ήταν πολύ θετικό για μένα».

Πριν έρθεις περίμενες να βρεις αυτή την ατμόσφαιρα στην ομάδα;
«Δεν το περίμενα. Ανέμενα ότι το επίπεδο του ποδοσφαίρου θα είναι πιο χαμηλό. Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη και τώρα βλέπω ότι ήταν μία πολύ καλή απόφαση να έρθω εδώ. Μου αρέσει πολύ, μου αρέσει η πόλη, είναι ήσυχα. Μου αρέσει επίσης η ομάδα μας, κάνουμε καλή δουλειά. Μόνο αυτό το τελευταίο παιχνίδι δεν ήταν καλή η εμφάνιση για μας, αλλά δουλεύουμε σκληρά και μου αρέσουν όλα».

Είσαι στα 36 σου αλλά μοιάζεις με 10 χρόνια νεότερος.
Ευχαριστώ (γέλια), αλλά δεν είναι έτσι…

Με τον τρόπο που παίζεις ποδόσφαιρο, τα τρεξίματα σου, το πάθος που έχεις…
«Αυτή ήταν πάντοτε η ποιότητα μου. Δεν είχα πρόβλημα στην καριέρα μου με τα τρεξίματα. Μέχρι και τώρα νιώθω καλά.

Πρέπει να πω ότι μετά τη Σλοβενία ήθελα να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Ήθελα να σταματήσω.

Ήμουν τέσσερις μήνες χωρίς ποδόσφαιρο και αποφάσισα να συνεχίσω γιατί νιώθω καλά. Είπα στον εαυτό μου, «άκου το κορμί σου και όταν το κορμί σου δεν μπορεί να παίζει άλλο θα αποφασίσω να σταματήσω». Για την ώρα νιώθω πολύ καλά και νιώθω ότι μπορώ να τρέχω. Όταν βλέπω μετά το παιχνίδι πόσο έχω τρέξει, τότε όλα είναι εντάξει και θα συνεχίσω να παίζω».

Νομίζω έχεις ακόμη ένα με δυο χρόνια εύκολα. Σκέφτεσαι την επόμενη σεζόν; Επειδή ήδη οι φίλοι της Ανόρθωσης θα σε ήθελαν και την επόμενη χρονιά.
«Πηγαίνω βήμα-βήμα. Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και θα δούμε τι θα γίνει. Πρώτα θέλω να έχουμε καλά αποτελέσματα αυτή την σεζόν και μετά θα αποφασίσω στο τέλος της σεζόν τι θα κάνω. Πρέπει να πω όμως ότι αν με θέλουν να μείνω νομίζω 90% αυτού που έχω στο μυαλό μου, είναι ότι θα μείνω. Φυσικά και θέλω να μείνω».

Έχεις πει σε μία σου συνέντευξη ότι θα ήθελες να αγωνιστείς μία ακόμη μία φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύεις μπορείς να επιτύχεις αυτό τον στόχο με την Ανόρθωση;
«Πάντοτε πιστεύω στον εαυτό μου, στην ομάδα, είμαι θετικός γι’ αυτό. Σε όλη μου την καριέρα κανείς δεν μου έδωσε τίποτα, τα έχω κερδίσει μόνος μου με σκληρή δουλειά και αυτό είναι που σε κάνει νικητή. Η ομάδα μας έχει να μάθει από τέτοιου είδους πράγματα.

Να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, γιατί κανείς δεν θα σου δώσει τίποτα.

Για την ώρα αυτό που βλέπω είναι ότι κάνουμε πολύ καλή δουλειά, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο παιχνίδι. Μισώ να χάνω και αυτό είναι το πρόβλημα μου».

Η πρόσφατη βραδιά κόντρα στον ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ διαφορετική. Τι πιστεύεις πήγε λάθος για την Ανόρθωση;
«Σκόραραν σε πολύ καλό σημείο και ήταν πρόβλημα για μας. Αν θες να γίνεις πρωταθλητής δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Στα πρώτα δευτερόλεπτα να δέχεσαι γκολ. Είμαστε όμως μία καινούργια ομάδα. Πρέπει να πω όμως ότι στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος είχαμε κάποια τύχη σε προηγούμενα παιχνίδια και τώρα δεχθήκαμε ένα μεγάλο χαστούκι, αλλά πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να επιστρέφουμε αισιόδοξοι και πιο δυνατοί από πριν. Να προσπαθούμε πάντα να είμαστε σε καλή θέση και κατάσταση στο τέλος της σεζόν».

Πιστεύεις ότι ένα από τα προβλήματα της Ανόρθωσης είναι ότι δεν έχει μεγάλο ρόστερ;
«Ναι φυσικά. Δεν είχαμε τον Γκόρντον με τον ΑΠΟΕΛ και αυτό για μας ήταν… too much. Δεν έχουμε πολλούς παίκτες με τέτοια εμπειρία. Όταν κάποιος είναι έξω μας λείπει πολύ. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι θα πρέπει να φέρουμε δυο με τρεις ακόμη καλούς παίκτες. Αυτή είναι η άποψη μου».

Το μεγάλο πρόβλημα της Ανόρθωσης είναι και η έλλειψη του εύκολου γκολ…
«Ναι, δεν σκοράρουμε εύκολα. Πρέπει να παλέψουμε για το κάθε γκολ και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.

Δεν ξέρω πόσα γκολ σκόραραν οι στράικερ μας. Αλλά δεν είναι αρκετό… Αν είχαμε ένα «killer» όπως είχα στον Παναθηναϊκό τον Μάρκους Μπεργκ

όπου ξέραμε ότι θα πετύχαινε το λιγότερο ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι… Αυτό είναι διαφορετικό. Όπως παίζουμε τώρα παίζουμε καλά αλλά υποφέρουμε στο σκοράρισμα και αυτό είναι πρόβλημα για μας. Πρέπει να το αλλάξουμε. Αυτό δεν είναι κριτική, είναι γιατί πρέπει να δουλέψουν πιο σκληρά και να βελτιώσουν τους εαυτούς τους».

Με τρεις καλούς νέους παίκτες πιστεύεις η Ανόρθωση μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο;
«Πάντα το πιστεύω. Ήρθα εδώ για τον τίτλο. Πιστεύω μέχρι το τέλος. Με τον ΑΠΟΕΛ είναι το πρώτο παιχνίδι που χάνουμε αυτή τη σεζόν. Έχουμε πιθανότητες αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά, να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλή δουλειά. Μπορώ να υποσχεθώ στον καθένα ότι θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για να κάνουμε το καλύτερο αυτή τη σεζόν».

Έπαιξες στο πιο ψηλό επίπεδο. Σε Μπάγερν, Παναθηναϊκό, Χέρενφεϊν. Στην Κύπρο βλέπεις κάποιο ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού;
«Είναι δύσκολη ερώτηση. Κάθε παίκτης μπορεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Αν δουλεύει σκληρά και πιστεύει στον εαυτό του. Τα ονόματα δεν είναι σημαντικά στον αγωνιστικό χώρο.

Εγώ είμαι ο Πράνιτς αλλά αν δεν κάνω ότι καλύτερο μπορώ στο γήπεδο θα με «σκοτώσουν».

Ο κάθε παίκτης πρέπει να δουλεύει σκληρά, να πιστεύει στον εαυτό του και θα κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Δεν ξέρω ονόματα αν κάποιοι μπορούν να το κάνουν».

Ένιωσες κάποιες φορές στην καριέρα σου ότι κάποιοι ήθελαν να σε «σκοτώσουν» γιατί δεν έπαιξες καλά;
«Ναι, στα σίγουρα (γέλια). Είχα καλές περιόδους στην καριέρα μου αλλά είχα και άσχημες. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αυτά συμβαίνουν. Υπάρχουν σεζόν που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Συμβαίνουν…».

Ποια ήταν αυτή η σεζόν για σένα; Η τελευταία σου στην Μπάγερν;
«Ναι. Στην Μπάγερν στην τελευταία μου χρονιά είχαμε δυσκολίες. Αλλά δεν έπαιξα πολύ. Έτσι δεν ένιωθα τόση πίεση. Η τελευταία μου χρονιά στον Παναθηναϊκό είχαμε κάποια προβλήματα με τους οπαδούς. Σε ένα παιχνίδι με την εθνική Κροατίας απέναντι στην Αγγλία, μετά από αυτό το ματς άρχισαν να μιλούν άσχημα για μένα. Αλλά αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Πρέπει να είσαι δυνατός και να μην ακούς τι λέει ο κόσμος. Είναι εύκολο να παίζεις όταν όλα είναι καλά. Όλοι έρχονται σου μιλάνε, σου λένε ότι ήσουν ο καλύτερος, αλλά στις δυσκολίες βλέπεις ποιοι είναι οι φίλοι σου και ποιοι είναι από πίσω σου. Αυτές οι στιγμές με έχουν διδάξει πολλά στο ποδόσφαιρο. Ήταν δύσκολες στιγμές και ξέρω ότι έπρεπε να ήμουν δυνατός για να επιστρέψω.

Κάποιες φορές πρέπει να πέσεις κάτω για να μάθεις και να γίνεις καλύτερος. Έτσι, κάθε χαστούκι που δέχθηκα ήταν καλό για μένα γιατί έμαθα από τα λάθη μου».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top