ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ: Ένας θάνατος από χιονοστιβάδα και χιλιάδες εγκλωβισμένοι

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ: Ένας θάνατος από χιονοστιβάδα και χιλιάδες εγκλωβισμένοι

Βαριά χιονόπτωση στις Γαλλικές Άλπεις προκάλεσε τον εγκλωβισμό τεσσάρων χιλιάδων τουριστών οι οποίοι σκόπευαν να μεταβούν σε τουριστικά θέρετρα της περιοχής για την Πρωτοχρονιά.

Οπως ανακοίνωσαν οι αρχές, οι 3,500 τουρίστες παγιδεύτηκαν στους αυτοκινητοδρόμους όταν σημειώθηκε έντονη και παρατεταμένη χιονόπτωση και αναγκάστηκαν να περάσουν το βράδυ σε καταφύγια. Επίσης άλλοι 500 τουρίστες που αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης Σιαμπερί αναγκάστηκαν να περάσουν το βράδυ σε πρόχειρα καταλύματα.

Στην επαρχία Σαβουά ο συναγερμός για χιονοστιβάδες ήταν στο επίπεδο 4 με μεγαλύτερο το 5. Το Σάββατο ένας 22χρονος σκιέρ έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Βαλ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα Κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα Κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE