ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ: Ένας θάνατος από χιονοστιβάδα και χιλιάδες εγκλωβισμένοι

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ: Ένας θάνατος από χιονοστιβάδα και χιλιάδες εγκλωβισμένοι

Βαριά χιονόπτωση στις Γαλλικές Άλπεις προκάλεσε τον εγκλωβισμό τεσσάρων χιλιάδων τουριστών οι οποίοι σκόπευαν να μεταβούν σε τουριστικά θέρετρα της περιοχής για την Πρωτοχρονιά.

Οπως ανακοίνωσαν οι αρχές, οι 3,500 τουρίστες παγιδεύτηκαν στους αυτοκινητοδρόμους όταν σημειώθηκε έντονη και παρατεταμένη χιονόπτωση και αναγκάστηκαν να περάσουν το βράδυ σε καταφύγια. Επίσης άλλοι 500 τουρίστες που αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης Σιαμπερί αναγκάστηκαν να περάσουν το βράδυ σε πρόχειρα καταλύματα.

Στην επαρχία Σαβουά ο συναγερμός για χιονοστιβάδες ήταν στο επίπεδο 4 με μεγαλύτερο το 5. Το Σάββατο ένας 22χρονος σκιέρ έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο Βαλ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε πέντε νόμους για τις εκποιήσεις – Ποιοι οι λόγοι - Έκτακτη συνεδρίαση Επ. Οικονομικών πριν την τελευταία Ολομέλεια

ΠτΔ: Ανέπεμψε πέντε νόμους για τις εκποιήσεις – Ποιοι οι λόγοι - Έκτακτη συνεδρίαση Επ. Οικονομικών πριν την τελευταία Ολομέλεια

Σε πέντε συνολικά αναπομπές νομοθετημάτων που σχετίζονται με τις εκποιήσεις ακινήτων προχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, επιστρέφοντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων νόμους που είχαν ψηφιστεί στις 6 Απριλίου 2026, επικαλούμενος ζητήματα συνταγματικότητας, νομικής ασάφειας και πιθανών επιπτώσεων στην οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE