ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Άγιος»… Τόμπσον και «καλή χρονιά» με άνεση για τον μισό Ολυμπιακό!

«Άγιος»… Τόμπσον και «καλή χρονιά» με άνεση για τον μισό Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός ήταν… σίφουνας στο δεύτερο μέρος και επικράτησε με άνεση του Πανιωνίου (87-65), κλείνοντας με ιδανικό τρόπο το 2017. Μεγάλη εμφάνιση από τον Χόλις Τόμπσον, θετικοί οι Μπόγρης και Ουίλτζερ.

Μέσα σε εορταστικό κλίμα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με άνεση του Πανιωνίου (87-65), ανεβαίνοντας στο 8-2 στη Stoiximan.gr Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι», που κατέβηκαν με δέκα άτομα στην αποστολή και αγωνίστηκαν χωρίς τους Μάντζαρη, Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ, Αγραβάνη, Τιλί και Αρσενόπουλο, δυσκολεύτηκαν στο πρώτο μέρος, ωστόσο παρουσίασαν εξαιρετικό πρόσωπο στη συνέχεια και έφτασαν με ευκολία στην 8η νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Εξαιρετική εμφάνιση για τον Χόλις Τόμπσον, που μέτρησε 24 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ θετικοί ήταν και οι Γιώργος Μπόγρης (11 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και Κάιλ Ουίλτζερ (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε… αγριεμένος την αναμέτρηση και με τους Ουίλτζερ και Μπόγρη να πρωταγωνιστούν, προηγήθηκε με 13-0 στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού.

Στη συνέχεια ο Πανιώνιος ισορρόπησε και με τον Κράβιτς να βρίσκει τον δρόμο προς το «ερυθρόλευκο» καλάθι, μειώσε στους 6 (26-20) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και πλησίασε στους τέσσερις (28-24, 12′), με καλάθι του Γούτσον.

Ένα τρίποντο του Παπαπέτρου έφερε τον Ολυμπιακό στο +7 (33-26, 13′), όμως οι φιλοξενούμενοι, με… όπλο την ενέργεια των Νταλό και Δίπλαρου, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (41-41), στο 17ο λεπτό.

Ουίλτζερ και Τόμπσον έδωσαν προβάδισμα έξι πόντων στον Ολυμπιακό (47-41, 19′), ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου στο +5 (50-45).

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στη τρίτη περίοδο. Ο Ολυμπιακός έδειξε αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι και κράτησε τον Πανιώνιο χωρίς καλάθι για περίπου πέντε λεπτά.

Έτσι, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα 14 πόντων (59-45, 25′), ενώ στη συνέχεια προηγήθηκαν με 19 (67-48, 27′).

Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Ολυμπιακό σε αυτή την διαφορά (70-51), δίνοντας ουσιαστικά το δικαίωμα στους γηπεδούχους να… χαλαρώσουν στη συνέχεια.

Το τέταρτο δεκάλεπτο κύλησε… διαδικαστικά για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παλεύει στην άμυνα και ο Χόλις Τόμπσον δεν σταμάτησε να σκοράρει, με τους Πειραιώτες να φτάνουν ακόμα και μέχρι το +26 (83-57, 36′).

Τελικά, οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη με το τελικό 87-65, κλείνοντας το 2017 με τον καλύτερο τρόπο.

Δεκάλεπτα: 26-20, 50-45, 70-51, 87-65.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 7 (8 ριμπ.), Τολιόπουλος 7 (5 ασίστ), Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 2 (11 ασίστ), Στρέλνιεκς 9, Παπανικολάου 10 (8 ριμπ.), Ρόμπερτς 3 (4 ριμπ.), Μπόγρης 11 (4 ριμπ.), Γουίλτζερ 11 (7 ριμπ.), Τόμπσον 24 (5 ριμπ.).

Πανιώνιος (Ζιάγκος): Δίπλαρος 4, Σακελλαρίου 7, Κράβιτς 13, Νταλό 11 (6 ριμπ.), Καρακεχαγιάς 2, Μαραγκίδης 2, Καμπερίδης, Χέντερσον 6, Τσούπκοβιτς 10 (4 ασίστ), ΜακΝίλι, Γούντσον 7 (4 ριμπ., 4 ασίστ), Σαρικόπουλος 4.

Διαιτητές: Παφίλης, Παγώνης, Καλογερόπουλος.

Ο MVP: Ο Χόλις Τόμπσον. Ο Αμερικανός άσος βγήκε… μπροστά και με 24 πόντους πρωταγωνίστησε στην εύκολη νίκη του Ολυμπιακού.

Ο Σκληρός: Γιώργος Μπόγρης και Κάιλ Ουίλτζερ μέτρησαν από 11 πόντους και έδειξαν πως βρίσκουν… ρυθμό.

Ο Πεσμένος: Ο Ζήσης Σαρικόπουλος μέτρησε μόλις 4 πόντους και δεν έφτασε στα αγωνιστικά στάνταρ των προηγούμενων εμφανίσεων.

Ο Αόρατος: Ο Κρις ΜακΝίλι έμεινε άποντος και δεν βοήθησε σε καμία περίπτωση τον Πανίωνιο.

Η Στιγμή: Τα δύο σερί τρίποντα των Τόμπσον και Ουίλτζερ, που έφεραν τον Ολυμπιακό στο +6 (47-41) έδιωξαν κάθε υποψία άγχους για τους Πειραιώτες, λίγο μετά την ισοφάριση του Πανιωνίου.

Η Γκέλα: Ο Πανίωνιος σκόραρε μόλις έξι πόντους στη τρίτη περίοδο, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να ξεφύγει και να φτάσει σε μία εύκολη νίκη.

Η Διαιτησία: Παφίλης, Παγώνης και Καλογερόπουλος δεν αντιμετώπισαν προβλήματα και δεν επηρεάσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Η Εξέδρα: Το ΣΕΦ δεν γέμισε, ωστόσο ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε έναν… εορταστικό αέρα στην αναμέτρηση, στηρίζοντας την ομάδα του.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Eurovision: Η πρόβα του My Number One που ούτε η Έλενα Παπαρίζου δεν είχε δει - Δείτε βίντεο

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top