Προς το «κινεζικό όνειρο» ο Σι Τζινπίνγκ – Ευχές για το 2018

Προς το «κινεζικό όνειρο» ο Σι Τζινπίνγκ – Ευχές για το 2018

Η Κίνα θα εκπληρώσει τον ρόλο της υπέρ της υπεράσπισης της διεθνούς τάξης και του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, συνεχίζοντας παράλληλα να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της, υποσχέθηκε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στις ευχές του για το νέο έτος.

Υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να προχωρεί προς «το κινεζικό όνειρο» και να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο, κυρίως για τους πιο φτωχούς, ο Σι έδωσε την «επίσημη υπόσχεση» να βγάλει από τη φτώχεια όλους τους συμπατριώτες του μέχρι το 2020, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Κίνας που δεν θα υπάρχει πια ακραία φτώχεια στη χώρα, υπογράμμισε στην ομιλία αυτή την οποία εκφώνησε ενώ η Κίνα έμπαινε στο 2018.

Αναγνώρισε πως η κυβέρνησή του ίσως να μην έχει κάνει αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο υποσχέθηκε πως θα εντείνει τη δουλειά της για να «διασφαλίσει την ευημερία του πληθυσμού».

Όσον αφορά τη διεθνή σκηνή, ο πρόεδρος Σι δήλωσε πως η Κίνα «θα στηρίξει αποφασιστικά το κύρος των Ηνωμένων Εθνών», θα εκπληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και θα συνεχίσει να είναι πλήρως στρατευμένη στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φόνος Δημοσθένους: Στα χέρια της Αστυνομίας όλοι οι ύποπτοι – Το ΤΑΕ «κλείδωσε» τον εκτελεστή

Φόνος Δημοσθένους: Στα χέρια της Αστυνομίας όλοι οι ύποπτοι – Το ΤΑΕ «κλείδωσε» τον εκτελεστή

Η υπόθεση της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία Σταύρου Δημοσθένους στις 17 Οκτωβρίου στη Λεμεσό φαίνεται να φτάνει στο τέλος της, καθώς το ΤΑΕ Λεμεσού δηλώνει ότι έχει πλέον στα χέρια του όλους όσους φέρονται να συμμετείχαν στο σχέδιο εξόντωσής του.