ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΟΖ: Κανονικά συνεχίζεται η γεώτρηση του Saipem 12000 – Προκύπτει νέο ενδιαφέρον για τα ενεργειακά

ΑΟΖ: Κανονικά συνεχίζεται η γεώτρηση του Saipem 12000 – Προκύπτει νέο ενδιαφέρον για τα ενεργειακά

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και παρά την τουρκική Navtex 0010/18, με την οποία «δεσμεύεται» παράνομα θαλάσσια έκταση 41.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τον Ακάμα μέχρι το Κάβο Γκρέκο, το γεωτρύπανο της κοινοπραξίας ΕΝΙ-ΤΟΤΑΛ συνεχίζει τις εργασίες του στον στόχο «Καλυψώ» του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

Με πρόοδο της τάξης των 70-80 μέτρων το 24ωρο, το γεωτρύπανο εφοδιάστηκε και με τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα επόμενα στάδια της γεώτρησης, αν και εξακολουθούν να πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

Ενδιαφέρον από τη Saudi Aramco φέρνει στη βαλίτσα του ο Υπουργός Ενέργειας

Ενδιαφέρον από την πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco για δραστηριοποίηση στην κυπριακή ΑΟΖ προέκυψε κατά τις επαφές του Υπουργού Ενέργειας στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το ΓΤΠ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη Σαουδική Αραβία, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, είχε επαφές με κρατικούς αξιωματούχους του Υπουργείου Εμπορίου και του Υπουργείου Ενέργειας της χώρας, καθώς και με στελέχη της πετρελαϊκής εταιρείας Saudi Aramco.

Όπως σημειώνεται, κατά τη συνάντηση του Υπουργού με τα στελέχη της εταιρείας, η οποία είναι εκ των μεγαλύτερων ενεργειακών κολοσσών παγκοσμίως, εκφράστηκε ενδιαφέρον από πλευράς τους για δραστηριοποίηση της Saudi Aramco στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, λόγω κυρίως της σταθερότητας της Κύπρου ως κράτος μέλος της ΕΕ, καθώς και της γεωλογίας του εδάφους της χώρας και των προοπτικών της Κύπρου ως ενεργειακού κέντρου.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος, ο οποίος επί του παρόντος βρίσκεται στα αρχικά στάδια, με στόχο την εξεύρεση του βέλτιστου τρόπου συνεργασίας.

Επίσης, κατά τη συνάντηση του με ανώτατους αξιωματούχους του Υπουργείου Εμπορίου εκφράστηκε η κοινή βούληση των δύο χωρών όπως υπάρξει στενότερη επαφή μεταξύ Κυπρίων και Σαουδαράβων επιχειρηματιών με ανταλλαγές επισκέψεων.

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση του κ. Λακκοτρύπη με ανώτατους αξιωματούχους του Υπουργείου Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας εκφράστηκε η βούληση για από κοινού εξεύρεση τρόπων με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες.

ΚΥΠΕ/ToThemaOnline

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top