ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τους κάνει πλάκα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός! (video)

Τους κάνει πλάκα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός! (video)

Ο Ρίβερς ήταν ο μόνος που «έπαθε αφλογιστία» διότι όλος ο Παναθηναϊκός… έκαιγε έξω από τα 6,75μ.! Περίπατος των «πράσινων» επί της Εφές με 90-79 μπροστά σε 16.000 κόσμο πριν το κομβικό ματς με τη Μπάρτσα.

Στο 11-5 ανέβηκε ο Παναθηναϊκός Superfoods στην regular season της Euroleague, φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση επί της Αναντολού Εφές, που συνεχίζει στον… πάτο της βαθμολογίας (4-12) και προβληματίζει.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, βρήκαν πολλές λύσεις έξω από τη γραμμή του τριπόντου στην επανάληψη, δεν κινδύνευσαν σε κανένα σημείο του αγώνα, έχοντας τον πλήρη έλεγχο και κράτησαν το αήττητο του ΟΑΚΑ.

Θυμίζουμε πως οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν χωρίς το νέο τους απόκτημα, Τόνι Ντάγκλας, ενώ νοκ – άουτ τέθηκε και ο Έρικ ΜακΚόλουμ, λίγο πριν από το τζάμπολ.

Για ακόμα ένα παιχνίδι MVP του «τριφυλλιού» ήταν ο Νικ Καλάθης, ενώ ανεβασμένος ήταν και ο Νίκος Παππάς. Αρκετές λύσεις από Ματ Λοτζέσκι – Μάρκους Ντένμον – Τζέιμς Γκιστ, έμεινε στα… ρηχά ο Κέι Σι Ρίβερς, που αποθεώθηκε παρά την άστοχη βραδιά του (0/5 σουτ).

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το παιχνίδι νευρικά με 0/4 σουτ, αλλά αφού μπήκε το πρώτο, βρήκαν ρυθμό, έπαιξαν εντυπωσιακή άμυνα και πήραν από νωρίς το προβάδισμα (11-4 στο 5′), με πρωταγωνιστές τους Νικ Καλάθη – Τζέιμς Γκιστ.

Στο δεκάλεπτο το «τριφύλλι» είχε εδραιώσει την κυριαρχία του, με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να πηγαίνουν πρώτοι στα ριμπάουντ, να έχουν διάθεση και να «κλείνουν» την πρώτη περίοδο με διψήφια διαφορά (23-12 στο 10′). Στην επιθετική εξίσωση είχε μπει από νωρίς και ο Κρις Σίνγκλετον (6π.).

Στη συνέχεια, παρά το ροτέισιον του Καταλανού τεχνικού, τα πράγματα δεν άλλαξαν, με τον Νίκο Παππά να βάζει 7 πόντους με τη σειρά του και να κρατά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (34-22 στο 15′).

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» στο +14, αφού ο Μάρκους Ντένμον ευστόχησε σε buzzer beater τρίποντο για το 47-33.

Το… όπλο του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν η άμυνά του, η οποία είχε κρατήσει τα «βαριά χαρτιά» της Εφές χαμηλά (Ντάνστον 0π., Στίματς 2π., Μπράουν 4π.).

Ο Νικ Καλάθης… αφηνίασε στην επανάληψη και στο 25′ είχε 17 πόντους με 4/6 δίποντα και 3/3 τρίποντα, οδηγώντας τους γηπεδούχους (60-45).

Ο Τζος Άνταμς προσπαθούσε να «ροκανίσει» τη διαφορά για τους Τούρκους, αλλά η κατάσταση δεν άλλαζε (64-49 στο 27′).

Με διαδοχικά τρίποντα από Παππά και Λοτζέσκι ο Πασκουάλ «χτύπησε» την ζώνη που έπαιζε στην άμυνα η Εφές (62,5% στα 3π. στο 30′) και η ομάδα του ανέβασε τη διαφορά στο +19 (70-51). Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με το σκορ στο 70-56.

Η τέταρτη περίοδος έμοιαζε με τυπική διαδικασία, γιατί οι «πράσινοι» είχαν μεγάλη διαφορά και συνέχισαν να βρίσκουν σκορ με ευκολία.

Έτσι, η διαφορά δεν έπεσε (80-64 στο 33′ και 85-68 στο 36′), με τους νταμπλούχους Ελλάδας να φτάνουν στο 11-5 με άνεση (90-79).

Τα Δεκάλεπτα: 23-12, 47-33, 70-56, 90-79.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 8, Ρίβερς, Παππάς 16, Ντένμον 9, Γκιστ 10 (5 ριμπ.), Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 9 (4 ασίστ), Γκάμπριελ 3, Όγκαστ, Λοτζέσκι 8, Καλάθης 17 (9 ασίστ), Αντετοκούνμπο 6.

Εφές Αναντολού (Αταμάν): Λίντο, Μπράουν 6, Μπατούκ 4, Μότουμ 14, Άνταμς 20 (5 ριμπ.), Στίματς 4, Μουσταφά, Ντράγκιτς 6, Ντάνστον 12 (8 ριμπ.), Σίμον 13.

O MVP: Ο Νικ Καλάθης (17π., 9ασ.). Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού Superfoods φώναξε «παρών» και… καθάρισε την αναμέτρηση με την εμφάνισή του στο τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Σκληρός: Ο Νίκος Παππάς (16π.). Καλό παιχνίδι από τον Έλληνα γκαρντ, που έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα, είχε καλά ποσοστά και βοήθησε τους γηπεδούχους και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ξεχώρισε από την Αναντολού Εφές ο Τζος Άνταμς (20π.).

Ο Αόρατος: Ο Μπιρκάν Μπατούκ. Λίγα πράγματα από τον Τούρκο παίκτη, που δεν πήρε αρκετό χρόνο από τον Εργκίν Αταμάν.

Ο Πεσμένος: Ο Ντέρικ Μπράουν. Μακριά από τα υψηλά του στάνταρντς ο σούπερ σταρ της Αναντολού Εφές, που δυσκολεύτηκε απέναντι στην «πράσινη» frontline. «Πεσμένος» για τα φετινά του δεδομένα και ο Βλάντε Στίματς.

Η Στιγμή: Τα «πράσινα» σερί της πρώτης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεκίνησε ορεξάτος, «έτρεξε» τα δικά του σερί από νωρίς, πήρε διψήφιες διαφορές, επέβαλε τον ρυθμό του με το… καλημέρα και μπόρεσε να μην επιτρέψει στους Τούρκους να γυρίσουν στη διεκδίκηση της νίκης. «Στιγμή» και η… τρίποντη εκτέλεση των γηπεδούχων στην τρίτη περίοδο, που «καθάρισε» το ματς.

Η Γκέλα: Η επιθετική λειτουργία της Αναντολού Εφές, κυρίως στο πρώτο μέρος. Οι Τούρκοι ήταν «κλειδωμένοι» στη ρακέτα, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές του «τριφυλλιού» σε όλα τα μαρκαρίσματα, αστοχούσαν και έξω από τα 6,75μ. (1/9 3π. στο 20′) και δεν κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί. Και στην επανάληψη, πάντως, οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολλά λάθη και παρέμειναν… εκτός κλίματος.

Η Διαιτησία: Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς (Σερβία) δεν επηρέασαν την εξέλιξη του παιχνιδιού με τα σφυρίγματα και τις αποφάσεις τους, παρά τα λάθη που έκαναν, κατά κύριο λόγο στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Εξέδρα: Εν μέσω γιορτών το ΟΑΚΑ ήταν σχεδόν γεμάτο (16.000), με τους φίλους του Παναθηναϊκού Superfoods να… αγκαλιάζουν την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ και να την ωθούν στη νίκη επί της Αναντολού Εφές.

 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top