ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Αναστασιάδης: «Σε δυο χρόνια η συζήτηση για ελάχιστο μισθό σε όλα τα επαγγέλματα»

Ν. Αναστασιάδης: «Σε δυο χρόνια η συζήτηση για ελάχιστο μισθό σε όλα τα επαγγέλματα»

Στα επόμενα δύο χρόνια θα καθίσουν στο τραπέζι κυβέρνηση και εργοδοτικές οργανώσεις για να συζητήσουν το ενεχόμενο καθορισμού ελάχιστου μισθού για όλα τα επαγγέλματα.

Με την επίτευξη συνθηκών πλήρους απασχόλησης, που εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί στα επόμενα δύο χρόνια, η κυβέρνηση θα συζητήσει με τις εργοδοτικές οργανώσεις το ενδεχόμενο καθορισμού ελάχιστου μισθού για όλα τα επαγγέλματα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υποψήφιος για επανεκλογή, Νίκος Αναστασιάδης από το βήμα του συνεδρίου της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΝΕΔΗΣΥ).

Σε ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως όραμά του είναι να γίνουν βήματα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για όλους τους νέους ανεξαρτήτως ιδεολογίας.

«Η ανεργία δεν διακρίνει νεολαίους της αριστεράς, νεολαίους της δεξιάς ή νεολαίους του κέντρου ή των σοσιαλιστών. Τα προβλήματα των ευάλωτων ομάδων δεν διακρίνουν ιδεολογική ταυτότητα, είμαστε για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ιδιαίτερα το όραμα μας είναι για όλους τους νέους που υπέστησαν και πληρώνουν το κόστος των όσων η οικονομική κρίση επισώρευσε στην πατρίδα», είπε.

Απευθυνόμενος στους νέους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως μειώθηκε η ανεργία, «αλλά παραμένουν υψηλά τα ποσοστά και έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε εκείνες τις προοπτικές και εκείνες τις προϋποθέσεις μέσα από ένα νέο μοντέλο οικονομίας έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της νέας εποχής, μιας νέας εποχής που θα δημιουργήσει θέσεις καλά αμειβόμενες».

«Και είναι η πρόθεσή μας», πρόσθεσε, «όπως το έχω καταθέσεις και στις προγραμματικές μας δηλώσεις προ ολίγων ημερών, ευθύς μόλις αποκατασταθούν τα επίπεδα ανεργίας στα επίπεδα προς της κρίσης ή της πλήρους απασχόλησης ορθότερα, κάτι που ελπίζουμε, εάν ο λαός μας τιμήσει με την ψήφο του να συμβεί τα επόμενα δύο χρόνια, ναι, θα συζητήσουμε με τις εργοδοτικές οργανώσεις το μίνιμουμ του μισθού για όλα τα επαγγέλματα, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξουν και δεν θα συνεχίσει η μισθοδοσία, που σήμερα λόγω των προβλημάτων που δυστυχώς ακόμα υπάρχουν εξαρτάται από ποιο είναι ο εργοδότης ή το πόσο ανάγκη έχει ο εργαζόμενος».

Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν από την κυβέρνηση, όπως τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, με παράλληλη αναβάθμιση του αξιόμαχου της Εθνικής Φρουράς και προγράμματα επιμόρφωσης, τα οποία μείωσαν το φαινόμενο της φυγοστρατίας, τα βήματα για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, τη μεταρρύθμιση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, αλλά και τις προτάσεις για εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας.

«Προχωρήσαμε και θα προχωρήσουμε για να υλοποιήσουμε όλα όσα δεσμευτήκαμε. Δεν είμαι εδώ φίλες και φίλοι για να εκδώσω επιταγές άνευ αντικρίσματος, τα έργα μας δείχνουν ότι είμαστε αξιόπιστοι στις εκπληρώσεις των υποχρεώσεών μας απέναντι και στους νέους αλλά καις το σύνολο του λαού, είπε, για να προσθέσει πως «άλλοι είναι που εκδίδουν επιταγές χωρίς να υπάρχουν ούτε καν ταμείο, ούτε καν να υπάρχει λογαριασμός στην τράπεζα», είπε.

Ζητώντας ήπιο πολιτικό κλίμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως επειδή ασπίδα του είναι οι νέοι, «δεν θα απαντήσω, ούτε στα όσα υβριστικά λέγονται, ούτε στα όσα ψεύδη εκφωνούνται ή εκστομίζονται, γιατί εμπιστεύομαι στη κρίση του λαού η οποία πλέον απελευθερωμένη από αγκυλώσεις ή κομματικές προσταγές παρακολουθεί και ψηλαφεί την πραγματικότητα».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως ο ίδιος θα κάνει «ό,τι είναι ανθρώπινα δυνατό, μέσα από τις πολιτικές, τη σταθερότητα, αλλά ιδιαίτερα την επιμονή και την εμμονή στις θέσεις και τις πολιτικές που εξαγγέλλουμε σε συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με όλο το λαό, να φέρουμε την Κύπρο που μας αξίζει, να φέρουμε την Κύπρο της νέας εποχής» και ζήτησε «τη νεολαία που κερδίζει να είναι μπροστά».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top