ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευχάριστο… διάλειμμα πριν τα επόμενα «ζόρια»

Ευχάριστο… διάλειμμα πριν τα επόμενα «ζόρια»

Εύκολα κι απλά, η ΑΕΛ «καθάρισε» τον Εθνικό με 3-0 και επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες, μειώνοντας την απόσταση από την 4η θέση στους τρεις βαθμούς.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» κέρδισαν ίσως πιο εύκολα απ΄ ότι περίμεναν, μία ομάδα η οποία δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα ότι μπορεί να κοντράρει την ΑΕΛ, η οποία έπαιζε ουσιαστικά με «σβηστές μηχανές» και όταν χρειάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο να φορτσάρει, έβαλε τέλος στα όποιες ελπίδες άφηνε στον Εθνικό το ρευστό 1-0 του ημιχρόνου.

Ο Μπαλταζάρ «κατέβασε» μία μάλλον αναμενόμενη ενδεκάδα στο σημερινό παιχνίδι, χωρίς κάποια έκπληξη, με διάταξη 4-2-3-1 και τους Αϊρόσα και Γουίλερ να επιστρέφουν στα άκρα της άμυνας, ενώ τη θέση του τιμωρημένου Μιτρέα πήρε ο Τεϊσέιρα.

Ο Βοζίνια ήταν σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι «θεατής», όμως στις 2-3 περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει ήταν σε ετοιμότητα, ενώ το δίδυμο Σοάρες-Φιντέλις στη μεσαία γραμμή, έκανε καλή δουλειά, με τον πρώτο μάλιστα να σκοράρει και να δίνει και ασίστ στον Λαφράνς στο 2-0!

Από εκεί και πέρα, στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκαν ο απογοητευτικός Αλνταϊρ και ο Σάσι που είχε κάποια καλά διαστήματα στο παιχνίδι, ενώ ο Αρουαμπαρένα δεν μπόρεσε να σκοράρει στις 2-3 ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Αφήσαμε τελευταίο τον Σίλβα, ο οποίος πέτυχε μία γκολάρα με μακρινό βολέ, την οποία «έψαχνε» εδώ και αρκετές αγωνιστικές, η οποία αναμένεται να τον βοηθήσει ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας.

Γενικά, κανένας παίκτης δεν «έβγαλε μάτια» με την απόδοση του, αλλά δεν χρειάστηκε κιόλας να φορτσάρουν οι της ΑΕΛ, αφού ο Εθνικός ήταν παντελώς ακίνδυνος επιθετικά και με προβλήματα σε όλες τις γραμμές και δεν έδειχνε σε καμία στιγμή ικανός να κάνει τη ζημιά.

Η Λεμεσιανή ομάδα είχε την κατοχή μπάλας από το ξεκίνημα του αγώνα και έλεγχε πλήρως το ρυθμό, ενώ κατά διαστήματα είχε καλή κυκλοφορία. Η υπεροχή της όμως ήταν φλύαρη στο πρώτο ημίχρονο, γι΄ αυτό και μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο, πιέζοντας από την αρχή για το 2-0, το οποίο ήρθε νωρίς (στο 61΄) και όλα πλέον είχαν κριθεί.

Το τρίτο γκολ του Σίλβα ήταν απλά το «κερασάκι στην τούρτα» σε ένα άνετο απόγευμα για την ΑΕΛ, η οποία τελείωσε το ματς με 19 τελικές προσπάθειες και θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον ακόμα δύο γκολ.

Το σημερινό παιχνίδι όμως θα πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα απ΄ όλους, αφού δεν προσφέρεται για σοβαρή κριτική.

Μετά το… «ευχάριστο διάλειμμα» με τον Εθνικό, η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ θα επιστρέψει στα δύσκολα, αρχής γενομένης από την έξοδο στην Πάφο την επόμενη Κυριακή (14/01), απέναντι σε μία ομάδα που της έκανε μεγάλη ζημιά στον Α΄ γύρο.

Και μετά, ακολουθούν δύο σούπερ ντέρμπι, στις 17/01 με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και στις 20 του ίδιου μήνα με την Ομόνοια στο «κεκλεισμένων των θυρών» Τσίρειο!

Πρώτα όμως η προσοχή στρέφεται στην Πάφο για να έρθει το ζητούμενο και μετά θα ασχοληθεί ο Πορτογάλος τεχνικός με τους «αιώνιους» της Λευκωσίας…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top