ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμια Τράπεζα: Καλύτερες από τις αναμενόμενες οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας

Παγκόσμια Τράπεζα: Καλύτερες από τις αναμενόμενες οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας

Καλύτερες από τις αναμενόμενες είναι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, με όλες τις περιοχές να βελτιώνουν την ανάπτυξη τους.

Η ανάπτυξη της Ευρωζώνης για το 2017 αναθεωρήθηκε ανοδικά κατά 0,7 μονάδες, στο 2,4% και το 2018 κατά 0,6 μονάδες στο 2,1%.

Ωστόσο, η Παγκόσμιας Τράπεζα προειδοποιεί στην νέα έκθεση της «Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές» ότι οι χώρες πρέπει να προβούν σε επενδύσεις για να βελτιώσουν τις προοπτικές ανάπτυξής τους και ο κατάλληλος χρόνος για να γίνει αυτό, όπως τονίζει, είναι προτού συμβεί η επόμενη οικονομική κρίση, η οποία είναι αναπόφευκτη.

Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει αναβαθμίσει σχεδόν όλες τις εκτιμήσεις της, σε σχέση με τις εκτιμήσεις της τον περσινό Ιούνιο με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη να αναμένεται τώρα από την τράπεζα να αυξηθεί στο 3% το 2017. Η Τράπεζα αναμένει ότι το 2018 η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανέλθει στο 3,1% και το 2019 στο 3%.

Σε σημαντική αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για τις ανεπτυγμένες οικονομίες προχώρησε η Τράπεζα αναμένοντας ανάπτυξη το 2017 και 2018 κατά 2,3% και 2,2% αντίστοιχα. Ωστόσο, για το 2019 και 2020 η ανάπτυξη αυτών των οικονομιών θα επιβραδυνθεί στο 1,9% και 1,7%, αντίστοιχα.

"Η μεγάλη ιστορία είναι μια καλή ιστορία. Η παγκόσμια ανάπτυξη είναι ισχυρότερη από ό,τι αναμέναμε", αναφέρει ο οικονομικός συνεργάτης της Παγκόμσιας Τράπεζας, Ayhan Kose, σημειώνοντας ότι όλες οι προβλέψεις είναι καλύτερες από αυτές της έκθεσης του περασμένου Ιουνίου.

Ο κ. Kose, ο οποίος είναι επικεφαλής του Τμήματος Προοπτικών Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας – το οποίο προετοιμάζει δύο φορές το χρόνο τις παγκόσμιες οικονομικές προβλέψεις - σημειώνει ότι ο κόσμος βλέπει μια "εξαιρετικά συγχρονισμένη" οικονομική ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές.

Αυτό περιλαμβάνει μια στέρεα ανάπτυξη στις «τρεις μεγάλες» προηγμένες οικονομίες - τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωζώνη και την Ιαπωνία - και βελτίωση στις σημαντικές αναδυόμενες οικονομίες.

Επιπλέον, οι μεγάλες οικονομίες εξαγωγής εμπορευμάτων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), όπως η Ρωσία και η Βραζιλία - που είχαν πληγεί οικονομικά και είδαν τις οικονομίες τους να συρρικνώνονται το 2016 – ανέκαμψαν πέρσι.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top