ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απ’ όλα είχε ο «μπαξές» ! Παίρνει «φωτιά» το πρωτάθλημα (βαθμολογία, προγράμμα, σκόρερς)

Απ’ όλα είχε ο «μπαξές» ! Παίρνει «φωτιά» το πρωτάθλημα (βαθμολογία, προγράμμα, σκόρερς)

Από όλα είχε ο «μπαξές» στην 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta, η οποία να σημειώσουμε ότι η αυλαία της θα πέσει την Δευτέρα (15/1) με τον αγώνα του Αλκής Ορόκλινη και του Ολυμπιακού Λευκωσίας που θα γίνει στο στάδιο «Αμμόχωστος».

Η στροφή αυτή, του φετινού μαραθώνιου περιλάμβανε αρκετό σασπένς, σπουδαία αποτελέσματα αλλά και βαθμολογικές ανακατατάξεις κυρίως στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας, που κάνουν το πρωτάθλημα μας κυριολεκτικά να παίρνει «φωτιά», ειδικά όσο πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση και της κανονικής τους διάρκειας.

Αρχίζοντας από τις πρώτες θέσεις να αξίζει να αναφέρουμε ότι μεγάλες κερδισμένες ήταν της 20ης αγωνιστικής ήταν η ΑΕΚ αλλά και ο ΑΠΟΕΛ που με τις εύκολες νίκες τους που πήραν με 4-1 και 8-0 με Άρη και Δόξα αντίστοιχα κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις απώλειες που είχαν στο «κυανόλευκο» ντέρμπι ο Απόλλωνας και η Ανόρθωση.

Κι αφού αναφερόμαστε στην πρώτη τετράδα απλά να σημειώσουμε ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία αυτή την στιγμή ΑΕΚ (43), ΑΠΟΕΛ (42), Ανόρθωση (41), Απόλλωνας (40) όλες οι ομάδες έχουν διαφορά ενός βαθμού μεταξύ τους και αναμένεται ότι η συνέχεια θα είναι δραματική ενώ δεν μοιάζει καθόλου απίθανο να δούμε την πρώτη θέση να αλλάζει πολλές φορές χέρια.

Επίσης να σημειώσουμε ότι έτσι όπως είναι η βαθμολογία αυτή την στιγμή και αν συνυπολογίσουμε ότι ο δεύτερος ΑΠΟΕΛ αλλά και ο τέταρτος στην βαθμολογία Απόλλωνα υπολείπονται από δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα, καταλαβαίνει κάθε φίλαθλος οποιασδήποτε ομάδας για το τι «μάχη» πρόκειται να γίνει για την διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Η πρωτοπόρος ΑΕΚ…

Οι «κιτρινοπράσινοι» άφησαν πίσω τους το βαρύ σκορ με την Ανόρθωση και κατάφεραν μέσα στο «σπίτι» τους έστω και με ανατροπή να πετύχουν μια σπουδαία νίκη που τους ανέβασε στην κορυφή του πρωταθλήματος, με δύο παιχνίδια φυσικά περισσότερα από τον ΑΠΟΕΛ που ακολουθεί στην 2η θέση.

Σημαντικό λοιπόν το τρίποντο για τους «κιτρινοπράσινους» με τον Άρη από κάθε άποψη αν υπολογίσει κανείς ότι σε μια βδομάδα ακολουθεί και το ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Επίσης αρκετά  σημαντικό ήταν και το χατ –τρικ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος και της ΑΕΚ, Φλοριάν Τολεμές ο οποίος επέστρεψε στα γκολ με τον καλύτερο τρόπο μετά από ένα μήνα.

«Φουριόζος» ο ΑΠΟΕΛ και πλησιάζει κορυφή

Οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λευκωσίας μοιάζουν με τρένο δίχως φρένο. Το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη κατάφεραν να πετύχουν μια μεγάλη νίκη (την 5η κατά σειρά) με 8-0 επί της Δόξας και πλέον φιγουράρουν στην 2η θέση της βαθμολογίας έχοντας μάλιστα και δύο παιχνίδια λιγότερα από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Η ομάδα της Λευκωσίας λίγες  μέρες πριν το ντέρμπι με την ΑΕΛ και την ΑΕΚ έχει αποκτήσει την δυναμική και θα παλέψει για να πιάσει κορυφή.

Οι χαμένες της αγωνιστικής Ανόρθωση και Απόλλωνας

Απόλλωνας κι Ανόρθωση ήθελαν αμφότερες τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να «καρπωθεί» τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσει την θετική της πορεία. Απ την μια οι «κυανόλευκοι» της Αμμοχώστου με τον βαθμό που πήραν στο Τσίρειο «έπεσαν» από την κορυφή, ενώ απ την άλλη η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή δεν μπόρεσε να πλησιάσει στον βαθμό την ΑΕΚ και να πιάσει τον ΑΠΟΕΛ στην 2η θέση. Φυσικά μπορεί να χάθηκαν οι τρεις βαθμοί και για τις δύο ομάδες ωστόσο παραμένουν στα ψηλά και η διαφορά από την κορυφή είναι μηδαμινή.

Μπορεί να κοιτάζει για Ευρώπη και κάτι παραπάνω…

Η ΑΕΛ με το buzzer beater της στο 90ο λεπτό του αγώνα με την  Πάφο κατάφερε να πάρει μια αγχωτική αλλά συνάμα σημαντική νίκη που την βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της διεκδίκησης μια θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ είδε τις προπορευόμενες ομάδες της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα να χάνουν βαθμούς και με το δικό της «διπλό» κατάφερε να μειώσει τις αποστάσεις και να σκέφτεται για κάτι καλύτερο.

Πήρε φόρα και δεν σταματά…

Η Ομόνοια με τον Ιβάιλο Πέτεφ στον πάγκο της κατάφερε να δείξει αντίδραση και προσπαθεί να κάνει την δική της αντεπίθεση στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» της Λευκωσίας με την τρίτη συνεχόμενη τριάρα που σημείωσαν μάζεψαν 12βαθμούς στα τελευταία 4 παιχνίδια και βρίσκονται στην 6η θέση με 32 βαθμούς, υπολειπόμενοι φυσικά ένα παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Η «μάχη» στα χαμηλά…

Από όλες τις ομάδες που αγωνίστηκαν (πλην του Ολυμπιακού και της Αλκής) από την 6η θέση και κάτω η μοναδική ομάδα που κατάφερε να κερδίσει ήταν η Νέα Σαλαμίνα η οποία ομολογουμένως με το σημαντικό της «διπλό» έκανε ένα μεγάλο βήμα σωτηρίας για τα μεγάλα σαλόνια και παράλληλα «βύθισε» τον Εθνικό Άχνας κι άλλο ο οποίος κινδυνεύει πλέον για τα καλά να βρεθεί στην β’ κατηγορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμιά από τις θέσεις της 2ης εξάδας δεν σημειώθηκε οποιαδήποτε αλλαγή με όλες τις ομάδες να παραμένουν στους ίδιους βαθμούς (πλην της Νέας Σαλαμίνας που έφτασε στους 15).

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος με το πέρας της δεύτερης δόσης της 20ης αγωνιστικής θα ολοκληρωθεί με το Αλκή – Ολυμπιακός.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος…

Η συνέχεια του πρωταθλήματος και της 21ης αγωνιστικής έτσι όπως έχουν τα δεδομένα αναμένεται ιδιαίτερα «καυτή» αλλά και σημαντική. Την ερχόμενη βδομάδα θα έχουμε τα δύο μεγάλα ντέρμπι για τα ψηλά της βαθμολογίας με τον ΑΠΟΕΛ να υποδέχεται την Κυριακή στο ΓΣΠ την ΑΕΚ και την ΑΕΛ την Ομόνοια στο Τσίρειο.

Ποιος πιάνει τον Φλοριάν;

Στην μάχη των σκόρερς ο Φλοριάν Τολεμές με το χατ – τρικ που πέτυχε επί του Άρη Λεμεσού κατάφερε να φτάσει συνολικά στα 18τέρματα και πλέον φιγουράρει για τα καλά στην κορυφή του σχετικού πίνακα ανοίγοντας και την «ψαλίδα» από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του «χρυσού» παπουτσιού.

Υ.Γ Να αναφέρουμε ότι πριν την 21η αγωνιστική θα προηγηθούν τα δύο μεγάλα εξ αναβολής ντέρμπι την Τετάρτη (17/1) μεταξύ του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ και του Απόλλωνα με της Ομόνοιας στο Τσίρειο στάδιο.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top