ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι κινήσεις Μπαλταζάρ… «γκρέμισαν» την προσπάθεια! Απατηλό όνειρο η Ευρώπη

Οι κινήσεις Μπαλταζάρ… «γκρέμισαν» την προσπάθεια! Απατηλό όνειρο η Ευρώπη

Η ΑΕΛ δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια στο δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι που κλήθηκε να δώσει σε διάστημα λίγων ημερών και δέχθηκε νέα ήττα με 3-2 από την Ομόνοια.

Ο συντάκτης του Themasports.com, Σάββας Νεοκλέους ήταν στο Τσίρειο στάδιο είδε από κοντά προσπάθεια της ομάδας του Μπρούνο Μπαλταζάρ και γράφει για όλα όσα έφταιξαν να δεχθεί την δεύτερη διαδοχική της ήττα στο πρωτάθλημα.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Τούμπας

Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-2-3-1 έχοντας για τελευταία φορά στην βασική ενδεκάδα του τον Μιγκέλ Αρουαμπαρένα, αφού ως γνωστόν ο Ισπανός επιθετικός θα αναχωρήσει για την πατρίδα του για οικογενειακούς λόγους.

Δύο πρόσωπα η ΑΕΛ…

Η ΑΕΛ στο ματς με την Ομόνοια έδειξε δύο πρόσωπα… Στο πρώτο ημίχρονο παρά το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του Μπρούνο Μπαλταζάρ είδαν την ομάδα τους να χάνει με 1-0 κατάφεραν να δείξουν αντίδραση, φέρνοντας «τούμπα» το παιχνίδι με τα γκολ που σημείωσαν οι Αβράαμ και Αρουαμπαρένα (το τελευταίο του).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού, εκεί που έπρεπε να έχουν την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία με το μέρος για να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα ακόμη και να το διευρύνουν, εντούτοις δεν παρουσιάστηκαν όπως θα έπρεπε εντός των τεσσάρων γράμμων και είδαν την προσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου να “γκρεμίζεται”.

Πρώτη φορά τρία γκολ…

Μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα η ΑΕΛ περηφανευόταν για την άμυνα «γρανίτη» που είχε, ωστόσο στους τελευταίους δύο αγώνες με ΑΠΟΕΛ (εξ αναβολής παιχνίδι) και με Ομόνοια δέχθηκε συνολικά 5 τέρματα κάτι που σίγουρα προβληματίζει τον Πορτογάλο τεχνικό ο οποίος θα πρέπει να ψάξει άμεσα να βρει το τι φταίει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού στα 21 παιχνίδια που έδωσαν μέχρι σήμερα είναι η πρώτη φορά που δέχονται τρία τέρματα.

Φυσικά μπορεί να υπάρξει ένα ελαφρυντικό χωρίς όμως η κατάσταση για το γεγονός αυτό να δικαιολογείται. Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε στο ντέρμπι με την Ομόνοια χωρίς τους Λαφράνς αλλά και Μάρκο Σοάρες, δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι αν μη τι άλλο μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα στο ανασταλτικό κομμάτι.

Λάθη Μπαλταζάρ!

Στο ματς με την ΑΕΛ μπορούμε να πιστώσουμε και δύο λάθος κινήσεις του Μπαλταζάρ στο δεύτερο μισό του ντέρμπι.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» έχοντας το υπέρ τους προβάδισμα με 2-1, ο Πορτογάλος τεχνικός αντικατέστησε τους Αρουαμπαρένα με τον Μαύρου και τον Αβράαμ με τον Αλνταίρ, δύο αλλαγές που στο τέλος της ημέρας και εκ του αποτελέσματος φάνηκαν εντελώς λανθασμένες.

Τόσο ο Κύπριος ποδοσφαιριστής, όσο και ο Ισπανός φορ είχαν πετύχει τα δύο τέρματα της ανατροπής στο πρώτο ημίχρονο και έχοντας την ψυχολογία και το μομέντουμ με το μέρος τους θα μπορούσαν στα λεπτά που απέμεναν στον αγώνα να προσφέρουν κάτι στην ΑΕΛ για να πάρει τους πολυπόθητους τρεις βαθμούς.

Το «καράβι» της ΑΕΛ μετά τις δύο συνεχόμενες ήττε με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια δείχνει να αποκρύνεται από τους στόχους του που δεν είναι άλλοι από τις προνομιούχε θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Ο κόσμος του Λεμεσιανού συλλόγου κρατάει την υπόσχεση του Πορτογάλου κόουτς που έδωσε στην διάσκεψη τύπου, ότι με το νέο αίμα που μπήκε στην ομάδα θα μπορέσουν να αλλάξουν πράγματα και η ΑΕΛ θα μπορέσει να ξαναβρεί τον δρόμο της.

Φυσικά όλα αυτά θα φανούν στην πορεία και στην συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και στον καθρέφτη που σε αυτή την περίπτωση δεν είναι άλλος από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

 

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό: Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του άτυχου Βύρωνα Στυλιανού



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top